Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε νέα υψηλά 7 ετών η ΔΕΗ λόγω ΔΕΔΔΗΕ – Αναβαθμίζουν οι αναλυτές τη μετοχή

tags :
Σε νέα υψηλά 7 ετών η ΔΕΗ λόγω ΔΕΔΔΗΕ – Αναβαθμίζουν οι αναλυτές τη μετοχή
Η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 14,80 ευρώ από 11,60 ευρώ διατηρώντας τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές με σύσταση αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Με ισχυρή άνοδο άνω του 7% κινείται η μετοχή της ΔΕΗ και με υψηλό όγκο συναλλαγών, λόγω της καλύτερης των εκτιμήσεων προσφοράς που δόθηκε για τον ΔΕΔΔΗΕ.
Η μετοχή έφτασε στα πρώτα λεπτά σε νέα υψηλό 7 ετών και μέχρι τα 10,84 ευρώ, ενώ λίγο αργότερα υποχώρησε και αυτήν την ώρα βρίσκεται στα 10,62 ευρώ με άνοδο 7,6% και όγκο 303 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 2,47 δισ. ευρώ.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως το τίμημα ήταν ανώτερο των εκτιμήσεων.
Η Axia Ventures αναφέρει πως το υψηλό τίμημα που έδωσε η Macquarie για τον ΔΕΔΔΗΕ έχει φέρει την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ στο επίκεντρο καθώς, ξεπέρασε κατά 30% τις εκτιμήσεις της αγοράς.
Σύμφωνα με το flash note, η συνολική αποτίμηση του ΔΕΔΔΗΕ ανέρχεται σε 4,3 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 1,5 του RAB (Ρυθμιζόμενης Αξίας Περιουσίας) και 9,8 φορές το EV/EBITDA. Αντιστοιχεί δε στο 80% της τρέχουσας Enterprise Value της ΔΕΗ.
Η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 14,80 ευρώ από 11,60 ευρώ διατηρώντας τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές με σύσταση αγοράς.
Υπενθυμίζεται πως η προσφορά του χρηματοοικονομικού ομίλου Macquarie από την Αυστραλία για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας – θυγατρική της ΔΕΗ - ήταν έκπληξη.
Προσέφερε τίμημα 2,116 δισεκ ευρώ ή 1,3 δισεκ. χωρίς τα 804 εκατ δάνεια.
Η διαφορά από τους υπόλοιπους μνηστήρες ήταν χαοτική με διαφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης