Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανατροπή λόγω FTSE – Άλλη αναβαθμίστηκε, άλλες είχαν τις εντολές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανατροπή λόγω FTSE – Άλλη αναβαθμίστηκε, άλλες είχαν τις εντολές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Λίγο πριν πάει η αγορά για τις τελικές δημοπρασίες έγραψε το χαμηλό ημέρας στο -0,43% και το ανέτρεψε στις τελικές δημοπρασίες κλείνοντας τελικά με άνοδο 0,40%. Ο λόγος στην αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE και στο γεγονός ότι από σήμερα στο κλείσιμο μπαίνουν σε ισχύ οι αλλαγές. Αυξήθηκε και ο τζίρος, αλλά το δικό μας συμπέρασμα είναι πως άλλη αναβαθμίστηκε και άλλες είχαν τις εντολές.

Σημασία έχει πως έκλεισε στο ΧΑ πάνω από τις 910 μονάδες με πολλές μετοχές να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Μεγάλες εντολές αγοράς είχαν στις τελικές δημοπρασίες μεταξύ άλλων η ΛΑΜΔΑ, ΕΥΔΑΠ ο Μυτιληναίος, ο ΟΤΕ, η Alpha Bank, η Motor Oil, ο ΟΠΑΠ, η Eurobank, η Εθνική και η Jumbo. Από την άλλη πωλήσεις είχαν ΕΧΑΕ και ΕΛΠΕ και κάπως στο τελευταίο λεπτό μπήκαν αγοραστές στην Πειραιώς και κατάφεραν να την κλείσουν θετική.

Οι εντολές πώλησης που είχαν μπει στην Πειραιώς έδιναν κλείσιμο στα 1,40 ευρώ και θα ήταν χαμηλό ημέρας αλλά τελικά έκλεισε στα 1,4160 ευρώ με άνοδο 0,64%. Όμως Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και Eurobank έκλεισαν σε υψηλό ημέρας. Ανάλογο το κλείσιμο για ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και ΟΠΑΠ. Η Lamda λόγω των εντολών που είχε κατάφερε να περιορίσει στο κλείσιμο τις απώλειες στο ελάχιστο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και φυσικά με καλό τζίρο. Θέλουμε συνέχεια προκειμένου να αλλάξει το κλίμα γενικά στην αγορά και να σπάσουμε επιτέλους αντιστάσεις. Το κλείσιμο βέβαια του ΧΑ έγινε με τις ξένες αγορές να υποχωρούν. Ας αυτονομηθούμε όμως και κάποια στιγμή.

JUMBO: Με όγκο 820 χιλ. τεμάχια στο υψηλό ημέρας και στα 13,87 ευρώ ήτοι με άνοδο 3,66%. Όμορφη και δικαιολογημένη η αντίδραση.

ΕΥΔΑΠ: Με το +3,91% των τελικών δημοπρασιών βρέθηκε στα 7,97 ευρώ και θυμίζουμε πως πρόσφατα έκοψε την επιστροφή κεφαλαίου. Τι να συζητάμε βέβαια, εδώ θα έπρεπε να ήταν σε επίπεδα υψηλότερα, αλλά τι να κάνουμε…

ΔΙΥΛΙΣΗ: Διαφορετικές πορείες σήμερα για ΜΟΗ και ΕΛΠΕ. Η πρώτη στο +1,57% και η δεύτερη στο -3,72%. Βγήκαν κομμάτια στα ΕΛΠΕ και οι αγοραστές είπαν να τα απορροφήσουν στα 5,70 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας.

eFOOD: Πως μπορείς να χαλάσεις με μία «ανοησία» το όνομά σου σε λίγες ώρες. Προχειροδουλειές… Μία εταιρεία που στηρίζεται στους εργαζομένους, και ειδικά όταν τους έχει στο δρόμο όλη μέρα και όλη νύχτα, οφείλει να τους προσέχει. Το πλήγμα στο brand είναι μεγάλο.

ΜΕΤΑΛΛΑ: Δε χωράει πλέον αμφιβολία, μετά και τα αποτελέσματα των ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ΣΙΔΜΑ πως ο κλάδος θα έχει εξαιρετικό εξάμηνο. Για πόσο θα κρατήσει αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κάποιος. Όμως θα έπρεπε σήμερα να δούμε καλύτερη αντίδραση από τις ομοειδείς. Εννοείται πως χρειάζεται καλύτερη ανάγνωση των λογιστικών καταστάσεων λόγω έκτακτων κερδών. Η ΣΙΔΜΑ στο +8,74%, η Κορδέλλου στο +6,81%, η Τζιρακιάν μόλις στο +2,12% και η Έλαστρον με μικρές απώλειες. Να σημειώσουμε πως η στήλη στον κλάδο αυτό ή και στον ευρύτερο αν προτιμάτε, κοιτάει τις ταμειακές ροές με μεγάλη προσοχή, γιατί δε θέλουμε να ξεφεύγει ο δανεισμός. Δεν είναι λίγες αυτές που αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν. 

ΑΤΤΙCA GROUP: Έγραψε νέο υψηλό σήμερα στα 1,21 ευρώ και έκλεισε στα 1,18 ευρώ με άνοδο 4,89% και υψηλό όγκο 251 χιλ. τεμάχια. Θέλουμε κλείσιμο στα 1,20 ευρώ για να την αφαιρέσουμε από το εικονικό μας χαρτοφυλάκιο, αφού αυτό κάνουμε συνήθως. Χαμηλή η αποτίμηση των 254 εκατ. ευρώ.

EPSILON NET: Νέα ιστορικά υψηλά και πάλι από τη μετοχή. Στα 13,90 ευρώ και στο +8,17% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 186 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συνεχίζονται τα κ@#*@@ για να μην γράψουμε αυτό που θέλουμε να πούμε. Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπάρχει να δει αυτά που γίνονται στη μετοχή το τελευταίο διάστημα; Δείτε τις εντολές που υπήρχαν κατά τη διάρκεια των τελικών δημοπρασιών. Στα 7,60 ευρώ και στο -2,56% το κλείσιμο. Τεχνικά δε μας ανησυχεί η μετοχή. Το χάσμα που υπάρχει, επειδή μας ρωτάτε, δεν είναι απαραίτητο να κλείσει άμεσα. Άλλωστε έχει περάσει και καιρός από τότε. Υπάρχουν χάσματα που κλείνουν αμέσως αλλά και άλλα που κλείνουν μετά από χρόνια. Πάντως, δε θέλουμε να σπάσει προς τα κάτω τα 7,50 ευρώ.
ΠΛΑΘ_4.jpg
INTERTECH: Στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε κάποιες καλές εντολές αγοράς. Δείχνει πως κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν τη μετοχή πάνω από τα 0,90 ευρώ. Η προσέγγιση βέβαια του 1 ευρώ στις προηγούμενες συνεδριάσεις δε στέφθηκε με επιτυχία και θα λέγαμε πως βγαίνουν χαρτιά εκεί πάνω. Στα 0,92 ευρώ και στο -6,50%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης