Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβαλε πλάτη η Coca Cola – Ποια χαρτιά έβγαλαν αντίδραση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβαλε πλάτη η Coca Cola – Ποια χαρτιά έβγαλαν αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Διστακτική ήταν από το πρωί και τελικά έκλεισε με απώλειες. Ακολουθεί το δικό της δρόμο, είτε πάνω πάνω τα ξένα, είτε κάτω. Χαμηλότερα από τις 880 μονάδες ο γενικός δείκτης, ξανά χαμηλός ο τζίρος και πιέσεις σε Aegean, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank και Εθνική. Θα σημειώσουμε μόνο πως η ΑΛΦΑ έκλεισε κάτω από το 1 ευρώ.

Στον αντίποδα αγοραστές είχαμε σε ΛΑΜΔΑ, Coca Cola, η οποία κόβει αύριο το μέρισμα, Viohalco και ΟΠΑΠ. Έβγαλε αντίδραση ο ΟΠΑΠ, καθώς είχε διορθώσει αρκετά, αλλά δεν μπορείς να έχει παράπονο.

LAMDA: Η παρουσίαση του πύργου έδειξε τι μπορεί να γίνει στο Ελληνικό και ενισχύει την άποψη που έχει η στήλη, ότι δηλαδή το έργο μπορεί να αλλάξει πλήρως προς το καλύτερο το τουριστικό προϊόν της Αττικής και συνολικά της χώρας. Και αν οι κυβερνώντες είχαν προχωρήσει τις διαδικασίες, τώρα μπορεί και να είμασταν στα τελειώματα, αντί να περιμένουμε 5 χρόνια ακόμα. Οι ανακοινώσεις και η παρουσίαση βοήθησαν τη μετοχή να πάει υψηλότερα. Στα 7,74 ευρώ και στο +3,20%.

ALPHA BANΚ: Είμασταν, ως στήλη, αδιάφοροι για την αύξηση κεφαλαίου, καθώς φαινόταν ότι θα γίνει στο 1 ευρώ. Δεν περιμέναμε όμως να κρατήσει 1,20 ευρώ και να το κάνει μετοχές αντί να επιστρέψει τα 0,20 ευρώ. Και η ενημέρωση δε μας ήρθε από μία χρηματιστηριακή αλλά από περισσότερες. Κάτω από την τιμή της αύξησης η μετοχή και στα 0,9944 ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Πρέπει να κρατήσει τα τρέχοντα επίπεδα και να μη σπάσει για χαμηλότερα.

ΟΠΑΠ (διόρθωση): Στις 13 Ιουλίου κόβει το μέρισμα των 0,55 ευρώ ανά μετοχή με δικαίωμα επανεπένδυσης και δεν το έχει κόψει όπως εκ παραδρομής γράψαμε στο πρωινό μας σχόλιο, στο άνοιγμα της αγοράς. Ωραία η αντίδραση αν και στο κλείσιμο ήταν κάπως μακριά από τα υψηλά ημέρας. Η στήριξη λειτούργησε, τώρα πρέπει να απομακρυνθεί πριν κόψει το μέρισμα, ώστε να μη χαλάσει το γράφημα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Έφτασε μέχρι και τα 7,10 ευρώ. Αριστοτεχνικό το παίξιμο της μετοχής, και ας απογοητεύει κάποιους, γιατί θεωρούν πως έπρεπε ήδη να είναι στα 9 ευρώ. Τεράστιο το ράλι και το διάγραμμα δείχνει πως ακόμα και καλή διόρθωση να κάνει δεν πρέπει να δημιουργήσει ανησυχίες. Έλα όμως που οι διορθώσεις είναι μικρές μέχρι στιγμής. Θα πούμε επίσης πως ίσως οι εκτιμήσεις της Eurobank για τα κέρδη του 2022 και 2023 να είναι συντηρητικές. Στα 7 ευρώ και στο +3,86% με όγκο 80 χιλ. τεμάχια. Με τέτοια άνοδο, μήπως δούμε πάλι κάποιο αμοιβαίο να πρέπει να κάνει πωλήσεις λόγω υπέρβασης ορίου;

COCA COLA: Διαπραγματεύεται αύριο χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,64 ευρώ ανά μετοχή. Στα 30,99 ευρώ και στο +1,18% σήμερα με την αποτίμηση να λέει 11,48 δισ. ευρώ. Ευτυχώς που έκλεισε με άνοδο αλλιώς οι απώλειες στο ΧΑ θα ήταν μεγαλύτερες.

ΦΗΜΕΣ: Φτάνουν στα αφτιά μας κάποιες πληροφορίες για συνομιλίες με την προοπτική πώλησης μεγάλης εισηγμένης σε υψηλή τιμή. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αλλάξει όλη την εικόνα του ΧΑ, ειδικά αν ο αγοραστής είναι κανένας «γίγαντας». Δεν έχουμε όμως κάτι σίγουρο ή παραπάνω να πούμε προς το παρόν.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Μαθαίνουμε πως η συμφωνία που είχε ανακοινωθεί πριν λίγους μήνες με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου, με σκοπό τη διαχείριση της εκκοκκιστικής μονάδας, δεν προχωράει και ίσως αν δεν ξεπεραστούν κάποια θέματα που έχουν ανακύψει με τον συνεταιρισμό να ακυρωθεί.

INTRALOT: Μετά από μία διόρθωση λόγω και της ανακοίνωσης της τροποποιημένης κάπως συμφωνίας με τους ομολογιούχους, η μετοχή κινήθηκε και πάλι ανοδικά. Σχετικά εύκολα, αφού η αποτίμηση όπως έχουμε ξαναγράψει είναι τέτοια, που με λίγα χρήματα πάει όπου θέλουν, αυτοί που έχουν τα χαρτιά. Στα 0,2640 ευρώ και στο +17,86% με τζίρο 100 χιλ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Κάτω από τα 1,10 ευρώ βγήκαν καλοί αγοραστές και απορρόφησαν τις μικρές σχετικά πωλήσεις που βγήκαν. Στα 1,1150 ευρώ και στο +1,83% με όγκο 13 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Νέα προσπάθεια για τα 2 ευρώ. Η συμπεριφορά της εδώ και καιρό δε θυμίζει τις παλιές εποχές. Θυμίζουμε 16 Ιουλίου κόβει το μέρισμα των 0,0270 ευρώ ανά μετοχή. Περιμένουμε και δυνατό εξάμηνο από την εισηγμένη. Ανοδική διαφυγή από τα 2 ευρώ μπορεί να μας δώσει τιμές 2,50-2,60 ευρώ. Στα 1,98 ευρώ και στο +2,86%.

ΕΛΤΟΝ: Δε μπόρεσε να κάνει τη διάσπαση και γύρισε πίσω. Θα λέγαμε πως έκανε μία δυνατή διόρθωση. Θα μπορούσαμε να δούμε λίγο χαμηλότερες τιμές αλλά νομίζουμε πως κάπου εδώ θα πρέπει να δούμε νέα αντίδραση, αν βοηθήσει βέβαια και το συνολικό κλίμα.

ΣΙΔΜΑ: Νέα άνοδος κατά 13,04%.

ΜΠΗΤΡΟΣ: Στο +18,47% η συγκεκριμένη.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Πήγαν με μανία κάπως να την πιέσουν. Έκανε όγκο 18 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 3,18 ευρώ. Προσπάθησαν και για τιμές κοντά στα 3 ευρώ οι πωλητές αλλά δεν τα κατάφεραν.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Με όγκο 55 χιλ. τεμάχια παρακαλώ σήμερα η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης