Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κράτησαν οι τράπεζες την αγορά – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κράτησαν οι τράπεζες την αγορά – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Άνοιξε με απώλειες, αλλά σταδιακά ανέκαμψε και κινήθηκε ανοδικά αλλά οριακά. Προς το τέλος και με το άνοιγμα των αγορών στις ΗΠΑ, το οποίο ήταν πτωτικό, επηρεάστηκε κάπως και η πορεία της δικής μας αγοράς. Με τις τράπεζες να έχουν καλή εικόνα και να αντισταθμίζουν τις απώλειες σε Coca Cola, Jumbo και Motor Oil μεταξύ άλλων, και τελικά να κλείνει ο γενικός δείκτης με οριακές απώλειες.

Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός ειδικά αν αφαιρέσουμε και τα πακέτα των 7 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα σε αξία σε Lamda και Eurobank. Στα θετικά νέα η είσοδος της Πειραιώς στον MSCI Small Cap. Είμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και οι επόμενες συνεδριάσεις μάλλον θα έχουν τα χαρακτηριστικά της σημερινής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βοήθησαν σημαντικά σήμερα και είχαν καλούς αγοραστές. Δυνατή η εικόνα της Εθνικής, ενώ καλά πήγαν και οι άλλες 3 συστημικές. Η είσοδος της Πειραιώς από αύριο στον Small Cap του MSCI βελτίωσε τον όγκο στη μετοχή. Αμετάβλητη έκλεισε η μετοχή της Πειραιώς ενώ η Εθνική πήγε στα 2,51 ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,27%.

COCA COLA: Από νωρίς υπό πίεση και θα λέγαμε πως ο όγκος για τα δεδομένα της ήταν μέτριος. Αυτό που βλέπουμε στο διάγραμμα δικαιολογεί κάπως την πορεία της σήμερα. Δηλαδή η μετοχή είχε μία σημαντική αντίδραση το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να πιάσει την τιμή που είχε στις 24 Φεβρουαρίου 2020. Εκεί υπάρχει ένα χάσμα από την απότομη πτώση τότε που δεν επιχείρησε να το κλείσει τώρα η μετοχή.
ΕΕΕ.jpg
JUMBO: Η μετοχή συνεχίζει να δοκιμάζει κρίσιμα σημεία. Η ειδησεογραφία δεν βοηθάει και περιμένουμε να δούμε τώρα τη συμπεριφορά της και πάλι κοντά στα 13 ευρώ. Σήμερα είχε χαμηλό στα 13,21 ευρώ και έκλεισε στα 13,25 ευρώ και στο -1,49%.

ΕΥΔΑΠ: Βρήκε στήριξη στον εκθετικό των 200 ημερών και αντέδρασε. Στα 7,82 ευρώ με άνοδο 1,56% και χαμηλό όγκο.

REAL CONSULTING: Μπήκε στα 1,02 ευρώ και σε δυο συνεδριάσεις έχει απογειωθεί. Στα 2,61 ευρώ πλέον μετά το σημερινή +27,13%. Αποτίμηση 56 εκατ. ευρώ.

FRIGOGLASS: Αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και για τη στήλη ο ισολογισμός σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος (μεγάλος δανεισμός, αρνητικά ίδια κεφάλαια) φαίνεται εδώ και καιρό πως υπάρχει διάθεση για υψηλότερα. Βλέπουμε δηλαδή ένα μάζεμα και σήμερα είδαμε άνοδο 16% με όγκο 1,2 εκατ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν την ακουμπούσαν στα 6,20-6,40 ευρώ, την κυνηγούσαν σήμερα πάνω από τα 7,60 ευρώ. Εκεί νομίζουμε πως όσοι αγόρασαν πριν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων κατοχύρωσαν μέρος των κερδών τους. Στα 7,54 ευρώ και στο +4,43% με όγκο 64 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 53 εκατ. ευρώ.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Νέες φήμες στην αγορά για μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές. Τις έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν και φυσικά δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε. Στο +19,33%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Στα 0,3020 ευρώ και στο +20,80% με χαμηλότερο όγκο σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

ΒΙΟΣΩΛ: Συνεχίζει δυνατά.

BYTE: Στο +7,93% και στα 2,45 ευρώ με όγκο 28 χιλ. τεμάχια.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Στα 10,30 ευρώ και στο +3% με όγκο 8 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 144 εκατ. ευρώ. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ως στήλη είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία της φέτος, αλλά δεν την αφαιρούμε από τις επιλογές μας γιατί θέλουμε να δούμε… το έργο. Μακάρι να δημιουργηθεί μία εισηγμένη με όραμα για πλασάρισμα στη μεγάλη κατηγορία. 

INTERTECH: Στα 0,9780 ευρώ και στο +7,47%. Επιλογή της στήλης με τιμή όταν δημοσιεύσαμε όλες τις επιλογές για το 2021 στα 0,65 ευρώ και σήμερα έχει πάει στα 0,9780 ευρώ. Θα μπορούσαμε και εδώ να κατοχυρώσουμε τα κέρδη, καθώς θεωρούμε πλέον πιο δίκαιη την αποτίμηση. Όμως η αποχώρηση του Δημήτρη Κοντομηνά, η απόκτηση του πακέτου από τη Eurobank, ίσως να φέρει κάποιες εξελίξεις. Θα μείνουμε ακόμα λίγο, αν και κρατάμε μικρό καλάθι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης