Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιβεβαίωσε τις αντιστάσεις, βελτιωμένες οι συναλλαγές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιβεβαίωσε τις αντιστάσεις, βελτιωμένες οι συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν και ξεκίνησε με διαθέσεις να πιάσει τις 900 μονάδες δεν τα κατάφερε και γύρισε χαμηλότερα. Πιέστηκαν κάπως και οι αγορές του εξωτερικού. Ο τζίρος ήταν καλός σχετικά και αν αφαιρέσουμε τα πακέτα ξεπέρασε τα 60 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες είχαν μεγάλο μέρος του τζίρου. Από τα 68 εκατ. ευρώ συνολικού τζίρου η Alpha Bank έκανε τα 13 και η Eurobank τα 7 εκατ. ευρώ. Άλλα τόσα περίπου έκανε η Εθνική.

Δεν αλλάζει κάτι από το -0,38% και τις 891,30 μονάδες. Η συσσώρευση συνεχίζεται και η ειδησεογραφία από το εξωτερικό και το εσωτερικό θα κρίνει την πορεία του και κυρίως το πότε και πως θα σπάσει η συσσώρευση.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Έφτασε ξανά, μετά από ένα μήνα περίπου, στις 580 μονάδες, σε αυτό το πολύ σημαντικό σημείο αντίστασης. Μέσα στη συνεδρίαση το δοκίμασε δύο φορές. Δεν το διέσπασε και στη δεύτερη φορά, έφυγε κάτω με σχετικά καλή δύναμη. Πρώτη γύρισε η ΑΛΦΑ και μετά η ΕΤΕ. Μεγάλος ο όγκος σήμερα και στη spot και στα παράγωγα.

Τελικά στις δημοπρασίες η ΑΛΦΑ γύρισε οριακά θετική, ενώ οριακά πτωτική έκλεισε η ΕΤΕ. Η ΠΕΙΡ έκλεισε λίγο καλύτερα και η ΕΥΡΩΒ σε υψηλά 21 μηνών. Μας αρέσει η διαγραμματική εικόνα της ΑΛΦΑ και αν το κλίμα δε χαλάσει μπορεί να ξεπεράσει τη συσσώρευση.
Τραπεζικός.jpg
JUMBO: Νέες πιέσεις σήμερα στη μετοχή και αναλυτές δίνουν ξανά τα 12,80 ευρώ ως σημείο δυνατής αντίστασης και εισόδου. Ελπίζουμε να κρατήσει και να μη δούμε τα 11,70 ευρώ. Ακόμα και αν βγει από τον MSCI, νομίζουμε πως η μετοχή έχει πιεστεί αρκετά και το έξυπνο χρήμα θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Θέλει προσοχή στις αγορές και υπομονή. Στα 13,10 ευρώ και στο -2,38% με όγκο 196 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Σημαντική η πίεση στη μετοχή σήμερα και φάνηκε και στον όγκο. Δεν έχουμε κάποια εκτίμηση από αναλυτή για το μέρισμα, αλλά νομίζουμε πως είναι λίγο χαμηλότερο από αυτό που ίσως περίμεναν αρχικά. Το έχουμε ξαναγράψει, αλλά δεν έχουμε επίσημη εικόνα. Αναφερόμαστε στο έκτακτο από την πώληση στη Ρουμανία. Στα 15,30 ευρώ και στο -1,95%.

MOTOR OIL: Η στήλη έχει γράψει καιρό τώρα πως το 2021 δεν είναι 2020. Ήδη φαίνονται τα κέρδη στο εξάμηνο, μαζί με τα έκτακτα, τα οποία σβήνουν περσινές ζημιές και παρατηρείται αύξηση των περιθωρίων. Επιπλέον γίνονται επενδύσεις σε ΑΠΕ και νέες μονάδες, αλλά είχαμε και εξαιρετική πορεία στον τουρισμό. Τώρα τα λέει και η Eurobank Equities η οποία βάζει τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές. Συμφωνούμε απόλυτα με το report. Μακάρι να αποτυπωθεί και στο ταμπλό αν και δεν τα έχει πάει άσχημα από την αρχή του έτους. Στα 14,70 ευρώ και στο +0,75%.

ΕΛΠΕ: Νομίζουμε πως σταδιακά και εδώ θα βγουν αντίστοιχες εκθέσεις. Σε σύγκριση με τη ΜΟΗ έχει υστέρηση σε ό,τι αφορά την πορεία της από την αρχή του έτους. Διαγραμματικά τόσο η συγκεκριμένη όσο και η ΜΟΗ απέχουν σημαντικά από τα προ πανδημίας επίπεδα.

EXAE: Έντονες φήμες για διεργασίες αναφορικά με τη διοίκηση του ΧΑ. Εδώ και καιρό υπήρχαν οι πληροφορίες για αλλαγή προσώπου και φαίνεται πως υπάρχει μία συζήτηση η οποία έχει να κάνει και με κάποιους όρους από το συμβόλαιο του προέδρου, κυρίως σε ό,τι αφορά την αποζημίωση. Μεγάλος οίκος μεταξύ των αγοραστών στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΔΕΗ: Καλή και σήμερα η συμπεριφορά της και ενισχύθηκε κατά 1,78%. Εκτός από όσα ακούμε δεξιά και αριστερά, δεν μπορούμε να έχουμε κάποια εικόνα ή εκτίμηση για το που θα κινηθεί η μετοχή. Είναι όλα ανοικτά θα λέγαμε αφού δεν γνωρίζουμε πως θα γίνει η αύξηση, πόσα θα αντληθούν και σε ποια τιμή. Ίσως κάποιοι να ξέρουν περισσότερα. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Απλά παρατηρούμε λοιπόν.

ΑΣΤΑΚ: Έγινε ένα μαζεματάκι μέχρι και τα 9,70 ευρώ και έκλεισε τελικά στα 9,35 ευρώ και στο +3,31%. Βλέπουμε διαθέσεις για υψηλότερα. Περιμένουμε και εδώ τις εξελίξεις. Νομίζουμε πως λίγο πιο πάνω πιάνει μία δίκαιη αποτίμηση με βάση τον ισολογισμό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης