Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική «σκούπα» από τους long – Οι λόγοι της ανόδου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδική «σκούπα» από τους long – Οι λόγοι της ανόδου
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Από τη μία η ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, και από την άλλη οι βελτιωμένες και πιο ελκυστικές αποτιμήσεις σε συνδυασμό με τις φήμες ή τις προσδοκίες αν προτιμάτε για είσοδο της Alpha Bank στον MSCI, λόγω της αύξησης κεφαλαίου, άλλαξαν τελείως το τοπίο στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Θα επισημάνουμε επίσης τη γραμμή άμυνας που έστησαν οι long στον εκθετικό κινητό μέσο των 100 ημερών και «σκούπισαν» την προσφορά, φέρνοντας ουσιαστικά τα πάνω-κάτω.

Θέλουμε συνέχεια για να μιλήσουμε για το νέο κύμα, αλλά η αρχή έγινε. Η Alpha Bank έδωσε ρεσιτάλ σήμερα και βελτιώνει την τιμή, ώστε να μην έχουν παράπονο, όσοι πήραν παραπάνω μετοχές από όσες είχαν δηλώσει πως ήθελαν. Η φήμη που οδήγησε στο ράλι της μετοχής και μετέδωσε πρώτη η στήλη, είχε να κάνει με την προοπτική ένταξης στον MSCI μέσω έκτακτης αναθεώρησης. Προβλέπεται, λένε στελέχη της αγοράς από τα κριτήρια του οίκου. Βγήκε μετά και η JP Morgan και το ανέφερε σε σημείωμα που δημοσίευσε.

Αυτή η εξέλιξη ήταν αρκετή για να κάνει τους επενδυτές που είχαν ρευστότητα να τρέξουν και να αγοράσουν ωθώντας το γενικό δείκτη πάνω από τις 870 μονάδες. Εδώ δηλαδή έχουμε όχι μόνο μη επιβεβαίωση διάσπασης των 860 μονάδων, αλλά και επιστροφή πάνω από τις 870 μονάδες. Θετικότατη εξέλιξη. Βελτιώθηκαν και οι συναλλαγές. Ο όγκος της Alpha Bank σε σύγκριση με την αγορά συνολικά, ήταν στα ύψη!

ALPHA BANK: Είχε την τιμητική της σήμερα. Στις 3 πρώτες ώρες είχε κάνει όγκο 10 εκατ. τεμάχια. Τελικά έκανε 37,5 εκατ. τεμάχια με την αγορά να κάνει συνολικά 48,7 εκατ. τεμάχια. Το κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 1,0860 ευρώ με άνοδο 10,14%. Η αποτίμηση 1,67 δισ. ευρώ ή πάνω από 2,5 δισ. ευρώ αν βάλουμε και τα καινούρια.

Η τράπεζα πλέον είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που ήταν μερικούς μήνες πριν, που είχε την ίδια τιμή. Έχει βελτιώσει μέσω της αύξησης τα κεφάλαιά της και πλέον μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η κίνηση της Alpha Bank, έβαλε τέλος στην πτώση της Πειραιώς και κινήθηκε πάνω από τα 1,40 ευρώ, ενώ βοήθησε και την Εθνική, η οποία πέρασε ξανά πάνω από τα 1,30 ευρώ. Η Eurobank ήταν η μόνη μετοχή του FTSE 25 που έκλεισε αμετάβλητη. Οι υπόλοιπες 24 είχαν άνοδο.

ΕΛΠΕ: Με επιτυχία πέρασε το πρώτο τεστ με τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Χθες πήγε να τον κόψει, αλλά σήμερα έκλεισε ξανά από πάνω. Στα 5,97 ευρώ και στο +2,75%.

ΔΕΗ: Δεν ακολούθησε την αγορά και θα λέγαμε πως ήταν κάπως αδιάφορη. Ωστόσο, νομίζουμε πως απλά συνεχίζει τη συσσώρευσή της.

ΕΥΔΑΠ: Με επιτυχία και αυτή πέρασε το τεστ του εκθετικού 200άρη. Στα 8,09 ευρώ με άνοδο 2,66% και όγκο 33 χιλ. τεμάχια.

FTSE 25: Εξαιρετική η αποτύπωση της αντίδραση στο γράφημά του. Η γραμμή… άμυνας των long μπήκε στον εκθετικό των 100 ημερών. Θα μπορούσαν να είναι πιο… σκληροί και να τους περιμένουν στον αντίστοιχο των 200, αλλά μάλλον οι εξελίξεις τους έκαναν να βιαστούν. Θέλουμε συνέχεια βέβαια…

LOGISMOS: Με… συνοπτικές διαδικασίες πάλι πάνω από το 1 ευρώ και με κλείσιμο στα 1,10 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Αντίδραση και από εδώ μετά τη διόρθωση και με χαμηλό όγκο.

CPI: Εύκολη αντίδραση και στη συγκεκριμένη.

LAVIPHARM: Στο +5,49% και στα 0,50 ευρώ. Σημαντικό το μήνυμα που εστάλη στη γενική συνέλευση.

AUTOHELLAS: Με όγκο 10 χιλ. τεμάχια στο +4,05% και στα 6,94 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Που ήταν κρυμμένα τόσα χαρτιά βρε παιδιά τόσα χρόνια; Τον όγκο που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα (έχει αποκτήσει και market maker) είχαμε πολλά χρόνια να τον δούμε.

REDS: Διόρθωση με χαμηλό όγκο για τη μετοχή. Στα 2,44 ευρώ και στο -5,79% με 23 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης