Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Eurobank Equities για τράπεζες – Έτοιμες για τη στροφή – Κορυφαία επιλογή η Εθνική Τράπεζα

Eurobank Equities για τράπεζες – Έτοιμες για τη στροφή – Κορυφαία επιλογή η Εθνική Τράπεζα
Αναβάθμισε σε αγορά από διακράτηση την Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 1,84 ευρώ, υποβάθμισε σε διακράτηση από αγορά την Alpha Bank με τιμή στόχο τα 1,37 ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Για ορατό «καθαρισμό» των ισολογισμών των τραπεζών κάνει λόγο η Eurobank Equties σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες με τίτλο «ready to turn the corner».
Οι εκτιμήσεις της πλέον κάνουν λόγο για μέσο ΝPE 11,2% για το 2021 από 40% ένα χρόνο πριν.
Πιστεύει πως οι επενδυτές θα στρέψουν σταδιακά το ενδιαφέρον τους στις προοπτικές κερδοφορίας του 2022 και μετά και στη δημιουργία καθαρών εσόδων από τόκους, ως καταλύτες για τη συνέχεια.
Η Eurobank Equities προχώρησε σε περιορισμένες αλλαγές στις εκτιμήσεις της αυξάνοντας τα καθαρά κέρδη περίπου 2% και περιμένει σταδιακό rerating καθώς ο κλάδος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με δείκτη P/TBV 0,4 φορές.
Αναβάθμισε σε αγορά από διακράτηση την Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 1,84 ευρώ, υποβάθμισε σε διακράτηση από αγορά την Alpha Bank με τιμή στόχο τα 1,37 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση αγορά με τιμή στόχο τα 3,48 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι και στις κορυφαίες της επιλογές.H υποβάθμιση της Alpha Bank έχει να κάνει με την αποτίμηση η οποία δεν είναι τόσο ελκυστική έναντι των ομοειδών.
Για την Εθνική Τράπεζα πιστεύει πως προσφέρει ένα συνδυασμό ισχυρών θεμελιωδών και ελκυστικής αποτίμησης.
Η σχέση ρίσκου απόδοσης της Πειραιώς είναι ελκυστική λόγω της καλής πορείας για την ολοκλήρωση του «καθαρισμού»
Σημειώνεται πως οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με P/TBV 0,4 φορές για το 2022 που αντιστοιχεί σε discount 35% έναντι των αντίστοιχων της ευρωπαϊκής περιφέρειας ένα discount που είναι πολύ μεγαλύτερο έναντι των προηγούμενων ετών.
Η ολοκλήρωση της εξυγίανσης των ισολογισμών σε συνδυασμό με τις προοπτικές κερδοφορίας δικαιολογούν ένα μικρότερο discount κατά την άποψη της Eurobank Equities.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης