Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βαριές απώλειες, λόγω Ευρώπης και αύξησης κρουσμάτων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βαριές απώλειες, λόγω Ευρώπης και αύξησης κρουσμάτων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με σημαντικές απώλειες. Τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο, είναι πλήγμα για τον τουρισμό και φυσικά για την ανάπτυξη. Δεν αποκλείεται να επεκταθούν. Τα κρούσματα καλπάζουν και δημιουργούν ανησυχίες, έστω και αν τα περισσότερα αφορούν νέους και δεν έχουμε πίεση στα νοσοκομεία.

Το θέμα επίσης του πληθωρισμού είναι πολύ σημαντικό, όπως έχει γράψει αρκετές φορές η στήλη. Τα ακριβά μεταφορικά, κάνουν πολλούς επιχειρηματίες να προτιμούν να βλέπουν τα ράφια άδεια, παρά να τα γεμίζουν με ακριβά προϊόντα. Επίσης η αύξηση των πρώτων υλών, επηρεάζει την κατασκευαστική δραστηριότητα και μάλιστα σημαντικά.

Οι πρώτες εντολές που μπήκαν στο σύστημα στην προσυνεδρίαση, έδειξαν πως θα ακολουθήσουμε από κοντά την Ευρώπη. Φυσικά στο κάτω την ακολουθούμε, αλλά στο πάνω σφυρίζουμε αδιάφορα. Στο -1,12% στο άνοιγμα και κάτω από τις 860 μονάδες με μέτριες συναλλαγές για ξεκίνημα. Λίγο αργότερα οι ξένες αγορές αύξησαν τις απώλειες και το ΧΑ ακολούθησε και πήγε στο -1,65%.

ΕΘΝΙΚΗ: Η μετοχή άνοιξε στο -3,90 ευρώ και στα 2,22 ευρώ και πήγε ξανά σε δημοπρασία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις πρώτες θέσεις των πτωτικών οι 4 συστημικές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Άνω του 2% η πτώση για όλες. Οι μεγαλύτερες απώλειες σε ΑΛΦΑ και ΕΤΕ.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σε εφαρμογή πλέον ο νέος νόμος, ο οποίος έχει πολλές αλλαγές, οι περισσότερες στη σωστή κατεύθυνση, αλλά αυτό που θέλουμε να δούμε είναι πως θα γίνει η εφαρμογή σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που είχαν μάθει αλλιώς. Το κόστος επίσης δεν είναι αμελητέο.

JUMBO: Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,47 ευρώ ανά μετοχή οι κάτοχοι μετοχών και αύριο η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Όπως είχε πει ο κ.Βακάκης, αναφορικά με τα ακριβά προϊόντα και πως δε θα φέρει στα καταστήματα και θα κάνει διαχείριση, φαίνεται ότι υπάρχουν σε κάποια σημαντικές ελλείψεις. Σημειώνουμε πως η αποκοπή θα φέρει τη μετοχή πιο κοντά σε μία σημαντική στήριξη. Λίγο πάνω άνοιξε η μετοχή και στα 13,72 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Στο -2% και αυτή στο άνοιγμα και στα 15,30 ευρώ.

ΔΕΗ: Στο ξεκίνημα πήγε στα 8,47 ευρώ αλλά γρήγορα μαζεύτηκε η πτώση και λίγα λεπτά αργότερα είχε απώλειες 0,79%.

LAMDA: Προσπαθεί να κρατηθεί στο συν μετά την παρουσίαση των πληροφοριών για το Ελληνικό, τις προπωλήσεις, το κόστος, τις τιμές πώλησης κ.α. Αναλυτικό θέμα σε άλλη κατηγορία του BN. Άνοιξε στα 8,20 ευρώ αλλά γύρισε λίγο πιο κάτω και στα 8,13 ευρώ με μικρή άνοδο.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 14 ευρώ γύρισε η μετοχή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Αν μία εταιρεία ευνοείται από όλο αυτό που γίνεται με τα μεταφορικά κόστη στο ΧΑ, είναι η συγκεκριμένη, η οποία επένδυσε νωρίς σε καράβια μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Περιμένουμε να δούμε αποτελέσματα εξαμήνου, αλλά από όσα έχουν ειπωθεί οι υπεραξίες και τα κέρδη είναι σημαντικά. Η μετοχή βέβαια και οι επενδυτές κοιτούν αδιάφορα. Μάλλον τους απασχολούν άλλα θέματα…

ΚΕΚΡΟΨ: Καιρό έχουμε να ακούσουμε κάποιο νέο για τη δικαστική διεκδίκηση των ακινήτων. Στα 1,7640 ευρώ και στο -4,65%.

ΕΛΧΑ: Διατηρείται η κακή εικόνα στη μετοχή. Στα 1,8620 ευρώ και στο -2,72% με καλό όγκο.

CENERGY: Και εδώ σημαντικές απώλειες άνω του 3%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης