Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικό το ενδιαφέρον – Στάση αναμονής πάνω από τις 910 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιλεκτικό το ενδιαφέρον – Στάση αναμονής πάνω από τις 910 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση στο ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές αγορές με ήπιες κινήσεις γύρω από το χθεσινό κλείσιμο. Ανάλογο και το άνοιγμα της εγχώριας αγορές με ήπιες απώλειες αλλά πάνω από τις 910 μονάδες, που είναι και το πιο σημαντικό. Στις μετοχές που δημοσίευσαν αποτελέσματα το ενδιαφέρον αν και στα πρώτα λεπτά δε φαίνεται να έχουν ενθουσιαστεί οι επενδυτές. Ήταν ανάλογα περίπου των εκτιμήσεων.

Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις είναι αυτές που μπορούν και σήμερα να μας κρατήσουν, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού. Περιμένουμε και την ομιλία του προέδρου της FED, για να καταλάβουν οι επενδυτές τι θα γίνει με το πρόγραμμα στήριξης.

ALPHA BANK: Αισιόδοξη η διοίκηση και αναβαθμίζει τους στόχους που είχε θέσει. Θα πετύχει καλύτερη κερδοφορία από συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Από την άλλη η συναλλαγή Galaxy έφερε ζημιές 2,3 δισ. ευρώ στην τελική γραμμή. Η στήλη έχει «αλλεργία» με αυτές τις ζημιές, ειδικά όταν πριν λίγους μήνες πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ. Πρόκειται όμως για κινήσεις που θα καθαρίσουν τον ισολογισμό. Για να δούμε, γιατί στις τράπεζες ακούμε χρόνια το «καθάρισμα» και όλο έχουμε καινούρια κόκκινα. Σταθεροποιητικά η μετοχή στο ξεκίνημα.

ATTICA BANK: Έχουμε την εντύπωση από όσα διαβάζουμε στις ανακοινώσεις πως οι παλιοί μέτοχοι θα υποστούν dilution και μάλιστα μεγάλο και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα καθαρίσει εδώ η τράπεζα. Μη θυμηθούμε και εδώ τους πανηγυρισμούς για την προηγούμενη αύξηση που μπήκε όλο το δημόσιο και χάθηκαν εκατομμύρια από ασφαλιστικά ταμεία και εισηγμένες. Με νέες απώλειες ξεκίνησε η μετοχή.

ΕΛΠΕ: Τα αποτελέσματα ήταν καλά και νομίζουμε πως το αισιόδοξο μήνυμα το έστειλε η διοίκηση. Το τρίτο τρίμηνο δείχνει επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι η άρση των μέτρων και η πολύ καλή πορεία του τουρισμού, την οποία έχουμε σημειώσει από καιρό. Έχουμε βέβαια ακριβή ενέργεια και εκπομπές ρύπων. Από την άλλη προχωράει το ενεργειακό πρόγραμμα της εισηγμένης με φιλόδοξους στόχους για το μέλλον.

Ο μετασχηματισμός τού Ομίλου και η στροφή του προς τη Νέα Ενέργεια με επενδύσεις που συμπληρώνουν τις παραδοσιακές του δραστηριότητες, ήδη πραγματοποιείται με την κατασκευή του Φ/Β πάρκου ισχύος 204MW στην περιοχή της Κοζάνης, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2020 και συνεχίζονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό ενώ μέχρι τα μέσα Αυγούστου 2021, είχε ήδη ολοκληρωθεί το 55% του έργου.

Σε δημοσιευμένο επίπεδο, μαζί με την επίδραση των αποθεμάτων, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 205 εκατ. ευρώ από ζημία 335 εκατ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 12 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να περιμένουν ζημιά. Πήγε μέχρι τα 5,90 ευρώ η μετοχή και γύρισε προς τα 5,84 ευρώ που είναι και το χθεσινό κλείσιμο.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Συνεχίζει να παίρνει έργα από τον Γερμανικό Στρατό. Άλλο ένα ύψους 5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε πριν από λίγο.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Συνεχίζει ανοδικά και πλέον είναι στα 1,60 ευρώ. Το μάζεμα που έγινε αποδίδει σε όσους τοποθετήθηκαν εγκαίρως.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Με καλές διαθέσεις στο ξεκίνημα και πάνω από τα 2,60 ευρώ. Καλός και ο όγκος. Η αποτίμηση μόλις στα 8 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΕΡΚΟ: Βλέπουμε και εδώ μία προσπάθεια για υψηλότερα. Περιμένουμε και τα αποτελέσματα. Δεν τη θεωρούμε ακριβή τη μετοχή και τα καλά ακίνητα έχουν καλή απόδοση. Στα 7,25 ευρώ και στο +2,84%.


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης