Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου των Μύλων Λούλη – Η φορολογία βελτίωσε την τελική γραμμή

Μια ματιά στα αποτελέσματα εξαμήνου των Μύλων Λούλη – Η φορολογία βελτίωσε την τελική γραμμή
Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 91,4 εκατ. ευρώ οριακά βελτιωμένα σε σύγκριση με το τέλος του 2020
Σχετικά Άρθρα

Αν και οι πωλήσεις του ομίλου Μύλοι Λούλη στο εξάμηνο ανήλθαν στα 60,97 εκατ. ευρώ από 54,5 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο πρώτο εξάμηνου του 2020, το αυξημένο κόστος πωληθέντων οδήγησε σε μείωση του μικτού κέρδους, το οποίο κατήλθε στα 9,92 εκατ. ευρώ από 11,1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση στο κόστος πωληθέντων οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κόστους κτήσης των πρώτων και βοηθητικών υλών στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά όπως επίσης και στην γενικότερη αύξηση των εξόδων παραγωγής.
Τα χρηματοοικονομικά έξοδα ήταν μειωμένα λόγω των χαμηλότερων επιτοκίων, αλλά τα EBITDA μειώθηκαν στα 4,2 εκατ. ευρώ από 5,15 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν στις 767 χιλ. ευρώ από 1,28 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, η θετική φορολογία αύξησε τα καθαρά κέρδη στα 1,44 εκατ. ευρώ από 950 χιλ. ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 91,4 εκατ. ευρώ οριακά βελτιωμένα σε σύγκριση με το τέλος του 2020.
Βελτιωμένες ήταν οι λειτουργικές ταμειακές ροές και ανήλθαν στα 5,4 εκατ. ευρώ από 3,4 εκατ. ευρώ και κάλυψαν τις εκροές από επενδυτικές αλλά και χρηματοδοτικές δραστηριότητες, αυξάνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα στα 15,3 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση σημειώνει πως με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι προοπτικές παραμένουν θετικές και η διοίκηση εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα παρουσιάσει βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 αλλά και με το αντίστοιχο δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.
Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 42,61 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η εισηγμένη έχει αποτίμηση στο ΧΑ 44,8 εκατ. ευρώ , σημαντικά χαμηλότερη των ιδίων κεφαλαίων (P/BV 0,49x).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης