Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια πτωτικά, συνεχίζεται η συσσώρευση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια πτωτικά, συνεχίζεται η συσσώρευση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με αξιόλογες απώλειες το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Να σημειώσουμε πως η χθεσινή άνοδος ήταν καλύτερη από τη δική μας, π.χ του DAX 40. Η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, για όσο περιμένουμε τα αποτελέσματα για το αν καλύπτουν τα εμβόλια τη νέα μετάλλαξη.

Με απώλειες ξεκίνησε και η δική μας αγορά, πιο ήπια βέβαια η υποχώρηση, ίσως και επειδή χθες ενισχυθήκαμε λιγότερο από την Ευρώπη. Προσεγγίζει και πάλι τις 870 μονάδες και λίγες μονάδες χαμηλότερα είναι ο εκθετικός των 200 ημερών. Οι τραπεζικές μετοχές έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΕΝΝΕΑΜΗΝΑ: Δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμα αρκετές εταιρείες. Μεταξύ αυτών Alpha Αστικά Ακίνητα, ΑΔΜΗΕ, Cairo Mezz, Intralot, Lamda, Moda Bagno, Κορδέλλου, Ναυπάκτου, ΚΡΕΚΑ, Σπύρου, Τράπεζα Αττικής και κάποιες πιο μικρές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτωτικά ξεκίνησαν όλες οι συστημικές και με απώλειες άνω του 1%. Η Alpha Bank είναι στα 1,04 ευρώ, λίγο υψηλότερα δηλαδή από την αύξηση κεφαλαίου. Αν κρατήσουν σήμερα θα βοηθήσουν την αγορά να μείνει πάνω από τον 200αρη.

ΕΥΔΑΠ: Πέρασε από το Δ.Σ. η σύμβαση για το νερό και περιμένουμε την κοινή υπουργική απόφαση. Μία τυπική διαδικασία βέβαια. Λογικά μετά την πληρωμή όπως έχει πει και παλαιότερα η διοίκηση το ταμείο θα έχει τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ. Μετά ανοίγει ο δρόμος για ένα ακόμη έξτρα μέρισμα. Η διαγραμματική εικόνα της μετοχής δεν μπορεί να θεωρηθεί καλή και από την αρχή του έτους η απόδοση, αν βάλουμε και τη διανομή στους μετόχους δεν είναι υψηλή. Η μετοχή κινείται χαμηλότερα από τον εκθετικό κινητό των 200 ημερών.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η συσσώρευση μεταξύ 1,25-1,65 ευρώ φαίνεται πως συνεχίζεται.

FOURLIS: Τα πακέτα που έγιναν στις προηγούμενες συνεδριάσεις και οι δυνατοί αγοραστές, έχουν σπρώξει πάνω από τα 4 ευρώ τη μετοχή. Με καλό κλίμα στην αγορά θα μπορούσε και πάλι να δει τα υψηλά της, με την περιοχή γύρω από τα 4,40 ευρώ να αποτελεί αντίσταση. Μεγάλος και πάλι ο όγκος στο ξεκίνημα με τους αγοραστές να απορροφούν ό,τι βγαίνει.

JUMBO: Υποχωρεί οριακά αλλά παραμένει σημαντικά υψηλότερα από τα 12 ευρώ και η αποτίμηση των 1,7 δισ. ευρώ μας δείχνει πως λογικά στο σύνολο της χρήσης θα έχουμε ένα πολύ ελκυστικό p/e. Το ταμείο παραμένει ισχυρό και παρά τα τόσα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, η εισηγμένη καταφέρνει να έχει ισχυρό ισολογισμό.

ΟΠΑΠ: Όσο υποχωρεί η αποτίμηση τόσο βελτιώνεται η μερισματική απόδοση και νομίζουμε πως θα τραβάει επενδυτικά βλέμματα. Το ελάχιστο μέρισμα του 1 ευρώ θα δοθεί, είπε πρόσφατα η διοίκηση.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Αν πουλήσει τη ΓΑΙΑ, θα μπορούσαμε να δούμε μία απομόχλευση. Τα κέρδη προ φόρων και τόκων στο εννεάμηνο ήταν στα 14,96 εκατ. ευρώ από 3,28 εκατ. ευρώ πέρυσι. Έχει γίνει αναδιάρθρωση των δανείων. Υπενθυμίζεται πως στο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 7,8 εκατ. ευρώ.

EPSILON NET: Με καλό όγκο συναλλαγών στο ξεκίνημα πήγε μέχρι τα 5,48 ευρώ. Στα ιστορικά υψηλά της σχεδόν η μετοχή.

MEDICON: Με δυνατή εντολή αγοράς στα 3,94 ευρώ. Τα κέρδη που εμφάνισε άρχισαν ήδη να βελτιώνουν την εμπορευσιμότητα. Σε πολυετή υψηλά η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης