Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση «κλειδωμένη» στο +10% η Alpha Αστικά Ακίνητα

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση «κλειδωμένη» στο +10% η Alpha Αστικά Ακίνητα
Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 120 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2020 διέθετε ταμειακά διαθέσιμα 80 εκατ. ευρώ με σχεδόν μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις
Σχετικά Άρθρα

Οι ανακοινώσεις της Alpha Bank οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την Alpha Αστικά Ακίνητα στην πρόθεσή της να βρει στρατηγικό και να τη μετατρέψει σε επενδυτική πλατφόρμα στην αγορά ακινήτων έχουν βελτιώσει τη χρηματιστηριακή εικόνα της μετοχής.
Χθες ήταν κλειδωμένη στο +10% (είναι το μέγιστο όριο διακύμανσης της μετοχής) και συνέχισε και σήμερα με νέα άνοδο 10% και ξανά κλειδωμένη στο limit up.
Ο όγκος ανήλθει στα 6,8 χιλ. τεμάχια και σημειώνεται πως η ελεύθερη διασπορά είναι περιορισμένη, καθώς η Alpha Bank ελέγχει το 93% του συνόλου των μετοχών.
Η αποτίμηση έχει ανέβει στα 120 εκατ. ευρώ περίπου, η οποία κρίνεται χαμηλή λόγω των στοιχείων του ισολογισμού και χωρίς να συμπεριληφθούν οι πρόσφατες εξελίξεις.
Στη χρήση 2020 είχε καθαρά κέρδη 3,3 εκατ. ευρώ και τζίρο 15,2 εκατ. ευρώ με τη δραστηριότητα της παροχής υπηρεσιών να δίνει τα 12,5 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 79,9 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 67% περίπου της σημερινής αποτίμησης!
Ο τραπεζικός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις δεν ξεπερνούσε τις 800 χιλ. ευρώ.
Επιπλέον διέθετε 24 ακίνητα με λογιστική αξία 36,7 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή σήμερα κάποιος επενδυτής στην αποτίμηση των 120 εκατ. ευρώ αγοράζει μία εταιρεία με ταμείο 80 εκατ. ευρώ αξία ακινήτων 36,7 εκατ. ευρώ, ήτοι συνολικά 116,7 εκατ. ευρώ και παίρνει την επενδυτική δραστηριότητα που δίνει τζίρο 12 εκατ. ευρώ προς 3 εκατ. ευρώ περίπου.
Αν αφαιρεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα από την αποτίμηση η μετοχή παίζει με p/e 12 φορές.
Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα είναι η διάθεση της Alpha Bank και του στρατηγικού που θα επιλέξει για την παραμονή ή όχι της εισηγμένης στο ΧΑ. 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης