Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η αντίδραση, χαμηλός ο τζίρος – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η αντίδραση, χαμηλός ο τζίρος – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

ΑΓΟΡΑ: Η άνοδος της Wall Street χθες αναπτέρωσε την επενδυτική ψυχολογία και οι επενδυτές… προσπέρασαν τις ανησυχίες αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων και εστιάζουν ξανά στην ανάκαμψη. Αυτή η εξέλιξη δίνει στο ξεκίνημα σήμερα μικρή άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές και ήπιο ανοδικό άνοιγμα στη δική μας. Ο τζίρος βέβαια χαμηλός, αλλά τέτοιες μέρες δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό.

Η Jumbo ξεχωρίζει στο ξεκίνημα, η οποία χθες είχε κόψει μέρισμα, δεν το έχασε όλο και σήμερα με καλό όγκο ενισχύεται 1,53%. Καλή εικόνα και από ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη ΔΕΗ για την Αλουμίνιον της Ελλάδος. Η Εθνική επίσης συνεχίζει ανοδικά και είναι στα 2,22 ευρώ. Από την άλλη η ΔΕΗ υποχωρεί κάπως και κοιτάμε πλέον και τη διαγραμματική της εικόνα γιατί βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσσώρευσης.

Μετά τα πρώτα λεπτά των δημοπρασιών η εγχώρια αγορά επέκτεινε την άνοδο πηγαίνοντας πάνω από τις 845 μονάδες, ακολουθώντας την τάση από τις αγορές του εξωτερικού.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πάνω της τα βλέμματα σήμερα καθώς ξεκινάει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων για τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ. Η τιμή εκκίνησης των δικαιωμάτων είναι τα 0,2006 ευρώ ανά δικαίωμα. Έχουμε γράψει σε προηγούμενα σχόλια πως η άποψη της στήλης είναι ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η αύξηση κυρίως από χρηματιστηριακής πλευράς. Το δικαίωμα ξεκίνησε λίγο χαμηλότερα και έφτασε μέχρι τα 0,1650 ευρώ, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε και τώρα είναι στα 0,21 ευρώ, δηλαδή υψηλότερα από την τιμή εκκίνησης. Η μετοχή επίσης ενισχύεται οριακά.

ΕΛΠΕ: Έπιασε στήριξη και προσπαθεί να αντιδράσει. Δε κάνει και μεγάλο όγκο βέβαια. Στα 5,69 ευρώ και στο +2,52%.

ΚΛΩΣΤΕΣ: Οι ελληνικές εξαγωγές την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου αυξήθηκαν κατά 21% φτάνοντας τα 763 εκατ. ευρώ. Καλά νέα αν και αναμενόμενα και έχουν δώσει ήδη ώθηση στις μετοχές του κλάδου.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 7,40 ευρώ και στο +2,35% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Απίστευτο το ράλι της και ακόμα τη θεωρούμε φθηνή με βάση τα νούμερα που περιμένουμε για φέτος και είμαστε πιο συντηρητικοί από τη διοίκηση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Βιαστικός πωλητής εμφανίστηκε στο άνοιγμα και με πώληση 129 τεμαχίων άνοιξε τη μετοχή στο -4,08% και στα 1,5060 ευρώ. Εδώ μιλάμε για ανίατη περίπτωση. Το τι κάνουν καθημερινά κάποιοι δεν περιγράφεται. Ανέβηκαν υψηλότερα οι αγοραστές, αλλά παραμένει σημαντική η διαφορά μεταξύ αγοραστών και πωλητών.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Άλλη μετοχή και αυτή. Να έχει ταμείο σχεδόν την αποτίμηση και η επιχειρηματική δραστηριότητα να βγάζει κέρδη, αλλά στο ταμπλό να μην ασχολείται κανείς μαζί της. Και πως να ασχοληθεί αφού ο βασικός μέτοχος έχει όλο το χαρτί και ούτε μέρισμα δίνει, ούτε έξω τη βγάζει. Στο -5,93% και στα 6,35 ευρώ στο άνοιγμα με όγκο 50 τεμάχια. Δεν κρατιόταν φαίνεται ο πωλητής να πάρει 318 ευρώ. Σε δημοπρασία οδηγήθηκε αμέσως μετά αφού μπήκαν οι αγοραστές να «φτιάξουν» την τιμή.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Η διόρθωση του ΧΑ έφερε την αποτίμηση στα 28 εκατ. ευρώ. Βγαίνουν αγοραστές κάτω από τα 0,69 ευρώ και έχει κάνει ήδη 10 χιλ. τεμάχια. Τσάμπα η μετοχή λόγω ακίνητης περιουσίας, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τις διαφωνίες των μετόχων.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δε βλέπουμε μεγάλους όγκους στις τελευταίες συνεδριάσεις και η διόρθωση της μετοχής είναι αξιόλογη. Η τιμή κοντά στα 0,80 ευρώ δίνει αποτίμηση 91 εκατ. ευρώ και νομίζουμε πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα δείξει πως είναι ελκυστική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης