Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή αντίδραση, με λίγα «καύσιμα» και αρκετούς πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή αντίδραση, με λίγα «καύσιμα» και αρκετούς πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Η υποχώρηση των ανησυχιών των επενδυτών των ξένων αγορών, βοήθησε την εγχώρια αγορά, η οποία παρά το μικρό τζίρο κατάφερε να ξεπεράσει και πάλι τις 850 μονάδες και να κλείσει μάλιστα κοντά στο υψηλό της ημέρας. Πολύ καλή η εικόνα αρκετών μετοχών και είδαμε και διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ξεχώρισαν κυρίως τα μη τραπεζικά χαρτιά. Δυνατή κίνηση από Viohalco, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Τιτάν στο τέλος της συνεδρίασης, Jumbo, ΟΠΑΠ, Coca Cola και ΑΔΜΗΕ. Με λιγότερα από 40 εκατ. ευρώ καθαρό τζίρο ενισχύθηκε 1,8% και έκλεισε στις 854 μονάδες.

EPSILON NET: Τεράστια άνοδος, επέκταση του μεγάλου ράλι που ήδη έχει κάνει και τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της. Νομίζουμε ήταν η μετοχή της ημέρας. Στις χρηματιστηριακές απέδιδαν την άνοδο σε κάποια είδηση που ίσως βγει. Έλεγαν πως θα πρέπει να «αιτιολογηθεί» η άνοδος είτε με κάποια εξαγορά, είτε με αποτελέσματα και κέρδη. Κάποιοι έλεγαν πως η κερδοφορία του 2021 θα είναι εξαιρετική. Θυμίζουμε στο πρώτο τρίμηνο είχε κέρδη προ φόρων 2,2 εκατ. ευρώ από 396 χιλ. ευρώ. Η κίνησή της τράβηξε και άλλες μετοχές του κλάδου της πληροφορικής υψηλότερα. Υψηλό στα 10,80 ευρώ, χαμηλό στα 9 ευρώ και κλείσιμο στα 10,15 ευρώ και στο +15,08% με 63 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Δυνατή αντίδραση. Στο +4,93% και στα 4,36 ευρώ με χαμηλό όγκο 124 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Άνοδος άνω του 4%. Επιτέλους θα πούμε. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 1,91 ευρώ.

JUMBO: Δείχνει το δρόμο;

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό κλείσιμο για την Πειραιώς και την Alpha Bank, κοντά στα υψηλά ημέρας. Πιο μακριά από τα υψηλά ημέρας το κλείσιμο των Εθνική και Eurobank. Η Eurobank βρέθηκε λίγο πριν το κλείσιμο και σε αρνητικό έδαφος αλλά τελικά έκλεισε με άνοδο 0,50%

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Απίστευτο παίξιμο. Εξαιρετική κίνηση και σήμερα από τη μετοχή. Υψηλό στα 7,70 ευρώ και κλείσιμο στα 7,60 ευρώ με άνοδο 5,12%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Όπως αναμενόταν το δικαίωμα τράβηξε τα βλέμματα. Η πορεία του ήταν εξαιρετική, ενώ μία ελεύθερη πώληση το γκρέμισε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι τα 0,001 ευρώ από 0,20 ευρώ. Όσοι ήταν στημένοι αγοραστές και περίμεναν μία πτώση, έβγαλαν σε ελάχιστα λεπτά, ένα εξαιρετικό μεροκάματο. Ο πωλητής δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σκεφτόταν. Εκτός και αν έκανε λάθος. Με άνοδο 1,15% η μετοχή στα 1,2350 ευρώ και το δικαίωμα με όγκο 3,09 εκατ. δικαιώματα στα 0,2198 ευρώ. Με μικρό premium το δικαίωμα στο κλείσιμο.

CENERGY: Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη του ομίλου. Στα 2,4550 ευρώ και στο +6,28% με 132 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Αφυπνίστηκε και η συγκεκριμένη. Από τα μέσα Απριλίου συσσωρεύει μεταξύ 1,70 και 2 ευρώ. Δεν έχει σπάσει ακόμα τη συσσώρευση, αλλά αύξησε όγκο. Στα 1,90 ευρώ και στο +7,71% με όγκο 42 χιλ. τεμάχια.
ΚΕΚΡΟΨ_1.jpg
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Συνεχίζει το δικό της ράλι με μεγάλους όγκους συναλλαγών.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ξανά στα 0,45 ευρώ.

BYTE: Όμορφο και το δικό της παίξιμο. Δεν την αφήνουν εύκολα να πάει κάτω από τα 2,20 ευρώ. Στο +8,74% και στα 2,24 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (απάντηση): Το πρώτο τρίμηνο ήταν εξαιρετικό. Ο επιπλέον φόρος που ανακοινώθηκε δε μας ανησυχεί. Τον θεωρούμε έκτακτο. Θα μειώσει βέβαια τα κέρδη του 2021 αλλά και το φόρο να μετρήσουμε πάλι τη θεωρούμε φθηνή τη μετοχή.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Εντολές πώλησης 40 χιλ. τεμαχίων, φρέναραν όποια προσπάθεια ανόδου. Σε ανοδική συνεδρίαση κάποιοι έβαλαν φρένο στη συγκεκριμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης