Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αρνείται να διορθώσει – Δέκατη ανοδική με τράπεζες και Ελλάκτωρ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αρνείται να διορθώσει – Δέκατη ανοδική με τράπεζες και Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με δέκα συνεχόμενες ανοδικές ο γενικός δείκτης έφτασε και πάλι στις παρυφές των 900 μονάδων. Στις δημοπρασίες μάλιστα έγραψε υψηλό ημέρας για να κλείσει τελικά στο +1,03% και στις 897,45 μονάδες. Χαμηλός ο τζίρος, αλλά τη δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω. Εξαιρετική η Alpha Bank, απίστευτη η Ελλάκτωρ, πολύ δυνατή η Εθνική και ο ΟΤΕ έδειξε πάλι ποιος είναι. Στον αντίποδα υπό πίεση από νωρίς η Aegean.

Οι ξένες αγορές συνεχίζουν ανοδικά, οι επενδυτές δε φοβούνται τη μετάλλαξη και την αύξηση των κρουσμάτων και ευτυχώς η χώρα συνεχίζει να δέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά. Η ανάκαμψη ίσως να είναι πιο δυνατή από όσο περιμένουν οι ειδικοί, αν ο Σεπτέμβρης μας κάνει το χατίρι και είναι επίσης δυνατός στις αφίξεις τουριστών.

Τα κέρδη είναι σημαντικά και καλό είναι να κατοχυρώνονται και να μη μένουν υπεραξίες. Μετά από 10 συνεχόμενες θετικές θα μπορούσαμε να δούμε και μία διόρθωση. Η άνοδος των τελευταίων 10 συνεδριάσεων ανέρχεται στο 7,72% για τον Γ.Δ. και στο +10,52% για τον τραπεζικό.

IOBE: Σε προ πανδημίας επίπεδα ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα. Εξαιρετική είδηση. Τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στις 111,2 μονάδες από 108,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα και το ίδιο συμβαίνει συνολικά στην Ευρώπη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή η Alpha Bank και σήμερα και με καλό όγκο για τα δεδομένα των ημερών. Καλή κίνηση και από Εθνική, η οποία βέβαια έχει δώσει πιο νωρίς καλή κίνηση και απόδοση. Το κλείσιμο της Alpha Bank στα 1,1490 ευρώ και στο +5,36% ήταν στο υψηλό ημέρας. Κοντά στο υψηλό ημέρας έκλεισε και η Εθνική. Με μικρή άνοδο η Πειραιώς και με οριακές απώλειες η Eurobank, που είχε και μεγάλο πωλητή στο τέλος.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από καιρό «φώναζε» στο ταμπλό η μετοχή. Οι «Ολλανδοί» την ξέρουν καλά όπως φαίνεται τη δουλειά. Ξεχώρισε από το ξεκίνημα της συνεδρίασης και διατήρησε τη ανοδική της δυναμική μέχρι το τέλος. Στα 1,40 ευρώ και στο +8,53% με υψηλό όγκο 1,1 εκατ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξανά προς τα υψηλά της. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο μηνιαίο γράφημα της μετοχής. Έκανε πρόσφατα μία μικρή διόρθωση και επέστρεψε στα υψηλά της. Την διατηρούμε στις επιλογές μας και περιμένουμε πως λόγω θετικών εκτιμήσεων από τη διοίκηση θα σπάσει αυτή την τριπλή κορυφή που βλέπουμε. Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις το αξίζει. Ίδωμεν…

FOURLIS: Έχει ταλαιπωρήσει και έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά ο τίτλος και δεν έχει φτάσει σε προ πανδημίας επίπεδα. Πάει να περάσει ξανά πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Κάποια στιγμή θα δώσει και αυτός την κίνηση που χρωστάει. Την έχουν δώσει άλλες κι άλλες.
φουρλής.jpg
AEGEAN: Πίεση από νωρίς και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 5,24 ευρώ (-2,96%).

ΟΤΕ: Απίστευτος…
ΟΤΕ.jpg
IDEAL: Άλλη εταιρεία πλέον στο ταμπλό, άλλη αποτίμηση. Με ενισχυμένη επιχειρηματική δραστηριότητα και αποτίμηση κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Από τις μετοχές που η στήλη τρέφει μία ιδιαίτερη συμπάθεια, λόγω ισολογισμού, αλλά που μέχρι πρόσφατα και για πολλά χρόνια ο βασικός μέτοχος δεν είχε ασχοληθεί μαζί της. Με πολλά ακίνητα, συμβουλευτική που βγάζει κέρδη αλλά και ταμείο που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν κοντά στην αποτίμηση. Πραγματικά τσάμπα.

Περιμένουμε λεπτομέρειες για το νέο σχέδιο της Alpha Bank και θα θέλαμε να παραμείνει στο ταμπλό. Σημειώνουμε πως η συμβουλευτική δραστηριότητα θα πάει τώρα στην τράπεζα, αλλά θα έρθει στρατηγικός και ακίνητα. Από νωρίς στο +10% και στα 7,80 ευρώ με χαμηλό όγκο βέβαια, αλλά δεν υπάρχουν ελεύθερα πολλά κομμάτια. Αποτίμηση 109 εκατ. ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Και εδώ υπάρχει διάθεση για υψηλότερα και φαίνεται. Στα 0,4750 ευρώ και στο +8,45%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Η εικόνα της μετοχής στις προηγούμενες συνεδριάσεις με τους μεγάλους όγκους, προϊδέαζε για κάποια κίνηση. Η στήλη την είχε εντοπίσει και την κοίταζε καθημερινά λόγω των όγκων. Στο +28,26% και στα 0,2360 ευρώ με όγκο 169 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Τέτοια αδιαφορία στο ταμπλό σπάνια τη συναντάς… Στο -1,95% και στα 4,53 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μάλλον έγινε προσπάθεια σήμερα για υψηλότερα και μάλλον φάνηκε πως δε βγαίνουν πολλά χαρτιά. Στα 6,42 ευρώ και στο +2,23%. Περιμένουμε το εξάμηνο και θυμίζουμε πως το πρώτο τρίμηνο ήταν δυνατό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης