Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια πτωτικά, χωρίς τζίρο – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα εξαμήνου

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια πτωτικά, χωρίς τζίρο – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα εξαμήνου
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πτωτικά ξεκίνησαν οι μεγάλες αγορές της Ευρώπης και το ΧΑ ακολουθεί στα πρώτα λεπτά με χαμηλό όγκο και πάλι. Σταδιακά περνάει στα θεμελιώδη και πάλι το ενδιαφέρον καθώς αρχίζουν οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου. Η πορεία των κρουσμάτων και το πόσο θα επηρεαστεί ο τουρισμός θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν την επενδυτική ψυχολογία.

Στις τράπεζες μεγάλο κομμάτι του όγκου και σήμερα, με τις συστημικές να πιέζονται λίγο. Η ΕΧΑΕ έχει άνοδο λόγω αποτελεσμάτων αλλά και επειδή η τιμή της υποχώρησε σημαντικά το προηγούμενο διάστημα. Η Epsilon Net ξεχωρίζει και πάλι και γράφει νέα ιστορικά υψηλά. Ίσως θα έπρεπε να έχουμε μία επίσημη ενημέρωση για την κίνηση και να το κάνει είτε από μόνη της η εταιρεία, είτε να ερωτηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

ΟΛΠ: Σήμερα οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,40 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,38 ευρώ ανά μετοχή. Με μικρό όγκο υποχωρεί 0,41% η μετοχή και βρίσκεται στα 19,50 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου και αύριο έχει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Η Beta περιμένει καθαρά κέρδη 4,4 εκατ. ευρώ από 2,27 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 93,6%. Η Euroxx περιμένει 4,3 εκατ. ευρώ και η Optima Bank 4,5 εκατ. ευρώ. Η Eurobank Equities για το δεύτερο τρίμηνο περιμένει καθαρά κέρδη 2,4 εκατ. ευρώ λόγω της υψηλότερης συναλλακτικής δραστηριότητας. Στα 3,9050 ευρώ και στο +0,90% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αύριο τα δικά του αποτελέσματα με τη Eurobank Equities να περιμένει EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο 75,5 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 6,3% και πωλήσεις 512,1 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 3,9%. Στο εξάμηνο η Euroxx περιμένει στο εξάμηνο EBITDA 155,2 0 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 73,5 εκατ. ευρώ. Η Beta περιμένει καθαρά κέρδη στο εξάμηνο 73 εκατ. ευρώ. Οριακά ανοδικά κινείται η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνω του 1% υποχωρεί η Πειραιώς και η Alpha Bank. Μικρότερες οι απώλειες για τις δύο άλλες συστημικές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πάνω από τα 8 ευρώ και η αποτίμηση στα 350 εκατ. ευρώ.

LAMDA: Οι ειδήσεις που βγαίνουν από το Ελληνικό είναι εξαιρετικά θετικές. Η χώρα μπορεί να αλλάξει το τουριστικό της «μείγμα» τα επόμενα χρόνια και να έχει τουρίστες με «δυνατά» πορτοφόλια. Η μετοχή θα κινείται βάσει των ειδήσεων που βγαίνουν για τις προπωλήσεις. Κάνει μία συσσώρευση στα 8 ευρώ και νομίζουμε πως ετοιμάζει την επόμενη κίνηση.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Πάει για τη διάσπαση. Στα 1,33 ευρώ και στο +3,10% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Η μεγάλη εντολή πώλησης που μπήκε στο τέλος της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής και αφορούσε κάτι λιγότερο από το 30% του συνόλου των μετοχών δεν έχει μπει σήμερα. Χαμηλά βλέπουμε καλές αγορές μετοχές, αλλά αν θέλει κάποιος από τους μετόχους να πουλήσει σίγουρα δεν είναι αυτός ο ορθός τρόπος.

CENTRIC: Στο ξεκίνημα δοκιμάζει και πάλι τα 0,30 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Στα 1,30 ευρώ και θέλουμε καλή πορεία και σήμερα, ώστε να δούμε διάσπαση και όχι υποχώρηση.

ΕΥΑΘ: Πτωτικά ξεκίνησε η μετοχή και στα 4,50 ευρώ. Η αποτίμηση μόλις 163 εκατ. ευρώ, η οποία φυσικά και είναι χαμηλή.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Οι αγοραστές έχουν αρχίσει να προσπαθούν και πάλι να οδηγήσουν τη μετοχή πάνω από τα 0,50 ευρώ. Σήμερα στο ξεκίνημα με όγκο 9 χιλ. τεμάχια είναι στα 0,49 ευρώ με την αποτίμηση στα 17 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης