Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πενιχρό το επενδυτικό ενδιαφέρον – «Ζόρικες» οι 900 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πενιχρό το επενδυτικό ενδιαφέρον – «Ζόρικες» οι 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στα θετικά το γεγονός ότι κατάφερε να μείνει σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης. Στα αρνητικά ότι για δεύτερη φορά η προσπάθεια να περάσει πάνω από τις 900 μονάδες δεν στέφθηκε με επιτυχία. Υπάρχει μεταβλητότητα, υπάρχουν βραχυπρόθεσμα κέρδη, υπάρχει αισιοδοξία για τα αποτελέσματα, υπάρχουν και ανησυχίες για όσα γίνονται γύρω μας. Σε κάθε περίπτωση είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα αντίδραση της αγοράς, μετά τη διόρθωση.

Φαίνεται όμως πως χρειάζεται ή ένα καλύτερο μείγμα ειδήσεων, ή βελτίωση των συναλλαγών για να ξεπεράσουμε κρίσιμες αντιστάσεις. Μέσα στον Αύγουστο δεν βλέπουμε λόγους να δούμε μεγάλους τζίρους ή κάποια σημαντική είδηση. Οι περισσότεροι είναι στις παραλίες. Ξεχώρισε σήμερα από νωρίς η ΔΕΗ και η Coca Cola. Πήγε αρκετά καλά και η Μυτιληναίος. Διόρθωσε η Ελλάκτωρ μετά και το θετικό νέο της υπερκάλυψης της έκδοσης. Διόρθωσε και ο ΟΤΕ από τα πρόσφατα υψηλά. Οι τράπεζες ήταν σχετικά ουδέτερες.

COCA COLA: Στην αντίδραση της αγοράς έχει βάλει δυνατή πλάτη. Έχει ενισχυθεί κάτι παραπάνω από 3 ευρώ ή 11% περίπου. Πλησιάζει και αυτή τα προ πανδημίας επίπεδα με μια καθυστέρηση έναντι άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Με αποτίμηση 12,15 δισ. ευρώ πλέον και τιμή 32,80 ευρώ.

ΔΕΗ: Είχε από νωρίς καλή κίνηση. Υποδειγματικό παίξιμο το τελευταίο διάστημα και εντός των επιπέδων που συσσωρεύει. Στη διόρθωση της αγοράς έπιασε τα χαμηλά κοντά στα 8,30 ευρώ και τώρα πάει να πιάσει το άνω μέρος της συσσώρευσης κοντά στα 9,40 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Θα συμφωνήσουμε με όσα αναφέρει η Eurobank Equities στην έκθεσή της με την οποία συστήνει αγορά και τιμή στόχο τα 20 ευρώ. Έχουμε επιλέξει ξανά τη μετοχή στις επιλογές μας, μας άρεσαν τα αποτελέσματα, μας αρέσει που πλέον οι μετοχές είναι κάπως λιγότερες, μας αρέσει η αισιοδοξία της διοίκησης και παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν και είναι σοβαρές θεωρούμε την τιμή χαμηλή. Η χρηματιστηριακή περιμένει καθαρά κέρδη φέτος 107,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η μετοχή παίζει με p/e 11,4 φορές.

JUMBO: Ακόμα πιο ανήσυχος από την προηγούμενη φορά βγήκε ο κ.Βακάκης. Το διάγραμμα δείχνει πως θα μπορούσε να πάει η μετοχή μέχρι τα 12 ευρώ ή και λίγο πιο κάτω. Είναι η μακροχρόνια ανοδική γραμμή στήριξης, όπως φαίνεται στο μηνιαίο γράφημα. Λόγω των αναφορών της διοίκησης δεν αποκλείουμε πλέον να πάει. Δεν είναι ανάγκη να ακουμπήσει και οι μακροπρόθεσμοι φροντίζουν νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει έστω και αν μιλάμε ξανά για χαμένη χρονιά.
Jumbo_1.jpg
TΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αποτίμηση 1,8 δισ. ευρώ και ζημιές στο εξάμηνο 2,44 δισ. ευρώ… Τι να σχολιάσεις…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπήρξε η πληροφορία από χθες ότι θα «τρέξουν» οι Ολλανδοί να απαντήσουν στους εφοπλιστές και βγήκαν πρωί-πρωί να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για υπερκάλυψη 2,2 φορές. Λογικά δεν υπάρχουν αδιάθετα, εκτός και αν έχουν μετρήσει και τις προεγγραφές. Θα μάθουμε λογικά αύριο ή μεθαύριο. Σήμερα η μετοχή υποχώρησε σημαντικά στα 1,41 ευρώ και στο -5,69% με μικρό όμως όγκο.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με τρεις ανοδικές συνεδριάσεις έσπασε μία συσσώρευση πολλών ετών και πήγε σε υψηλά 20 ετών. Στα 9,25 ευρώ με υψηλό στα 9,40 ευρώ και όγκο 22 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 129,5 εκατ. ευρώ.

INTERTECH: Η αγορά του ποσοστού του Δ.Κοντομηνά από τη Eurobank αλλάζει λίγο τα δεδομένα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί. Θα πάμε λίγο με βάση το γράφημα και ειδικά το μηνιαίο. Είναι κοντά σε διάσπαση, επομένως θα περιμένουμε λίγο, διατηρώντας τη μετοχή στις επιλογές μας, μήπως δώσει τιμές ακόμα και πάνω από 1 ευρώ σημαντικά. Μετά θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και με βάση τα θεμελιώδη. Στα 0,8860 ευρώ και στο +9,11% με όγκο 3 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Με όγκο 342 χιλ. τεμάχια στο +6,30% και στα 0,5060 ευρώ. Η αποτίμηση στα 7,9 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Στο -4,42% και στα 0,3030 ευρώ με όγκο 179 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης