Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτωτικά με χαμηλό τζίρο λόγω των ανησυχιών από το ενεργειακό ράλι

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτωτικά με χαμηλό τζίρο λόγω των ανησυχιών από το ενεργειακό ράλι
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εντείνονται οι ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις που αναμένεται να προκαλέσουν οι ανοδικές τάσεις που επικρατούν στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τις μεταφορές κτλ. Ήδη βέβαια, οι καταναλωτές τις βιώνουν καθημερινά. Από την άλλη τα χρηματιστήρια, το προηγούμενο διάστημα έδειξαν αντοχές. Χρειάζεται προσοχή, γιατί αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα. Άνοδος αποδόσεων σε ομόλογα, κλείσιμο βιομηχανιών λόγω υψηλού κόστους ενέργειας κ.α. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εταιρείες που κερδίζουν από όλο αυτό.

Μεταβλητότητα και υποχώρηση με χαμηλό όγκο περιμένουν για σήμερα οι αναλυτές. Τα παράγωγα άνοιξαν με απώλειες και στις τράπεζες συνεχίζονται οι μεγάλες εντολές πώλησης. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με απώλειες και στις 880 μονάδες, αλλά με πολύ χαμηλές συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank έκανε πολύ γρήγορα όγκο 300 χιλ. τεμαχίων με τους αγοραστές να απορροφούν κοντά στα 1,11 ευρώ την προσφορά. Λίγο μεγαλύτερες οι απώλειες για Eurobank, Πειραιώς και Εθνική, αλλά με χαμηλό όγκο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Από σήμερα ξεκινάει η εκποίηση 1,1 εκατ. μετοχών που κατείχε η ΑΤΤΙΚΑΤ και βγαίνουν προς πώληση από την ΑΤΕ Bank. Με απώλειες λίγο μεγαλύτερες από 1% το άνοιγμα της μετοχής. Μένει να δούμε αν θα «μονομαχήσουν» οι βασικοί μέτοχοι για τις μετοχές που βγαίνουν.

ATTICA GROUP: Θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη η συγχώνευση με την ΑΝΕΚ, την οποία θα απορροφήσει. Για τη στήλη το θέμα είναι τα δάνεια. Αν θα πάρει δηλαδή την ΑΝΕΚ όπως είναι, ή αν θα υπάρξει μείωση του χρέους της. Χωρίς μείωση νομίζουμε πως δεν είναι καλό το deal. Από την άλλη σημειώνουμε και τη μεγάλη άνοδο των τιμών του πετρελαίου που αποτελεί το νούμερο ένα κόστος των εταιρειών και φυσικά επιβαρύνει τα αποτελέσματα.

INTRACOM: Πιέζεται η μετοχή μετά και την ανακοίνωση της πώλησης της Intrasoft. Μεγάλα βέβαια τα κέρδη για όσους είχαν αγοράσει από χαμηλά. Δικαιολογούνται επομένως κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και εδώ. Στα 2,11 ευρώ και στο -1,40%.

AEGEAN: Με απώλειες περίπου 2% στο άνοιγμα και με την τιμή στα 5,08 ευρώ. Η άνοδος του πετρελαίου την επηρεάζει σημαντικά.

FOURLIS: Παλεύει να κρατήσει τα 4 ευρώ.

JUMBO: Μικρός ο όγκος στο ξεκίνημα, αλλά κάτω από τα 14 ευρώ πήγε και πάλι η μετοχή και έχει καλούς πωλητές στα 13,90 ευρώ.

ΔΕΗ: Τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς περιμένουν οι καταναλωτές, αλλά όσοι τους έχουν λάβει, ένα ψιλοεγκεφαλικό το έπαθαν. Επηρεάζεται και αυτή από το αυξημένο κόστος αλλά μένει να δούμε και πως θα πάνε οι εισπράξεις των τσουχτερών λογαριασμών. Ο μεγάλος βέβαια καταλύτης είναι η τιμή της αύξησης και το ύψος της. Στα 8,65 ευρώ και στο -0,80%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Αν εξαιρέσουμε λίγες μετοχές, η πλειονότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας έχει ατονήσει το τελευταίο διάστημα και βλέπουμε μάλιστα και κάποιες αξιόλογες πωλήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές και ειδικά σε μετοχές εταιρειών με πολύ δυνατά αποτελέσματα εξαμήνου. Σε άλλες παρατηρείται μείωση του όγκου και άνοιγμα της απόστασης μεταξύ αγοραστή και πωλητή. Δε μας κάνει εντύπωση. Όσοι ασχολούνται με αυτήν την κατηγορία το περιμένουν.

Για παράδειγμα η Ναυπάκτου έχει αγοραστή στα 1,20 ευρώ και πωλητή στα 1,27 ευρώ. Στο Ιατρικό ο πρώτος αγοραστής είναι στα 1,7350 ευρώ και ο πρώτος πωλητής στα 1,82 ευρώ. Στην Performance είναι στα 13,60 ευρώ και 14,25 ευρώ αντίστοιχα. Συμβάλει και η μείωση του τζίρου στο ΧΑ και κυρίως η μείωση του αριθμού των επενδυτών που δραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης