Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κλώτσησε ευκαιρία για σημαντική ανοδική κίνηση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κλώτσησε ευκαιρία για σημαντική ανοδική κίνηση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εντυπωσιακή η πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο, αλλά το ΧΑ δεν ωφελήθηκε ούτε από αυτό το νέο. Ανοδικά τα ξένα χρηματιστήρια, αλλά και πάλι εμείς αδιαφορήσαμε. Η στάση αναμονής κυριαρχεί, ο τζίρος είναι χαμηλός, το επενδυτικό ενδιαφέρον περιορισμένο και συνολικά υπάρχει μία επιφυλακτικότητα για την πορεία της πανδημίας και ειδικά στο θέμα της μετάλλαξης Omicron.

Ελάχιστες μετοχές ξεχώρισαν σήμερα. Η προσοχή παραμένει στα τεχνικά σημεία, όσο μπορούν αυτά να δώσουν μία εικόνα. Εντοπίζουμε φθηνές μετοχές, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον και αυτό πιθανότατα δείχνει, ότι το βλέμμα είναι στραμμένο στη μετάλλαξη και μέχρι να υπάρξουν νέα, τα υπόλοιπα μπαίνουν στο περιθώριο.

Στα αρνητικά πως αν και το πρωί ακολουθούσαμε κάπως τις ξένες αγορές, όταν αυτές έχασαν τα κέρδη τους, γυρίσαμε και εμείς χαμηλότερα, αλλά στη συνέχεια ενώ αυτές πήγαν κοντά στα υψηλά ημέρας, εμείς πήγαμε σε νέα χαμηλά. Τελικά επιστρατεύτηκαν 2-3 μετοχές και κλείσαμε με οριακές απώλειες. Λίγο αργότερα από το δικό μας κλείσιμο τα ξένα διεύρυναν τα κέρδη τους και πήγαν σε νέα υψηλά ημέρας. Τη χάσαμε την ευκαιρία. Ας ελπίσουμε αύριο…

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Αττικής ξεχώρισε και σήμερα. Μεγάλη η πτώση της μετοχής από το ξεκίνημα και η τιμή πλέον οδεύει μετά από μία περίοδο έντονων στρεβλώσεων στην τιμή της αύξησης. Στο -30% και στα 0,3150 ευρώ. Πωλητής βγήκε στο κλείσιμο στην Alpha Bank και την έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στο -2,08%. Κάτι ανάλογο και στην Εθνική αλλά έκλεισε με μικρότερες απώλειες. Οριακή η πτώση για Eurobank και με μικρή άνοδο έκλεισε η Πειραιώς.

COCA COLA: Προφανώς αν δεν έκλεισε στο +2,38% και σε υψηλό ημέρας η πτώση του γενικού δείκτη θα ήταν μεγαλύτερη.

TITAN: Νομίζουμε πως έχει πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα από αυτό που της αναλογεί ή μεγαλύτερο έναντι άλλων μετοχών. Στα τρέχοντα επίπεδα η στήριξη είναι ισχυρή και μέχρι στιγμής δείχνει πως κρατάει. Τα είχε δει ξανά αυτά τα επίπεδα ως υψηλό της αντίδρασης τον Απρίλιο του 2020, όταν γυρνούσαν οι αγορές από την κατάρρευση λόγω της πανδημίας και μετά τα διέσπασε ανοδικά στο τέλος της ίδιας χρονιάς. Στα 13,52 ευρώ και στο -0,59%.

FOURLIS: Τον ατελείωτο έχουν τα κομμάτια των πωλητών. Πήγε μέχρι τα 3,97 ευρώ το πρωί και μετά γύρισε σημαντικά χαμηλότερα, με τους αγοραστές να απορροφούν αλλά όχι βιαστικά την προσφορά. Εκτός και αν είδαν και νέο πωλητή εκτός από τον γνωστό. Στα 3,83 ευρώ και στο -2,17% με όγκο 238 χιλ. τεμάχια.

REDS: Μία μικρή Lamda έχουμε πλέον εδώ και παύει να είναι μία εταιρεία με το Smart Park. Από τη μία τώρα έχει Μαρίνα Αλίμου, Κτήμα Καμπά και απέκτησε και την έκταση στο Ηράκλειο προς 40 εκατ. ευρώ. Εκεί θα γίνει ένα μικρότερο Ελληνικό, με μάλλον όλα όσα περιλαμβάνει το Ελληνικό. Καζίνο, σπίτια, εμπορικά και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ελπίζουμε πιο γρήγορα βέβαια… Και για την Κρήτη είναι τεράστια εξέλιξη και μαζί με ΒΟΑΚ και νέο αεροδρόμιο μπορεί να αλλάξει επίπεδο. Στο +7,01% και στα 2,29 ευρώ.

ANEK: Με δυνατό όγκο σήμερα η μετοχή και άνοδο. Στην πρώτη δημοπρασία έγιναν 90 χιλ. τεμάχια. Συνολικά έγιναν 193 χιλ. τεμάχια και η μετοχή ενισχύθηκε 10,62%. Προφανώς και θα πρέπει να υποθέσουμε ότι και εδώ κάποιοι ξέρουν κάτι παραπάνω. Το θέμα της συγχώνευσης μάλλον θεωρείται δεδομένο, αλλά για τη στήλη το σημαντικό είναι τι μέρος των δανείων θα πάρει η Attica Group.

ΟΛΘ: Πακέτο για το 3% και θα υπάρξει ανακοίνωση. Και καταλαβαίνετε όταν υπάρχει ανακοίνωση ποιους αφορά.

INTRAKAT: Έκανε πακέτο 370 χιλ. τεμαχίων στα 2,24 ευρώ την ώρα που η τιμή της μετοχής ήταν σημαντικά χαμηλότερα. Ανέκαμψε δυναμικά στη συνέχεια η μετοχή και τελικά έκλεισε στα 2,13 ευρώ και στο +8,12%

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης