Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με καθυστέρηση ακολούθησε τις ξένες αγορές – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με καθυστέρηση ακολούθησε τις ξένες αγορές – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ακολούθησε σήμερα τις ξένες αγορές στη νέα τους ισχυρή ανοδική κίνηση. Λογικά θα έπρεπε να δούμε από το ΧΑ περισσότερο ζήλο, αλλά πάλι προτίμησε να ακολουθήσει με μία μικρή απόσταση. Με δεδομένη τη χθεσινή άνοδο των ξένων και την αδιαφορία της δικής μας σήμερα περιμέναμε κάτι καλύτερο. Ας είναι…

Κατάφερε να ξεπεράσει στις 890 μονάδες με χαμηλό βέβαια τζίρο, αλλά δεν περιμένουμε κάτι παραπάνω μέχρι να αλλάξει η χρονιά. Τα περισσότερα βαριά χαρτιά έδωσαν καλή κίνηση. Ξεχώρισαν λόγω ανόδου ΔΕΗ, τράπεζες και Coca Cola. Υποχωρούν κάπως οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη και οι επενδυτές βελτιώνουν την ψυχολογία τους.

ΔΕΗ: Δυνατή ανοδική κίνηση με κλείσιμο στα 9,76 ευρώ και στο +3,28%. Καλός και ο όγκος των συναλλαγών αφού ξεπέρασε τις 650 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η Πειραιώς, αλλά η Εθνική έδειξε πάλι πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στα 2,80 ευρώ και στο +2,71%. Καλή και η Alpha Bank, αλλά αυτή η υποαπόδοση έναντι των άλλων έχει αρχίσει και κουράζει. Στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Eurobank, στις τελικές δημοπρασίες, με λίγο μικρότερη άνοδο έναντι των άλλων συστημικών. Μεγάλη διακύμανσης για την Τράπεζα Αττικής.

COCA COLA: Από νωρίς κέρδισε πάλι τα 29 ευρώ και τα κράτησε μέχρι το τέλος. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει συμβάλλει στην ανάκαμψη της αγοράς.

ΤΙΤΑΝ: Ξεκινάει πάνω αλλά δεν μπορεί. Φαίνεται πως έχει πωλητή. Σήμερα είχε αξιόλογο όγκο. Βλέπουμε αγορές ιδίων το τελευταίο διάστημα αλλά και αγορές από insider. Κρατάνε τη μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα αυτές οι αγορές, αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει ο πωλητής για να δούμε κίνηση. Σε καλή στήριξη παραμένει η μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 15,15 ευρώ και στο +1,68%. Με καλό κλίμα γρήγορα θα βρεθεί κοντά στα υψηλά του.

ΟΛΘ: Στον Σαββίδη κατέληξε το πακέτο που πέρασε χθες και αφορούσε το 3% του συνόλου των μετοχών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι Έλληνας ο πωλητής και η πώληση δεν έχει να κάνει με την εταιρεία, αλλά με συνολική απόφαση αποεπένδυσης από την Ελλάδα. Πριν λίγο καιρό υπήρχε η δημόσια πρόταση αλλά δεν πούλησε. Μάλιστα γινόταν και σε υψηλότερη τιμή από αυτή που πούλησε τελικά. Στα 25,90 ευρώ και στο +2,37%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πεντακάθαρη εταιρεία, με μέλλον από την ηλεκτροκίνηση και δυνατά αποτελέσματα. Δε θα αποκλείαμε να της την «πέσουν» μεγάλα ονόματα από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό. Άλλωστε πολλοί ψάχνουν για growth και πολλοί έχουν μεγάλα πορτοφόλια. Στα 7,62 ευρώ και στο +4,10% με 13 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΜΟDA BAGNO: Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την εταιρεία μας γνωστοποιήθηκε πως την Πέμπτη θα δημοσιεύσει αποτελέσματα εννεαμήνου. Στην ερώτηση γιατί δεν το έκαναν σύμφωνα με όσα έλεγε η επιστολή, μας είπαν ότι η εταιρεία δεν έλαβε ποτέ το email από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς η επιτροπή είχε λάθος email. Δόθηκαν οι εξηγήσεις και θα δημοσιοποιήσει και αυτή.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι ισχυρά, καθώς το εστιατόριο στη Μύκονο πήγε εξαιρετικά ξεπερνώντας τις προβλέψεις της διοίκησης αλλά και την πορεία που είχε το 2019. Έκανε τζίρο 5 εκατ. ευρώ. Η άνοδος της οικοδομής βοηθάει επίσης την εταιρεία και οι πωλήσεις πάνε καλά, ενώ για την Τουρκία, παρά τα όσα γίνονται πάει επίσης καλά. Λογικά θα δούμε μία πολύ δυνατή συνολική κερδοφορία. Στο +5,56% και στα 0,6650 ευρώ.

AS COMPANY: Έκανε καλές συναλλαγές σήμερα και βγήκαν αρκετά κομμάτια από τους πωλητές μέχρι τα 2,10 ευρώ. Τελικά έκλεισε αμετάβλητη στα 2,13 ευρώ.

ΑΝΕΚ: Νέα ανοδική κίνηση σήμερα, αλλά έμεινε με πωλητές στο κλείσιμο και δεν είδαμε κάποιον να τα μαζεύει στο +5,08%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης