Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να ακολουθήσει την αντίδραση των ξένων αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να ακολουθήσει την αντίδραση των ξένων αγορών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης. Μπορεί αυτή η εξέλιξη να σταθεροποιήσει σήμερα το ΧΑ και γιατί όχι να δώσει και μία αντίδραση. Σε τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα, σημειώνουν αναλυτές, πως βρίσκεται η αγορά μας. Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να δημοσιεύονται και μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί.

Στα πρώτα λεπτά ο γενικός δείκτης κινείται ανοδικά, αλλά ήπια, με τις συναλλαγές να είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Στα βαριά χαρτιά δεν υπάρχει κάποια μετοχή που να ξεχωρίζει. Προσπαθούν οι τράπεζες να βγάλουν αντίδιραση με Eurobank και Εθνική, και με οριακή άνοδο κινούνται ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Υποχωρεί ο ΑΔΜΗΕ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΔΕΗ: Εξακολουθεί να έχει τα βλέμματα πάνω της. Πέριξ των 8 ευρώ η κίνηση της μετοχής και λίγο υψηλότερα. Δείχνει μία πρώτη εκτίμηση η πορεία της μετοχής αναφορικά με το τι πιστεύουν οι επενδυτές, αν και είναι αρκετά νωρίς. Στα 8 ευρώ δηλαδή βγαίνουν κάποιοι αγοραστές με τη στρατηγική να μπουν στην αύξησση αν αυτή γίνει και χαμηλότερα.

COCA COLA: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση άνοιξε ανοδικά αλλά με 2 τεμάχια. Λόγω βαρύτητας ενισχύει την άνοδο της αγοράς.

ΟΛΠ: Σταθεροποίηση δείχνουν τα μεγέθη με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν οριακά στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός είναι αρνητικός κατά 67 εκατ. ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Τι εταιρεία είναι αυτή! Πάνω από 510 εκατ. ευρώ η ρευστότητα, δηλαδή ταμείο και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις. Αν αφαιρεθεί το ποσό από την αποτίμηση τα κέρδη είναι εντυπωσιακά. Και να μην αφαιρεθεί όμως προϊδεάζουν τα κέρδη για μία πολύ ισχυρή χρήση φέτος που ίσως να δίνει και μονοψήφιο p/e.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Βελτιωμένη η κερδοφορία αν και υπάρχουν κάποια έκτακτα. Η εισηγμένη αναδιάρθρωσε δάνεια βελτιώνοντας τη ρευστότητα, ενώ έχει πάρει και νέα έργα. Όπως σημειώνει η διοίκηση κινείται προσεκτικά στα νέα έργα, προκειμένου να αφήνουν καλό μικτό κέρδος.

ΣΙΔΜΑ: Σε κανονική διαπραγμάτευση από σήμερα, δηλαδή βγήκε από την επιτήρηση, αφού στο εξάμηνο κατάφερε να γυρίσει τα ίδια κεφάλαια σε θετικά. Στα 2,12 ευρώ και στο +6% με όγκο 3 χιλ. τεμάχια.

ΝΙΚΑΣ: Αν και οι πωλήσεις μειώθηκαν οριακά, τα EBITDA είναι βελτιωμένα στα 2,38 εκατ. ευρώ από 780 χιλ. ευρώ. Η τελική γραμμή είχε ζημία 188 χιλ. ευρώ από 660 χιλ. ευρώ.

ΑΒΑΞ: Μετά την πρόσφατη υποχώρηση η μετοχή και λόγω καλών αποτελεσμάτων αλλά και θετικών εκτιμήσεων από τη διοίκηση η μετοχή κινείται με άνοδο 2,12% και βρίσκεται στα 1,0620 ευρώ. Η αποτίμηση στα 153 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει χάσει 2 ευρώ. Από τα υψηλά των 8,90 ευρώ, γύρισε στα 6,70 ευρώ. Σήμερα κινείται σταθεροποιητικά αλλά λογικά θα πρέπει να δώσει καλή αντίδραση, αν βελτιωθεί και συνολικά η εικόνα της αγοράς. Η αποτίμηση των 295 εκατ. ευρώ κρίνεται χαμηλή με βάση το εξάμηνο που δημοσίευσε.

ΑΔΜΗΕ: Ικανοποιημένη είναι η διοίκηση από την πορεία των εργασιών για το μεγάλο καλώδιο που θα συνδέσει την Κρήτη με την Αττική. Όλη η προεργασία έχει γίνει (μελέτες κτλ) και παρά τις καθυστερήσεις από την αρχαιολογία από το νέο έτος θα ξεκινήσει η τοποθέτηση του καλωδίου.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 1,80 ευρώ η μετοχή αρκετά χαμηλότερα δηλαδή από την τιμή του placement που είχε κάνει στα 2 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης