Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Προσεκτικές κινήσεις πέριξ των 890 μονάδων με το βλέμμα στη ΔΕΗ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Προσεκτικές κινήσεις πέριξ των 890 μονάδων με το βλέμμα στη ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με 130 χιλ. ευρώ το άνοιγμα της αγοράς. Πέριξ του χθεσινού κλεισίματος κινείται ο Γενικός Δείκτης στα πρώτα λεπτά, κοιτάζοντας υψηλότερα. Θα μπορούσε να κάνει άλλη μία προσπάθεια προς τις 900 μονάδες. Ξεχωρίζει κάπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και η Εθνική στα πρώτα λεπτά, αλλά και πάλι με περιορισμένες συναλλαγές. Οι κινήσεις δείχνουν προσεκτικές στα πρώτα λεπτά με τη διάθεση για συσσώρευση να συνεχίζεται.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Αν και η χρονιά οδεύει προς της λήξη της αρκετές εισηγμένες πρόκειται να δώσουν χρήματα στους μετόχους. Προσωρινό μέρισμα για τη χρήση δίνει ο ΟΠΑΠ και το κόβει αύριο. Είναι 0,10 ευρώ ανά μετοχή και έχει δικαίωμα επανεπένδυσης. Έχουμε Πλαίσιο (επιστροφή κεφαλαίου), ΟΤΕ και Πλαστικά Θράκης.

ΔΕΗ: Σε λίγο η γενική συνέλευση και έχει τα βλέμματα της αγοράς πάνω της. Η επενδυτική κοινότητα περιμένει να ακούσει κάτι για το ύψος της αύξησης. Ήπια ανοδικά η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε κρίσιμο τεχνικά σημείο ο τραπεζικός δείκτης. Δεν είναι εύκολη η διάσπαση, λένε κάποιοι αναλυτές, ειδικά αυτήν την εποχή. Ίδωμεν… Οι αυξήσεις κεφαλαίου που έχουν γίνει έχουν επηρεάσει το δείκτη. Αυτές που δεν έχουν κάνει αύξηση κινούνται αρκετά καλύτερα. Λίγο υψηλότερα κινείται η Εθνική, ενώ προσπαθούν και οι άλλες συστημικές να ακολουθήσουν, οι οποίες άνοιξαν ήπια πτωτικά.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έως 250 εκατ. ευρώ το ομολογιακό που θα εισαχθεί στο ΧΑ, χωρίς εξασφαλίσεις. Περιμένουμε νεότερα για το κουπόνι με τις πρώτες εκτιμήσεις να το τοποθετούν κοντά στο 3%, αλλά είναι νωρίς ακόμα.

ΑΔΜΗΕ: Άνοιξε στα 2,50 ευρώ με λίγα κομμάτια και αμέσως βγήκαν πωλητές εκεί. Αν και έχει μείνει πίσω, κάθε ανοδική προσπάθεια συνοδεύεται από αξιόλογες εντολές πώλησης.

JUMBO: Πέριξ των 13 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής με ήπιες απώλειες και με κάποια απόσταση ο αγοραστής από τον πωλητή.

AS COMPANY: Συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις η μετοχή και προφανώς οφείλονται στις πληροφορίες που υπάρχουν εδώ και καιρό για πωλητή. Αν αφαιρέσουμε από την αποτίμηση τα μετρητά, τότε η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή, αλλά αν δεν βρεθεί λύση με τον πωλητή, θα την ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό. Ειδικά τώρα, που έχει μειωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για μικρομεσαία. Στα 2,15 ευρώ με άνοδο 0,47%.

ΣΙΔΜΑ: Χωρίς ιδιαίτερες συναλλαγές στο +3,70% και στα 2,80 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Λίγο πάνω από τα 2 ευρώ συνεχίζει να κινείται η μετοχή. Η αγορά περιμένει μία ανάλυση για το επενδυτικό πλάνο, μετά την ανακοίνωση της πώλησης της θυγατρικής που δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Δυστυχώς, αν και έχουμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές του ΧΑ εδώ και μέρες και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση. Θεωρούμε επομένως και αφού έχουν περάσει αρκετές μέρες, ότι δε θα βγει από την επιτήρηση. Ίσως με τα ετήσια αποτελέσματα.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καμία αλλαγή στην εικόνα της μετοχής. Στα 0,70 ευρώ με τον πωλητή να είναι και σήμερα στο ταμπλό. Στα 0,73 ευρώ έχουν μπει ήδη προς πώληση 22 χιλ. τεμάχια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Δεν κατάφερε να παραμείνει πάνω από τα 0,54 ευρώ και έχει γυρίσει χαμηλότερα. Χαμηλός ο όγκος και η τιμή στα 0,5220 ευρώ, αλλά ο πρώτος πωλητής είναι στα 0,54 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Δεν έχουμε παράπονα από την πορεία της μετοχής φέτος και παραμένει σε επαφή με τα υψηλά της. Μας άρεσε και το εξάμηνο, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω για να ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Στα 1,86 ευρώ και στο +2,76% με πολύ μικρό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης