Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανησυχίες από την πύρινη κόλαση της Αττικής – Κάτω από τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανησυχίες από την πύρινη κόλαση της Αττικής – Κάτω από τις 900 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τι να γράψεις τέτοια μέρα με την Ελλάδα να φλέγεται; Τι να πεις για μετοχές, την ώρα που έχουν χαθεί περιουσίες, που έχουν γίνει στάχτη τεράστιες εκτάσεις και χάνονται πνεύμονες οξυγόνου. Η σκέψη μας σε όλους αυτούς που δοκιμάζονται, αλλά και σε όσους δίνουν μάχη για να σώσουν ό,τι μπορούν.

Παρακολουθούμε εικόνες αποκάλυψης με τη χώρα και ειδικά την Αττική να βρίσκεται σε ένα πύρινο κλοιό. Οι πυρκαγιές και οι μεγάλες καταστροφές επηρέασαν την πορεία της αγοράς. Δε μας έφτανε η πανδημία, δε μας έφταναν τόσα χρόνια κρίσης, έχουμε κάθε δυο-τρία χρόνια τις καταστροφικές φωτιές και την αδυναμία να βρεθεί λύση για να περιορίζονται οι ζημιές.

Λύγισαν τα περισσότερα βαριά χαρτιά, έκλεισε κάτω από τις 900 μονάδες η εβδομάδα. Ο τζίρος χαμηλός και πάλι, αφού ο καθαρός ίσα που ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ. Πιέστηκαν Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ και Μυτιληναίος, περισσότερο από τις υπόλοιπες, ξεχώρισε η Real Consulting, κάποιες μετοχές εταιρειών με «οικονομικά θέματα» και κάποιες επειδή έχουν στόρι ή έχουν καλά αποτελέσματα.

REAL CONSULTING: Μέρες 1999 θύμισε η πρεμιέρα της μετοχής στην ΕΝ.Α. Μπήκε στα 1,02 ευρώ και έγραψε υψηλό στα 2,30 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 2,0530 ευρώ με άνοδο κάτι παραπάνω από 100%. Στις 104 χιλ. τεμάχια ο όγκος.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αύξησης και θα πούμε πως ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες. Επίσης το σημαντικό είναι πως από την άσκηση των δικαιωμάτων έμειναν ελάχιστα αδιάθετα. Σε αυτό συνέβαλαν οι αγορές δικαιωμάτων από τους εφοπλιστές. Στο -4,25% και στα 1,3750 ευρώ με χαμηλό όγκο μόλις 136 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τις μεγαλύτερες πιέσεις τις δέχθηκε η Πειραιώς και έχασε 3,65% και ακολούθησε η Alpha Bank με απώλειες περίπου 2%. Η Εθνική έχασε 1,61% που έβγαλε και κέρδη στο εξάμηνο. Απώλειες 1% για τη Eurobank.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Απώλειες με χαμηλό όγκο και εδώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Παίρνεις τηλέφωνο σε κατάστημα στην επαρχία για να κλείσεις ραντεβού προκειμένου να κάνεις μία δουλειά που δε γίνεται μέσω ebanking. Σου λένε πάρε μετά τις 14:00. Παίρνεις, αλλά δεν το σηκώνει κάποιος. Ξαναπαίρνεις την άλλη μέρα και σου λένε πάλι τα ίδια. Μετά από 3-4 μέρες τελικά τους λες ότι δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο και θέλεις ραντεβού τώρα. Αφού σου λένε πως δεν έχουν το βιβλίο των ραντεβού(!), σου πετάνε και ένα «το βιβλιάριό σου λέει κατάστημα στην Αθήνα και πρέπει να πάτε εκεί», λες και είναι άλλη εταιρεία το ένα κατάστημα και άλλη το άλλο. Το προσπερνάς και τους λες ότι μένεις πλέον μόνιμα επαρχία, αλλά συνεχίζουν να αυθαδιάζουν και να μη θέλουν να σου κλείσουν ραντεβού.

Να πούμε λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο στους εργαζόμενους αυτούς, αλλά και στη διοίκηση της τράπεζας για τη συμπεριφορά απέναντι στον πελάτη, πολίτη αυτής της χώρας που με τους φόρους του, τους έχει σώσει τόσες φορές, για να μπορούν να παίρνουν τους μισθούς τους και τα τεράστια πακέτα εθελούσιας εξόδου. Μέχρι και πρόσφατα πελάτες-επενδυτές της τράπεζας είδαν σε ανοδική αγορά να μηδενίζεται η περιουσία τους για να σωθούν ξανά…

PENNY STOCKS: Η Yalco στο +16,36% και με αποτίμηση 1,6 εκατ. ευρώ. Το προνόμιο της Τρία Άλφα στο +11,11% και στα 3 ευρώ με όγκο 3 χιλ. τεμάχια. Η Λανακάμ έκανε όγκο 40 χιλ. τεμάχια και πήγε στο +6,77%. Οι Ευρωσύμβουλοι στο +5,36%, η ΣΙΔΜΑ στο +5,45% και η Μινέρβα στο +3,77%.

INTRALOT: Νέα άνοδος σήμερα και τιμή 0,40 ευρώ.

FRIGOGLASS: Στα 0,1250 ευρώ και στο -3,10% με όγκο 300 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΚΑΙΡΟΜΕΖ: Με όγκο 107,9 εκατ. τεμάχια που είναι περίπου το 33% του συνόλου. Στο σύστημά μας δεν περνάει στον όγκου, ούτε στα πακέτα και επομένως δεν έχουμε ακόμα κάποια πληροφόρηση. Πάντως από τον όγκο μέσα στην ημέρα και την ανάλυση των πράξεων μάλλον πρόκειται για πακέτο. Τέτοιο ποσοστό πάντως έχει η Fairfax. 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως ακριβώς περιμέναμε τα αποτελέσματα και γράφαμε σχετικά χθες. 

Καλό Σαββατοκύριακο
Καλή δύναμη σε όσους δίνουν τη μάχη

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης