Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πτώση χωρίς τζίρο και χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πτώση χωρίς τζίρο και χωρίς επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν είναι τόσο η πτώση, αλλά η συνολική αδιαφορία που είδαμε και στη σημερινή συνεδρίαση. Δεν μπορεί να κρατήσει ένα ρυθμό, δεν μπορεί να προσελκύσει επενδυτές. Όταν σε μία αγορά υπάρχουν λίγοι κωδικοί, η απαξίωση είναι δεδομένη. Ελάχιστες οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σήμερα. Οι 900 μονάδες δεν μπόρεσαν να δοκιμαστούν. Πήγαμε εύκολα χαμηλότερα.

Ευτυχώς που είχε κάνει μερικές ανοδικές συνεδριάσεις κατά την περασμένη βδομάδα και έχουμε αποκτήσει μία ασφάλεια σε σύγκριση με τις στηρίξεις που βρίσκονται χαμηλότερα. Και όλα αυτά πάνω που λέγαμε πως επιτέλους το ΧΑ δείχνει μία πιο ώριμη συμπεριφορά και πάει καλύτερα έναντι των ξένων. Η σημερινή συνεδρίαση μας επανάφερε στη σκληρή πραγματικότητα.

Με καθαρό τζίρο περίπου 31 εκατ. ευρώ η αγορά υποχώρησε σχεδόν 1% και έκλεισε στις 884 μονάδες. Ξανά πτωτική η βραχυπρόθεσμη τάση. Φαίνεται πως οι ανησυχίες των επενδυτών για τις πληθωριστικές πιέσεις έχουν επηρεάσει ξανά. Είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει αρκετά το προηγούμενο διάστημα και μας είχε κάνει πιο επιφυλακτικούς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παρατηρούμε με αρκετή προσοχή την πορεία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των ΕΤΕ και ΑΛΦΑ, εδώ και μερικές μέρες, όπου παρατηρούμε μεγάλο όγκο ΣΜΕ στην πλευρά των πωλητών. Θεωρούμε πως αυτή η αδυναμία, κυρίως της ΑΛΦΑ, έχει να κάνει με τις πωλήσεις αυτές. Με μικρές απώλειες έκλεισε η Alpha Bank και με τις μεγαλύτερες η Πειραιώς, η οποία δεν κατάφερε να κάνει τη διάσπαση. Με άνοδο έκλεισε η Eurobank.

COCA COLA: Από νωρίς ήταν πτωτική και μας επηρέασε λόγω βαρύτητας.

REDS: Έγιναν δύο πακέτα που αντιστοιχούν στο 1,7% του συνόλου των μετοχών και αμέσως η μετοχή κινήθηκε έντονα ανοδικά. Αν και η τιμή της μετοχής ήταν υψηλότερη εκείνη την ώρα από την τιμή των πακέτων, πήγε ακόμα πιο πάνω. Στα 2,54 ευρώ και στο +8,55%.

EPSILON NET: Φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει από πτώση. Στα 17 ευρώ η μετοχή με άνοδο 2,41%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ανησυχούν κάποιοι επενδυτές για τα κέρδη που θα έχει του χρόνου ή τη μεθεπόμενη χρονιά, γι΄αυτό λένε κάποιοι έχει αδυναμία η μετοχή. Βέβαια θα πούμε εμείς δεν ανησυχούν από τις ζημιές που βγάζουν άλλες εισηγμένες εδώ και χρόνια. Εκεί βλέπουν όραμα και προοπτικές. Τι να λέμε τώρα… Στα 6,75 ευρώ και στο -3,30% με όγκο 67 χιλ. τεμάχια.

FLEXOPACK: Και εδώ προφανώς οι ανησυχίες για τα μεγέθη οδηγούν χαμηλότερα τη μετοχή. Αλλά είπαμε βρε παιδιά, όχι κι έτσι. Είδαμε κάποιους αγοραστές σήμερα. Στα 6,65 ευρώ και στο -0,75.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στα 2,28 ευρώ και στο -5% με όγκο 60 χιλ. τεμάχια.

CAPITAL PRODUCT PARTNERS: Και δεύτερο ναυτιλιακό ομόλογο (μετά από αυτό της Costamare) ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Ελληνική χρηματαγορά. Το ομόλογο, έως 150 εκατ. ευρώ, εκδίδει η Capital Product Partners, του Ομίλου Μαρινάκη, η οποία υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα 1.2 δισ. δολαρίων επέκτασης στη μεταφορά LNG.

Η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει τρία νεότευκτα LNG Carriers, συνολικής χωρητικότητας 525.000 κυβικών μέτρων, με option για την αγορά τριών ακόμη, αυξάνοντας τον στόλο της στα 22 πλοία. Όλα μάλιστα τα LNG Carriers είναι ναυλωμένα με μακροχρόνιες συμβάσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, όπως η ΒΡ και η Cheniere, εξασφαλίζοντας στην CPLP υψηλές αποδόσεις, αλλά και προστασία από τις εποχιακές διακυμάνσεις της ζήτησης και των ναύλων.

Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης είναι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ALPHA BANK, καθώς και η γνωστή χρηματιστηριακή εταιρεία EUROXX, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα των εταιρικών ομολόγων. Λογικά και αυτή η έκδοση θα πάει αρκετά καλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης