Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει την αντίδραση μετά από 6 συνεχόμενες ήπια πτωτικές συνεδριάσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει την αντίδραση μετά από 6 συνεχόμενες ήπια πτωτικές συνεδριάσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τώρα έχουμε τη Moody’s την Παρασκευή και περιμένουμε ένα θετικό νέο μπας και ξεκολλήσει η αγορά. Μετά από 6 συνεχόμενες ήπια πτωτικές συνεδριάσεις αναζητούμε μία αντίδραση. Αναμένουμε και τις ενημερώσεις από τις εισηγμένες για το τρίτο τρίμηνο, εξέλιξη που θα μπορούσε να βάλει αρκετές εταιρείες στο επίκεντρο.

Στο ξεκίνημα κινείται ήπια υψηλότερα η αγορά με βοήθειες από Motor Oil, Jumbo και Εθνική. Πιέζεται η ΔΕΗ. Κινητικότητα καταγράφεται στα πρώτα λεπτά και σε αρκετά μικρομεσαία, με αρκετά από αυτά και στις προηγούμενες να έχουν επιδείξει καλή συμπεριφορά.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ: Αρχίζουν κάποια να αντιλαμβάνονται τις αλλαγές που συντελούνται παγκοσμίως και κυρίως λόγω της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Έρχονται ψηφιακά χρηματιστήρια με εκπληκτικές παροχές προς τους επενδυτές, μεταξύ αυτών και οι μηδενικές ή ελάχιστες προμήθειες. Πλέον οι επενδυτές εδώ και καιρό μπορούν να έχουν πλατφόρμες στα κινητά τους και άμεσα να κάνουν συναλλαγές.

Και εμείς στην Ελλάδα έχουμε ακόμα το τηλέφωνο για να μιλάμε με τον αντικρυστή και να περνάει η εντολή, άντε μία πλατφόρμα στον υπολογιστή να την περνάμε κατευθείαν. Πλατφόρμες παρέχουν μόχλευση έως και 250 φορές, ενώ τα λεφτά από την πώληση είναι άμεσα διαθέσιμα στον τραπεζικό λογαριασμό, ή θα είναι σε λίγο καιρό. Όπως καταλαβαίνετε αλλάζουν τα πράγματα με τρομακτική ταχύτητα και το Χ.Α. πρέπει να ακολουθήσει. Διαφορετικά η σημερινή απαξίωση θα είναι μία όαση μπροστά σε αυτά που θα συμβούν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει και πάλι η Εθνική στο ξεκίνημα, ενώ ανοδικά αλλά ήπια κινείται η Alpha Bank. Οριακές απώλειες για Eurobank και αμετάβλητη είναι η Πειραιώς.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πρεμιέρα σήμερα για το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως έχει επιτόκιο 2,45% και παρατηρήθηκε μεγάλη υπερκάλυψη. Ανοδικά η μετοχή, χωρίς όμως το τελευταίο διάστημα να έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 2 ευρώ.

INTERLIFE: Τα κέρδη προ φόρων στο εννεάμηνο ανήλθαν στα 13,22 εκατ. ευρώ από 5,91 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 77 εκατ. ευρώ περίπου.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Δυνατό άνοιγμα για τη μετοχή και νέα υψηλά πολλών ετών. Στο +8% και στα 2,76 ευρώ με την αποτίμηση στα 51,5 εκατ. ευρώ. Πήγε και λίγο υψηλότερα στη συνέχεια, για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας λόγω της απότομης ανόδου. Επιλογή της στήλης για το 2021 με τιμή 1,28 ευρώ, τα κέρδη είναι μεγάλα, αλλά τι να λέμε τώρα. Πάλι φθηνή είναι σήμερα.

EPSILON NET: Νέο ιστορικό υψηλό με ελάχιστο όγκο βέβαια.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Με όγκο πάνω από 32 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και με την τιμή στα 8,72 ευρώ και στο +2,6%. Από τον όγκο αυτό σχεδόν 30 χιλ. τεμάχια έγιναν με μία πράξη στα 8,65 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αν καταλάβαμε καλά από τη χθεσινή ανακοίνωση της εισηγμένης, μας έδωσε ενημέρωση για το ποσοστό του Οδυσσέα Κυριακόπουλου με ημερομηνία 14/2/2020, σύμφωνα με την οποία μειώθηκε από 20,50% σε 14,85%. Με μεγάλη καθυστέρηση η ανακοίνωση, κάτι που δεν προβλέπεται από την νομοθεσία.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Κινείται και αυτή με άνοδο όπως και οι περισσότερες μεταλλουργικές στις τελευταίες συνεδριάσεις. Με βάση το εξάμηνο είναι φθηνή και δικαιολογεί καλύτερη αποτίμηση. Εδώ ανεβαίνουν άλλες κι άλλες.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Οι τιμές ανεβαίνουν, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από το εξωτερικό για ακίνητα, επαγγελματικά, αποθηκευτικούς χώρους κ.α. αλλά και από το εσωτερικό για σπίτια. Έχουμε όμως την εντύπωση πως το ΧΑ δεν έχει αποτυπώσει αυτήν την εξέλιξη και οι μετοχές των εισηγμένων, δεν έχουν κάποια σημαντική βελτίωση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης