Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Πειραιώς δοκιμάζει ξανά τις 900 μονάδες – Στήριξη και από ΟΤΕ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Πειραιώς δοκιμάζει ξανά τις 900 μονάδες – Στήριξη και από ΟΤΕ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στα θετικά νέα είναι ότι θα έχουμε δύο νέες εισαγωγές στο ΧΑ και συγκεκριμένα στην Εναλλακτική Αγορά. Μία άμεση και μία «έμμεση». Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν ήπια ανοδικά, παρά τις χθεσινές απώλειες στη Wall Street. Οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση της συσσώρευσης πέριξ των 900 μονάδων με χαμηλό τζίρο και τα αποτελέσματα να βάζουν στο επίκεντρο τις μετοχές εταιρειών που δημοσιεύουν ή δημοσίευσαν. Δηλαδή, Πειραιώς, ΟΤΕ, Frigoglass και Εθνική Τράπεζα.

To XA ξεκίνησε υψηλότερα, λόγω της Πειραιώς, αλλά και των Εθνική και Alpha Bank. Καλή άνοδο σημειώνει και ο ΟΤΕ λόγω αποτελεσμάτων. Κατευθύνεται και πάλι προς τις 900 μονάδες. Χαμηλός ο τζίρος αλλά είμαστε στον Αύγουστο. Από την άλλη με απώλειες ξεκίνησε η Viohalco και η ΕΧΑΕ.

ΟΤΕ: Πωλήσεις 1,615 δισ. ευρώ στο εξάμηνο από 1,56 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2020. Προσαρμοσμένο EBITDA μετά από μισθώσεις 611,6 εκατ. ευρώ από 586,9 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 176,8 εκατ. ευρώ από 155,5 εκατ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ήταν 207,9 εκατ. ευρώ από 195,9 εκατ. ευρώ. Δυνατές οι ελεύθερες ταμειακές ροές, μειωμένος ο καθαρός δανεισμός. Η μετοχή ξεκίνησε με καλή άνοδο περίπου 2% και στα 15,70 ευρώ.

REAL CONSULTING: Αύριο μπαίνει στην Εναλλακτική Αγορά με τιμή 1,02 ευρώ και 21,5 εκατ. μετοχές. Δραστηριοποιείται στο χώρο ανάπτυξης, επεξεργασίας, εγκατάστασης, διάθεσης και εμπορίας συστημάτων και προγραμμάτων λογισμικού, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών πληροφορικής καθώς και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής. Περισσότερα σε άλλο θέμα της στήλης.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Από τη Δευτέρα οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στη Phoenix Vega Mez η οποία θα μπει στην Εναλλακτική Αγορά με τιμή 0,05 ευρώ ανά μετοχή και δε θα προσαρμοστεί η τιμή της τράπεζας.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η Merit σημειώνει πως ήταν αδύναμα λόγω των αρνητικών πραγματικών ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (-729 εκατ. ευρώ) εξαιτίας της αύξησης των ζημιών παρά την πρόσφατη ΑΜΚ αλλά και του χαμηλού δείκτη κάλυψης ΜΕΑ από προβλέψεις (38.8%). Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγονται η αύξηση των εσόδων από τόκους (+11%) και των εσόδων από προμήθειες (+33%). Η ΑΧΕ παραμένει αρνητική για την μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα.

Από την άλλη η Depolas αναφέρει πως σε επαναλαμβανόμενη βάση ήταν ιδιαιτέρως θετικά καθώς εμφάνισαν οργανικά έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων και η εξυγίανση του ισολογισμού είναι εντός των στόχων. Άλλοι αναλυτές στα σχόλιά τους σημειώνουν πως οι ζημιές που εμφάνισε ήταν κοντά στις εκτιμήσεις που είχαν κάνει. Η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο άνω του 2% καθώς οι επενδυτές περίμεναν τις ζημιές και εστιάζουν στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου.

FRIGOGLASS: Λόγω της φωτιάς στη Ρουμανία εμφάνισε ζημία 12,3 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 45% και στα 106 εκατ. ευρώ και τα EBITDA 70% στα 15 εκατ. ευρώ. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 261 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 143,7 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Η Optima Bank σημειώνει πως οι ανησυχίες της διοίκησης για την πορεία του 2022 θα επηρεάσουν την πορεία της μετοχής βραχυπρόθεσμα.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με μικρό όγκο στα 9,55 ευρώ και στο +3,24%. Η αποτίμηση στα 133,7 εκατ. ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Με πώληση 5 χιλ. τεμαχίων στο άνοιγα η μετοχή πήγε μέχρι το 3% και στα 1,65 ευρώ. Βγήκαν όμως αγοραστές και περιόρισαν την υποχώρηση Η αποτίμηση στα 45 εκατ. ευρώ. Έχει κάνει μία καλή διόρθωση, η οποία την πήγε μέχρι λίγο πάνω από τα 1,50 ευρώ και ανέκαμψε στη συνέχεια. Δεν μπόρεσε όμως να κρατηθεί πάνω από τα 1,76 ευρώ και έχει αρχίσει να διολισθαίνει πάλι. Δείχνει όμως το ταμπλό ότι δεν την αφήνουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης