Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έτοιμοι για τη μεγάλη αναμέτρηση οι long – Θα σπάσει τις 900 μονάδες;

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έτοιμοι για τη μεγάλη αναμέτρηση οι long – Θα σπάσει τις 900 μονάδες;
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σε πολύ κρίσιμα τεχνικά επίπεδα ο Γενικός Δείκτης και ο Τραπεζικός Δείκτης και αυτό είναι το θετικό. Παρά δηλαδή τις χαμηλές συναλλαγές και την πολύμηνη συσσώρευση που μας έχει ταλαιπωρήσει και απογοητεύσει, η αγορά δεν χάνει την επαφή της και δείχνει πως θέλει να ξαναδοκιμάσει τη διάσπαση.

Αν πετύχει τη διάσπαση, σίγουρα θα βελτιωθούν οι συναλλαγές καθώς θα μπουν στην αγορά οι traders και όλοι όσοι κοιτάζουν διαγράμματα για να πάρουν μέρος των υπεραξιών που θα δημιουργηθούν. Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα τη σπάσει τώρα ή θα γυρίσει και πάλι χαμηλότερα όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Η τακτική να μοιράσει κάποιος το ρίσκο είναι ίσως η πιο λογική. Μια ανάσα από τις 900 μονάδες το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη και στις 580 μονάδες ο Τραπεζικός. Ο τζίρος στα 50 εκατ. ευρώ ο καθαρός.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Πέρυσι λόγω πανδημίας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από τις εισηγμένες να δώσουν ενημέρωση για την πορεία του εννεαμήνου. Αυτό μάλλον δε θα γίνει φέτος, αν και μαθαίνουμε πως το θέμα με τις πρώτες ύλες είναι πιο σοβαρό από όσο έχει είτε παρουσιαστεί, είτε αποτυπωθεί στην αγορά μετοχών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δείχνει έτοιμη η Alpha Bank να σπάσει τα 1,14 ευρώ και στο παράγωγο είδαμε προς το τέλος να μειώνονται τα ΣΜΕ που ήταν προς πώληση σε αυτήν την τιμή και να βγαίνουν αγοραστές. Στις 580 μονάδες ακριβώς το κλείσιμο του δείκτη. Στα 0,90 ευρώ ξανά η Eurobank μετά από 21 μήνες. Πάει να σπάσει τα 1,46 ευρώ η Πειραιώς και λίγο χαμηλότερα από τα 2,60 ευρώ έκλεισε η Εθνική.

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η αύξηση αλλά δε γίναμε σοφότεροι. Δεν περιμέναμε βέβαια να μας πουν το ύψος και την τιμή διάθεσης, αλλά κάτι περισσότερο από όσα ειπώθηκαν το θέλαμε. Άλλωστε η ατζέντα ήταν ξεκάθαρη και η γενική συνέλευση καλούταν να δώσει πλήρη ελευθερία στη διοίκηση για τις λεπτομέρειες. Το ποσοστό με το οποίο εγκρίθηκε δείχνει πως τη θέλουν οι περισσότεροι και αυτό βοήθησε στην άνοδο της μετοχής. Από την άλλη όσο δε μαθαίνουμε την τιμή διάθεσης, δεν μπορούμε να πάρουμε θέση. Στα 9,30 ευρώ και στο +1,64%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δυνατή κίνηση με υπέρβαση των 15 ευρώ και κλείσιμο στα 15,35 ευρώ και στο +3,02%. Εννοείται με χαμηλές συναλλαγές.

ΕΧΑΕ: Μεγάλες διαστάσεις έχουν πάρει οι φήμες που θέλουν τον Σωκράτη Λαζαρίδη να αποχωρεί από την προεδρία. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά κάνουν λόγο για διαπραγματεύσεις που έχουν να κάνουν με την αποζημίωση, αλλά και το μέλλον του στην εταιρεία.

Η στήλη θέλει μία διοίκηση με όραμα και να τρέξει να φέρει έσοδα. Να πείσει εταιρείες να μπουν στο ΧΑ και να βάλει φρένο στη μαζική φυγή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια. Αμέτρητες οι εταιρείες που αποχώρησαν στην τελευταία δεκαετία. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι χρειάζονται πιο δραστικές αλλαγές.

Η μετοχή έκλεισε στα 3,73 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας με όγκο 59 χιλ. τεμάχια και στην τιμή κλεισίματος πουλούσαν 48 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Μια δυνατή εντολή αγοράς 10 χιλ. τεμαχίων στα 15 ευρώ συνέβαλε στην ανοδική κίνηση της μετοχής. Στα 15,24 ευρώ και στο +1,74%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Δυναμική επιστροφή πάνω από τα 8 ευρώ. Φαίνεται πως δεν την αφήνουν τη μετοχή και συνεχίζουν να την προσέχουν παρά το ράλι των τελευταίων ετών. Σίγουρα επηρεάζεται από το αυξημένο κόστος ενέργειας, αλλά ας ελπίσουμε να είναι παροδική η άνοδος των τιμών και κάποια στιγμή να επιστρέψουν σε πιο λογικά επίπεδα οι τιμές.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Με όγκο και πάλι απομακρύνεται από τα 0,40 ευρώ. Στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε στα 0,4240 ευρώ αν και η τελευταία τιμή ήταν υψηλότερη. Στα 0,45 ευρώ το υψηλό ημέρας.

MEDICON: Τα καλά αποτελέσματα έχουν βελτιώσει τον όγκο στη μετοχή αλλά και την αποτίμηση. Στα 3,19 ευρώ και στο +4,59%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση): Κανένα λάθος στη δίκαιη τιμή. Είναι λίγο χαμηλότερη από την προηγούμενη έκθεση της Edison. Οριακά βέβαια και εννοείται πως το περιθώριο ανόδου είναι σημαντικό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης