Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Mε το βλέμμα στις 900 μονάδες και διαθέσεις για νέα ανοδική κίνηση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Mε το βλέμμα στις 900 μονάδες και διαθέσεις για νέα ανοδική κίνηση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών και η δική μας αγορά κοιτάζει μέσω τραπεζών αν θα κινηθεί προς την 11η συνεχόμενη ανοδική ή αν θα κατοχυρώσουν οι επενδυτές κάποια κέρδη. Δυνατές οι αποδόσεις των τελευταίων συνεδριάσεων, αλλά και πάλι μπορούμε να εντοπίσουμε περιθώρια ανόδου σε αρκετές μετοχές. Επομένως, ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Η βελτίωση πάντως της ρευστότητας πάντα βοηθάει.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σταθεροποιητικά και με κάποιες διαθέσεις για κατοχύρωση κερδών, ειδικά στις τράπεζες και στον ΟΠΑΠ. Η Coca Cola άνοιξε στο +1% και κρατάει το δείκτη. Ήπια ανοδικά η Ελλάκτωρ που χθες κατέγραψε μεγάλη άνοδο. Βοήθειες και από ΕΥΔΑΠ και Jumbo με αποτέλεσμα να κοιτάζει για την ενδέκατη ανοδική και τις 900 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τα αποτελέσματα των stress test έδειξαν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντοχές. Παράλληλα το γεγονός ότι δε θα τυπώνουν μετοχές σε περίπτωση εμφάνισης ζημίας. Η αναβαλλόμενη φορολογία δηλαδή δε θα γίνεται μετοχές με αποτέλεσμα να γίνεται dilution στους μετόχους. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με πακέτο 2,5 εκατ. μετοχών στην Εθνική στα 2,47 ευρώ ανά μετοχή με τον τίτλο να είναι στα 2,4520 ευρώ και με μικρές απώλειες. Ήπιες απώλειες για τις συστημικές πλην Eurobank, η οποία ενισχύεται οριακά.

ΕΧΑΕ: Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα οι κάτοχοι μετοχών στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,07 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 1,8%. Η μετοχή έχει μείνει πίσω και δεν έχει ακολουθήσει την άνοδο της αγοράς. Αδιάφορο το άνοιγμα της μετοχής.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τελευταία μέρα άσκησης του δικαιώματος για την αύξηση κεφαλαίου και η εκτίμηση της στήλης είναι πως η κάλυψη είναι δεδομένη. Δυνατή η πορεία της μετοχής χθες και φαίνεται πως «υπάρχει σχέδιο» για την επόμενη χρηματιστηριακή μέρα. Το ζητούμενο πάντως είναι να βελτιωθεί ο ισολογισμός. Το πρώτο βήμα γίνεται με την αύξηση. Θα πρέπει να γίνουν και κάποια ακόμα. Θεωρούμε το επόμενο είναι η έκδοση νέου ομολόγου, το οποίο θα αντικαταστήσει το παλιό με χαμηλότερο επιτόκιο. Έτσι θα μειωθούν και οι τόκοι που πληρώνει. Η πλευρά Μπάκου-Καϋμενάκης αύξησε το ποσοστό της και ζητάει 10 εκατ. μετοχές από τα αδιάθετα. Στο 28,62% η συμμετοχή τους.

ΟΠΑΠ: Με τις νέες μετοχές σήμερα στο ταμπλό από την επανεπένδυση του μερίσματος, ενώ όσοι δεν άσκησαν το δικαίωμα πληρώνονται το μέρισμα σε μετρητά. Έχει ανακάμψει η μετοχή από τα πρόσφατα χαμηλά της και θεωρούμε πως η επανεπένδυση ήταν ένας από τους λόγους που την πίεσαν. Η μετοχή πιέζεται στο ξεκίνημα καθώς ήταν κάτι παραπάνω από 1 ευρώ πάνω από την τιμή επανεπένδυσης. Στα 12,14 ευρώ και στο -1,22%.

FOURLIS: Καλό το άνοιγμα της μετοχής στα 4,30 ευρώ. Η πορεία της το προηγούμενο διάστημα δείχνει πως δικαιολογεί υψηλότερα επίπεδα. Όταν φτάνει όμως προς τα 4,50 ευρώ είναι σαν να βρίσκει σε τοίχο. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με καλό όγκο άνοιξε η μετοχή αφού υπήρξε πωλητής με 3 χιλ. τεμάχια στα 8,10 ευρώ στην προσυνεδρίαση. Άνοιξε στα 8,45 ευρώ και κλείδωσε πάλι στα 8,55 ευρώ και στο +9,62% με όγκο 3.862 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 120 εκατ. ευρώ περίπου και πάλι μας φαίνεται χαμηλή και χωρίς να συμπεριλάβουμε τις αλλαγές που θα γίνουν.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Νέα ανοδική κίνηση. Στα 0,2640 ευρώ και στο +11,86% με όγκο 51 χιλ. τεμάχια σε 12 λεπτά συνεδρίασης!!

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης