Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξεχώρισαν οι τράπεζες, ξεπέρασε τις 920 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξεχώρισαν οι τράπεζες, ξεπέρασε τις 920 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιαστήκαμε σήμερα από τη συνεδρίαση. Κρατάμε το θετικό πρόσημο και τη νέα προσέγγιση των 930 μονάδων, αν και είδαμε κάποια «μαστιγώματα» στο κλείσιμο προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και να μην κλείσουμε χαμηλά. Στο +0,57% και στις 923 μονάδες και με τζίρο ικανοποιητικό αλλά το μεγαλύτερο μέρος πήγε σε ΔΕΗ και ΑΛΦΑ.

Η Alpha Bank ξεχώρισε και κατέγραψε καλή άνοδο, χωρίς όμως να σπάσει αντιστάσεις. Η ΔΕΗ στις δημοπρασίες πήγε σε υψηλό ημέρας όπως και ο ΟΤΕ βοηθώντας την αγορά να κλείσει καλύτερα. Από την άλλη βέβαια, το κλείσιμο του ΟΠΑΠ σε χαμηλό ημέρας επηρέασε. Απώλειες και για ΕΛΠΕ και Jumbo. Εκτός 5-10 μετοχών το ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες ήταν εξαιρετικά περιορισμένο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική για τον τραπεζικό δείκτη και πλέον από τις 590 μονάδες έχει πάει στις 610 μονάδες. Στην Alpha Bank τα περισσότερα βλέμματα, με αρκετούς να περιμένουν κάποια στιγμή να καλύψει τη διαγραμματική απόσταση που τη χωρίζει από τις άλλες (και εμείς μεταξύ αυτών). Δεν ξεπέρασε τα 1,15 ευρώ, αλλά ξεπέρασε σε τζίρο τα 10 εκατ. ευρώ. Δυνατή και πάλι η Eurobank και έγραψε και νέο υψηλό. Μόλις 2 σεντς τη χωρίζουν από το 1 ευρώ. Καλή και η Πειραιώς και μάλλον πήρε ανάσες η Εθνική που έχει προσφέρει αρκετά.

ΟΤΕ: Στις τελικές δημοπρασίες την πήγαν στα 15,40 ευρώ και στο +2,26% που ήταν και υψηλό ημέρας. Η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ δίνει τιμή στόχο τα 16,08 ευρώ από 13,80 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση λόγω των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Η σύσταση που δίνει είναι χαμηλής αποτίμησης.

ΔΕΗ: Και εδώ κλείσιμο σε στο υψηλό ημέρας και στα 10,29 ευρώ (+2,18%). Μείωση της short θέσης από το γνωστό fund αλλά μάλλον έχει να κάνει με την είσοδο των νέων μετοχών και όχι ότι αγόρασε μετοχές και μείωσε.

JUMBO: Με όγκο σήμερα η μετοχή και δέχθηκε αρκετή πίεση. Πήγε μέχρι τα 13,20 ευρώ αλλά έκλεισε στα 13,35 ευρώ και στο -1,18%. Παραμένει πάνω από τα 13 ευρώ. Θέλουμε κάποιο καλό νέο, αλλά τα υψηλά κόστη παραμένουν και επηρεάζουν την τροφοδοσία. Κρίσιμες οι μέρες που απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα, περίοδος όπου κάνει ένα μεγάλο μέρος από τον ετήσιο τζίρο.

FRIGOGLASS: Ρίχνοντας μία δεύτερη ματιά στα αποτελέσματα, πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχει έκτακτο κέρδος από την αποζημίωση λόγω της πυρκαγιάς. Η διοίκηση είναι αισιόδοξη για τα αποτελέσματα, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πόσα λεφτά θα πάρει συνολικά ως αποζημίωση. Περισσότερα σε αυριανό θέμα. Τα αποτελέσματα δε φαίνεται να ικανοποίησαν και η μετοχή έκλεισε στα 0,2180 ευρώ και στο -8,40% με όγκο 1,3 εκατ. τεμάχια. Αν το κέρδος είναι μεγάλο από την αποζημίωση θα μπορούσαμε να δούμε μεγάλη βελτίωση στα ίδια κεφάλαια. Θα πρέπει όμως να δούμε και κέρδη ώστε να γυρίσει θετική η καθαρή θέση. Θέλει δρόμο ακόμα.

PHOENIX VEGA MEZZ: Ήταν η μετοχή που ξεχώρισε και λόγω όγκο (14 εκατ. τεμάχια) και λόγω ανόδου (+10,21%). Η τιμή στα 0,0572 ευρώ.

ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ: Στα 0,2880 ευρώ και στο +10,77% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια. Είχαμε ένα θέμα σήμερα για το κούρεμα και τις νέες μετοχές που προβλέπεται να δημιουργηθούν από το ομολογιακό, αλλά θα θέλαμε και μία επίσημη ενημέρωση. Ίσως με τα αποτελέσματα εννεαμήνου μας πει κάτι η εταιρεία, αλλιώς θα περιμένουμε τα ετήσια. Εκτός και αν ρωτήσουν οι αρμόδιες αρχές.

MODA BAGNO: Συνέχισε ανοδικά και σήμερα η μετοχή και έκλεισε στα 0,64 ευρώ με την αποτίμηση να είναι στα 12 εκατ. ευρώ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Να βγάζεις τέτοιο εννεάμηνο και να βλέπεις να κλείνει στο -9,4% και με όγκο 190 χιλ. τεμάχια. Εκτός και αν κάποιοι ξέρουν κάτι παραπάνω. Το θέμα που υπάρχει είναι η αύξηση και σε ποια τιμή θα γίνει, αλλά και πότε θα γίνει.

REVOIL: Μάλλον ελάχιστοι έχουν διαβάσει τα αποτελέσματα του εννεαμήνου. Αποτίμηση 27,8 εκατ. ευρώ! Αλήθεια;

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με όγκο και σήμερα αλλά και με πακέτο 250 χιλ. τεμαχίων. Βελτιωμένη η αποτίμηση και προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης