Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έχασαν δικό τους παιχνίδι οι long – Στα ύψη ο τζίρος λόγω ΔΕΗ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έχασαν δικό τους παιχνίδι οι long – Στα ύψη ο τζίρος λόγω ΔΕΗ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Να ξεκινάει και να πηγαίνει άνετα στο +1% και να κλείνει πτωτική έστω και οριακά! Δεν είναι εικόνα αυτή που θέλουμε για την αγορά. Λες και ζαλίζεται στις 920 μονάδες και γυρίζει χαμηλότερα. Μεγάλος ο τζίρος λόγω της ΔΕΗ, αλλά αναμενόταν.

Η αγορά κρατήθηκε με Εθνική και Coca Cola. Καλά θα λέγαμε πήγαν συνολικά οι τράπεζες, αλλά η ΕΤΕ ήταν αυτή που ξεχώρισε. Μεγάλη η μεταβλητότητα της ΔΕΗ. Ο ΟΤΕ από την άλλη χθες έκοψε το μέρισμα και ενισχύθηκε και σήμερα το έχασε. Πιέσεις και σε ΟΠΑΠ και δεν αποκλείεται να συνδέονται οι κινήσεις με προσπάθεια άντλησης ρευστότητας από funds που ακολουθούν τον MSCI και έπρεπε να αγοράσουν ΔΕΗ.

Ο τζίρος εξαιρετικός και ανήλθε στα 306 εκατ. ευρώ με τη ΔΕΗ να κάνει τα 234 εκατ. ευρώ. Θα περιμέναμε μία καλύτερη συνεδρίαση, αφού και το κλίμα έξω ήταν υποστηρικτικό. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως χάνουμε χρόνο. Επιπλέον λόγω μίας νέας προσθήκης στον MSCI πλέον θα περιμέναμε καλύτερες εισροές στο ΧΑ.

ΔΕΗ: Ο όγκος που έγινε στη μετοχή αντιστοιχεί στο 5,7% του νέου συνόλου των μετοχών. Εύκολα κέρδη 10% τουλάχιστον για τους βραχυπρόθεσμους. Εύκολη άντληση από την άλλη για την επιχείρηση για να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πλάνο. Χαμηλό ημέρας στα 9,9650 ευρώ, υψηλό στα 10,46 ευρώ και κλείσιμο στα 10,32 ευρώ με απώλειες 0,96%.

ΕΘΝΙΚΗ: Πήγε μέχρι και τα 2,7430 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 2,6880 ευρώ με άνοδο 2,99%. Υπήρχαν κάποιες φήμες στην αγορά πως ο μεγάλος οίκος που έχει πάρει τις περισσότερες δουλειές στο ΧΑ, θέλει να προετοιμάσει το έδαφος για μία δουλειά και εδώ. Έχουμε φτάσει να περιμένουμε να μπει κάπου ο γνωστός ξένος για να ξυπνήσει μία ελληνική μετοχή.

COCA COLA: Από νωρίς ανοδική και με καλό όγκο. Στα 30,43 ευρώ και στο +1,77%.

ΟΤΕ: Δεν υποχώρησε χθες που είχε κόψει και το έκτακτο μέρισμα και υποχώρησε σήμερα. Τι να πούμε…

ΟΤΕ: Από τις εντολές που μπήκαν στο κλείσιμο μάλλον η υποχώρηση έχει να κάνει με την είσοδο της ΔΕΗ στον MSCI.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δοκιμάζει και πάλι το κάτω μέρος της συσσώρευσης.

EPSILON NET: Νέο ιστορικό ρεκόρ έγραψε σήμερα η μετοχή. Στα 20,40 ευρώ και στο +3,55% με την αποτίμηση στα 273 εκατ. ευρώ.

ΠΑΪΡΗΣ: Κάποιος πέταξε το πρωί μερικά κομμάτια και την άνοιξε στο -1,77% αλλά με σχετική ευκολία η μετοχή έκλεισε στα 1,03 ευρώ και στο +13,69%.

ΝΑΚΑΣ: Με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας για τη γενική συνέλευση και τη δημοσίευση του ισολογισμού οι μέτοχοι θα λάβουν σε μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ ανά μετοχή 0,22 ευρώ ανά μετοχή. Μέρισμα 0,15 ευρώ αναφέρεται στον ισολογισμό και επιστροφή 0,0709 ευρώ σύμφωνα με την πρόσκληση της γενικής συνέλευσης. Το συνολικό ποσό είναι μεγαλύτερο από το περσινό και αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση κοντά στο 10%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης έγινε όγκος που αντιστοιχούσε στο 1% του συνόλου των μετοχών. Η μετοχή τελικά έκανε όγκο πάνω από το 3% του συνόλου και έκλεισε με μεγάλες απώλειες 9,23% και στα 0,59 ευρώ. Σημειώνεται πως υπάρχει από τον Ιούλιο απόφαση για αύξηση κεφαλαίου έως 3,708 εκατ. νέων μετοχών με αναλογία μία νέα για κάθε τρεις παλιές και διορία 4 μηνών για την καταβολή της αύξησης από την ημέρα που θα καθοριστεί από το Δ.Σ. η τιμή διάθεσης. Δεν αποκλείεται η πίεση να έχει να κάνει με αυτό το θέμα.

Q&R: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε και πάλι τις γνωστές ανακοινώσεις. Ανοδικά όμως η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης