Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδικά χωρίς τζίρο αλλά με ενδιαφέρον για μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδικά χωρίς τζίρο αλλά με ενδιαφέρον για μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σήμερα τα βλέμματα τα κέρδισαν επιλεγμένα μικρομεσαία που τα περισσότερα έχουν κάνει ράλι αλλά συνεχίζουν ακάθεκτα. Ο Γενικός Δείκτης είχε βοήθειες από επιλεγμένα μη τραπεζικά βαριά χαρτιά και προσεγγίζει τις 900 μονάδες. Οι τράπεζες ήταν κάπως αδιάφορες. Ο τζίρος χαμηλός, εντός κλίματος όμως, αλλά και πάλι τη δουλειά του την έκανε. Είχαμε και αργά χθες το βράδυ να ανάκληση της ένταξης στον MSCI Small Cap της Πειραιώς, που κάπως έδειξε μία ανοργανωσιά τουλάχιστον.

Στο πύρινο μέτωπο, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Συνεχίζουν οι φωτιές να καίνε μεγάλες εκτάσεις χωρίς να μπορούν να περιοριστούν. Κοκορομαχίες στα κανάλια από βουλευτές, για το ποιος έχει καταστρέψει λιγότερο τους Έλληνες. Μεγάλες αποζημιώσεις ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σωστά κατά την άποψή μας.

Από πλευράς αποτελεσμάτων ησυχία. Άλλωστε γιατί να βιαστούν; Άμα τους δίνουν δικαίωμα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, γιατί να τα δημοσιεύσουν νωρίτερα. Κάποια στιγμή θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν να φέρουν πιο μπροστά την ενημέρωση. Το έχουμε ξαναγράψει. Δεν μπορεί όμιλοι με εκατοντάδες θυγατρικές να βγάζουν αρχές Αυγούστου και εισηγμένες χωρίς θυγατρικές τέλη Σεπτέμβρη. Ας αλλάξει επιτέλους αυτή η ανοησία.

MSCI: Αύριο περιμένουμε την αναδιάρθρωση των δεικτών. Ικανοί είναι να ξαναβάλουν την Πειραιώς. Υπάρχουν κάποιες προσδοκίες, υπάρχει και μία ανησυχία μήπως αποχωρήσει κάποια από τον MSCI Standard, αλλά δεν υπάρχει βεβαιότητα. Δεν είδαμε σήμερα κάποιες κινήσεις που να αποτυπώνουν προσδοκίες από τους επενδυτές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με χαμηλό όγκο πάει και πάλι στα υψηλά του και προσπαθεί να γράψει νέα ιστορικά υψηλά. Ίσως κάποιοι να ποντάρουν και πάλι στον MSCI, αλλά με 145 χιλ. τεμάχια συνολικά δεν μπορούμε να το πούμε αυτό με βεβαιότητα. Στα 15,90 ευρώ και στο +2,05%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εθνική και Alpha Bank με μικρή άνοδο και οι άλλες συστημικές με μικρές απώλειες. Ένα πακέτο στη Eurobank αύξησε τον όγκο στη μετοχή αλλά συνολικά είχαν μικρό όγκο σήμερα οι μετοχές. Δεν ενθουσίασαν για να λέμε την αλήθεια, αλλά έχουν δώσει το τελευταίο διάστημα μία καλή αντίδραση.

ΔΕΗ: Δείχνει πως έχει διαθέσεις να δοκιμάσει για νέα υψηλά. Συσσώρευε καιρό και είχε ρίξει αρκετά τους… τόνους. Πήγε ξανά στα 9,30 ευρώ και κοντά στα 9,40 ευρώ είναι η πρώτη αντίσταση και μετά ανοίγει για τα 10 ευρώ. Στα 9,30 ευρώ υπήρχε μηχανάκι στην πλευρά των πωλητών που αύξησε τον όγκο. Εκεί έκλεισε η μετοχή με άνοδο 1,20%.

ΕΛΠΕ: Δείχνει να κρατάει η στήριξη που είχε πιο κάτω, αλλά θέλουμε να πάει πάνω από τα 5,85 ευρώ για να ξεπεράσει τον εκθετικό των 200 ημερών και να αλλάξει η τάση της. Καλή η εικόνα της σήμερα και ενισχύθηκε 2,14%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μένει κάθε φορά από δυνάμεις προς το τέλος της συνεδρίασης. Πήγε το πρωί μέχρι τα 1,9880 ευρώ και λίγο πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε χάσει όλη την άνοδο. Τελικά έκλεισε στα 1,9560 ευρώ και στο +2,41%. Θα πρέπει να δούμε κάποια στιγμή να πηγαίνει εκεί που πρέπει δηλαδή κοντά στα προηγούμενα υψηλά της.

ΠΑΚΕΤΑ: Ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 44,7 εκατ. ευρώ με τα πακέτα να φτάνουν στα 16,6 εκατ. ευρώ. Περίπου το 1% της Aegean έγινε μέσω δύο πακέτων στα 5,16 ευρώ ανά μετοχή, στην Μυτιληναίος έγιναν 377 χιλ. τεμάχια στα 15,90 ευρώ και κάποια σε Motor Oil και Eurobank.

ΒΥΤΕ: Έσπασε με gap τα προηγούμενα υψηλά της. Στα 2,68 ευρώ και στο +9,39% με όγκο 56 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Νέα άνοδος σήμερα κατά 20% και με μεγάλο ανεκτέλεστο στους αγοραστές στο τέλος. Ο συνολικός όγκος ξεπέρασε τα 2 εκατ. τεμάχια.

INTRALOT: Και εδώ ανοδική κίνηση κατά 13,95% και πλέον η αποτίμηση δείχνει 75 εκατ. ευρώ περίπου και η τιμή 0,49 ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Συνεχίζει ανοδικά.

UNIBIOS: Στα 0,59 ευρώ και στο +8,86% με όγκο 179 χιλ. τεμάχια. Και εδώ φαίνεται πως προσέχουν τη μετοχή και καλά κάνουν. Στα 9,2 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Θέλουμε να δούμε καλό εξάμηνο και φυσικά να γίνουν και κάποια από αυτά που ακούγονται στην αγορά.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Δυνατός αγοραστής σήμερα πήγε τη μετοχή μέχρι τα 2,72 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 2,66 ευρώ με άνοδο 5,56%. Από τις λίγες που έχουν μείνει αρκετά πίσω.

ΠΑΪΡΗΣ: Αν και με μικρό όγκο πήγε στα 1,18 ευρώ.

INTRACOΜ: Έχει σπάσει και αυτή τα κοντέρ της ανόδου. Μια ανάσα από τα 2 ευρώ. Υψηλό σήμερα στα 1,99 ευρώ και κλείσιμο στα 1,9880 ευρώ.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Χρωστάς; Πας πάνω. «Παλτουδιάζεις» τους δανειστές σου; Πάλι πάνω πας. Μπράβο τους, αφού μπορούν. Α ς το κάνουν και οι αδάνειστοι. Αύριο θα έχουμε ένα θεματάκι με συγκριτικές αποτιμήσεις για να γίνει η διαφορά πιο χειροπιαστή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης