Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τα βαριά χαρτιά που αφυπνίστηκαν και έφεραν τις 907 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τα βαριά χαρτιά που αφυπνίστηκαν και έφεραν τις 907 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με αυτόν τον γνωστό ρυθμό αισίως και από το τρίτο περίπου δεκαήμερο του Ιουλίου φτάσαμε από τις 830 μονάδες στις 907 μονάδες. Σε αυτήν την προσπάθεια είχε αρκετούς πρωταγωνιστές η αγορά. Είδαμε σε αυτό το διάστημα σημαντικά κέρδη σε μικρομεσαία αλλά και αξιόλογες υπεραξίες σε πολλά βαριά χαρτιά.

Σήμερα είδαμε και κάποιες μετοχές που είχαν μείνει πίσω, που ίσως είχαν «εκνευρίσει» με την απάθειά του ή αλλιώς συσσώρευση τους μετόχους τους. Έβαλαν καλή πλάτη σήμερα και άνοιξαν την όρεξη σε αρκετούς. Ωραία κίνηση από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Alpha Bank. Αν δεν έκλεινε η Coca Cola με απώλειες ίσως να είχαμε κρατήσει τις 910 μονάδες. Έχουμε καιρό.

Βάζουμε κάτι στο παντελόνι, δεν το ξεχνάμε αυτό. Άλλωστε οι ευκαιρίες δεν τελείωσαν. Ο τζίρος θα λέγαμε πως ήταν βελτιωμένος, ίσως γιατί ο όγκος στη ΔΕΗ ήταν μεγάλος, ενώ ανέβασαν και όγκο και μετοχές που το προηγούμενο διάστημα ήταν αδιάφορες.

ΔΕΗ: Όπως έδειχνε το γράφημα κινήθηκε η μετοχή. Χτύπησε νέο υψηλό σήμερα. Το νέο υψηλό μας δίνει την αίσθηση πως θα δούμε σύντομα υπέρβαση των 10 ευρώ, ήτοι νέο ανοδικό κύμα. Στα 9,99 ευρώ και στο +2,78% με όγκο 666 χιλ. τεμάχια και τζίρο 6,6 εκατ. ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Είχε απογοητεύσει αρκετούς και μάλλον και εκείνους που την εμπιστεύτηκαν στα 11,20 ευρώ. Σήμερα έδωσε ωραία κίνηση και με καλό όγκο. Στα 9,92 ευρώ και στο +5,42% με όγκο 210 χιλ. τεμάχια. Έπιασε πάλι το 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δοκιμάζει την ανοδική διαφυγή. Προφανώς και για να κάθεται τόσο καιρό σε αυτές τις τιμές δεν ήταν για κάτω. Για να δούμε. Στα 16 ευρώ με άνοδο 0,95% και υψηλό ημέρας τα 16,09 ευρώ.

VIOHALCO: Στα 4,67 ευρώ και στο +4,94% με 160 χιλ. τεμάχια συναλλαγές. Χρειαζόταν να αφυπνιστεί και αυτή.

ΕΥΔΑΠ: Είχε κάνει σημαντική διόρθωση και τώρα ξαναδοκιμάζει τα 8 ευρώ. Έχει και την επιστροφή κεφαλαίου μπροστά της και η διοίκηση έχει «υποσχεθεί» και άλλες επιστροφές τώρα που έχει κλείσει το θέμα με το νερό και το δημόσιο. Κανονικά με όσα έχουν ανακοινωθεί και με τον ισολογισμό της το 1 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση θα έπρεπε να είχε ξεπεραστεί ήδη. Αλλά είπαμε: Τώρα παίζουν τα turnaround, όσες αναδιαρθρώνουν δάνεια και όσες χρωστάνε πολλά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από Alpha Bank (+2,09%), ενώ οι άλλες υστέρησαν κάπως. Λίγο προς το κλείσιμο βελτίωσε την τιμή της η Πειραιώς. Η Alpha Bank, διαγραμματικά έχει μείνει αρκετά πίσω από την Εθνική και τη Eurobank. Δε συζητάμε για την Πειραιώς, η οποία διέλυσε τους μετόχους και έχει τρομερές απώλειες και φέτος. Στο +0,85% η Εθνική.

ΟΤΕ: Ξεκίνησε καλά, βγήκαν κάποιες πωλήσεις και γύρισε χαμηλότερα και στο τέλος πέταξαν μία μεγάλη εντολή αγοράς και τον έκλεισαν καλύτερα από την τελευταία πράξη. Στα 16,39 ευρώ και στο +0,24%.

ΕΧΑΕ: Αυτή είναι στον δικό της κόσμο. Αλλά τι να πούμε, βρίσκουμε και λόγους να είναι έτσι. Κρίμα..

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Πάλι μεγάλος ο όγκος των συναλλαγών. Περίπου το 1% του συνόλου των μετοχών σήμερα και με απώλειες 1,41% στο κλείσιμο.

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Στο +20% και με ανεκτέλεστα στους αγοραστές.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Στο +11,40% και στα 0,17 ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Στα 0,4980 ευρώ και στο +6,18% με όγκο 31 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Δυστυχώς, εδώ και καιρό είναι αδιάφορη στο ταμπλό. Έχει χαθεί το όραμα που υπήρχε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης