Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο 23/9 τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

tags :
Αύριο 23/9 τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Οι αναλυτές περιμένουν πως η αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα αντισταθμίσει την απώλεια του μεριδίου αγοράς αλλά και τα αυξημένα κόστη λόγω εκπομπών ρύπων, πετρελαίου και φυσικού αερίου

Αύριο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η ΔΕΗ, η μετοχή της οποίας έχει καταγράψει 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.
Οι αναλυτές περιμένουν πως η αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας θα αντισταθμίσει την απώλεια του μεριδίου αγοράς αλλά και τα αυξημένα κόστη λόγω εκπομπών ρύπων, πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τη Euroxx οι πωλήσεις στο εξάμηνο αναμένονται στα 2,25 δισ. ευρώ, στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, καθώς η ζήτηση αντιστάθμισε την απώλεια περίπου 5% στο μερίδιο αγοράς σε σύγκριση με το 2020.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA αναμένεται να υποχωρήσουν 10,3% και στα 410 εκατ. ευρώ από 457 εκατ. ευρώ, λόγω των υψηλότερων λειτουργικών εξόδων που θα διαμορφωθούν στα 1,84 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 2,6%.
Οι λειτουργικές δαπάνες έχουν αυξηθεί σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή από τα αυξημένα έξοδο για εκπομπές ρύπων και έξοδα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η Euroxx περιμένει 65 εκατ. ευρώ χρηματοοικονομικά κόστη και 345 εκατ. ευρώ αποσβέσεις, επομένως περιμένει ζημία στην τελική γραμμή ύψους 17,6 εκατ. ευρώ σε προσαρμοσμένο επίπεδο και -51,7 εκατ. ευρώ σε δημοσιευμένο από κέρδη 12,4 εκατ. ευρώ και 29,3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα στο περσινό διάστημα.
Η Eurobank Equities περιμένει για το δεύτερο τρίμηνο μείωση 1,5% στις πωλήσεις και αναμένει να διαμορφωθούν στα 1,015 δισ. ευρώ, με το επαναλαμβανόμενο EBITDA στα 174,6 εκατ. ευρώ λόγω της αυξημένης ζήτησης, η οποία αντιστάθμιση την απώλεια μεριδίου και τα υψηλότερα κόστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης