Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτωτικές τάσεις με το βλέμμα σε αποτελέσματα και MSCI

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Πτωτικές τάσεις με το βλέμμα σε αποτελέσματα και MSCI
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αποτελέσματα και MSCI θα δώσουν και σήμερα τον τόνο. Οι μετοχές που εμπλέκονται στις αλλαγές θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο. Είσοδο της ΔΕΗ περιμένει η αγορά, αλλά είναι άγνωστο τι θα γίνει με τις Jumbo, Εθνική και Μυτιληναίο. Για τη Jumbo υπάρχουν φήμες για έξοδο, ενώ ΕΤΕ και ΜΥΤΙΛ υπάρχουν προσδοκίες για είσοδο, αλλά εξαρτάται από το αν θέλει ο MSCI να βελτιώσει λίγο τη βαρύτητα της Ελλάδος κατά την άποψή μας.

Σταθεροποιητικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορά. Ο Γενικός Δείκτης χθες κράτησε τις 913 μονάδες. Σήμερα, στο ξεκίνημα κινείται πάλι προς το συγκεκριμένο σημείο καταγράφοντας απώλειες λίγο μεγαλύτερες των αγορών της Ευρώπης. Υποχωρούν τα περισσότερα βαριά χαρτιά.

ΤΙΤΑΝ: Σε πρώτη ανάγνωση τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο όμιλος δείχνει ανθεκτικότητα, ενώ η διοίκηση εστιάζει στις προοπτικές, οι οποίες για ΗΠΑ και Ελλάδα είναι ενθαρρυντικές. Συνολικά στο εννεάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 1,26 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 5%, με τα EBITDA να υποχωρούν 4,3% και να διαμορφώνονται στα 219,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 81,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 41,4 εκατ. ευρώ. Υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο βγαίνουν οι αγοραστές.

ΔΕΗ: Ανακοινώθηκε η κατανομή των μετοχών με το 85% των νέων να πηγαίνει στο εξωτερικό. Η CVC απέκτησε σχεδόν το 30% των νέων μετοχών και το υπερταμείο το 9,2%. Στις 16 Νοεμβρίου η είσοδος των νέων μετοχών. Με απώλειες άνω του 2% ξεκίνησε η μετοχή.

JUMBO: Λογικά η πίεση που ασκούν τα υψηλά ναύλα στα αποθέματα αλλά και κάποια περιοριστικά μέτρα σε αγορές του εξωτερικού, έχουν αποτυπωθεί στην τιμή. Το θέμα είναι τι θα γίνει με τον MSCI. Αν αφαιρεθεί η μετοχή, δεν αποκλείεται να πιεστεί προς τη σημαντική στήριξη που έχει. Προς το παρόν συνεχίζεται η συσσώρευση πέριξ των 13 ευρώ. Η μετοχή παραμένει κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απώλειες για όλες τις συστημικές με τις μικρότερες να έχει η Alpha Bank. Η Εθνική είναι στο επίκεντρο καθώς αναμένεται η απόφαση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI. Υποχωρεί άνω του 1% η Eurobank.

ΕΛΠΕ: Μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα και η τηλεδιάσκεψη. Στα 6 ευρώ η μετοχή με αποτίμηση 1,8 δισ. ευρώ.

AUTOHELLAS: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα και επιβεβαιώνεται αυτό που γράφαμε το καλοκαίρι, πως τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είχαν τεράστια ζήτηση και οι τιμές ήταν στα ύψη. Αυτό βέβαια οφείλεται στην πανδημία και στο γεγονός ότι οι τουρίστες απέφευγαν λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους και επέλεγαν να νοικιάσουν αυτοκίνητα. Λογικά, το 2022 δε θα έχει την ίδια πορεία ο κλάδος, εκτός και αν η πανδημία δεν αντιμετωπιστεί.

Στο εννεάμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν στα 485,9 εκατ. ευρώ από 390,6 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 34,8%, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν 37,1% διαμορφούμενα στα 139 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη 251% διαμορφούμενα στα 46,4 εκατ. ευρώ. Οι βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις ξεπέρασαν ακόμα και τη χρονιά ρεκόρ του 2019. Με σημαντική άνοδο άνω του 5% η μετοχή στο ξεκίνημα και ξεπερνάει τα προ πανδημίας επίπεδα.

FOURLIS: Δοκιμάζει να κινηθεί και πάλι υψηλότερα.

EPSILON NET: Ανακοίνωσε εξαγορά μίας μικρής εταιρείας και βλέπουμε πως το τίμημα είναι κοντά στο τζίρο του 2020. Στα 19,30 ευρώ και στο +3,76% με την αποτίμηση να είναι στα 258 εκατ. ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πάει για Δεκέμβριο η ολοκλήρωση της πώλησης του Πόρτο Καρράς και μάλλον είναι η τελευταία διαδικασία μεταξύ των συμβούλων που προσπαθούν να λύσουν τις μικροδιαφορές και να διαμορφωθεί το τελικό τίμημα. Άδια η μετοχή στην πλευρά των πωλητών.

ΝΑΚΑΣ: Με 14 τεμάχια και 39 ευρώ τζίρο πήγε στα 2,80 ευρώ και στο +27,27%. Η αποτίμηση στα 17,7 εκατ. ευρώ. Ο πρώτος βέβαια αγοραστής είναι στα 1,54 ευρώ. Οι μέτοχοι και για τη χρήση που έληξε στο τέλος Ιουνίου θα λάβουν πολύ καλό μέρισμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης