Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τεστάρει τις 900 μονάδες με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τεστάρει τις 900 μονάδες με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση μετά την άνοδο δείχνουν οι αγορές της Ευρώπης και η δική μας αγορά ξεκίνησε με ανάλογη διάθεση. Η προσέγγιση των 900 μονάδων θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τη μεταβλητότητα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Καλή η εικόνα στα βαριά χαρτιά με τις περισσότερες μετοχές να κινούνται ήπια υψηλότερα. Υπάρχουν βέβαια και κάποια βραχυπρόθεσμα κέρδη που θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω μεταβλητότητα. Το βλέμμα είναι στον πληθωρισμό, στην αύξηση του ενεργειακού κόστους και στην ειδησεογραφία αναφορικά με τη μετάλλαξη Omicron.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο τραπεζικός δείκτης κινείται ήπια υψηλότερα με την Πειραιώς να έχει τη μεγαλύτερη άνοδο αλλά μικρότερη του 1%. Μικρή άνοδο έχει και η Alpha Bank, ενώ στα χθεσινά επίπεδα κινούνται στο ξεκίνημα οι άλλες δύο συστημικές. Η Αττικής ενισχύεται 6% περίπου. Η Εθνική είχε πακέτο 1,6 εκατ. τεμαχίων στο ξεκίνημα στην τιμή των 2,84 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικής αξίας 4,5 εκατ. ευρώ. Αυτή η συναλλαγή αυξάνει κάπως και το συνολικό τζίρο.

ΟΤΕ: Συνεχίζει την προσπάθεια για υπέρβαση των 16 ευρώ και έχει καλό όγκο στο ξεκίνημα.

LAMDA: Δε θα κατασκευάσει η εταιρεία τις βίλες, αλλά όπως ανακοινώθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη θα πουλάει την έκταση και ο αγοραστής θα αναλαμβάνει το κόστος της κατασκευής. Δεν αναμένεται διαφοροποίηση στο NAV από αυτήν την εξέλιξη, λένε οι αναλυτές. Η είσοδος της Lamda Malls αναμένεται στο τέλος του 2022 αλλά θα εξαρτηθεί και από την πορεία της πανδημίας.

MOTOR OIL: Η μετοχή δοκιμάζει και πάλι τα 14 ευρώ. Μεταξύ 13 ευρώ και 15 ευρώ η κίνηση στους τελευταίους μήνες. Παραμένει σε συσσώρευση.

JUMBO: Η συσσώρευση συνεχίζεται και εδώ και μέχρι να ακουστούν θετικά σχόλια από τη διοίκηση, νομίζουμε πως δεν θα αλλάξει η εικόνα στη μετοχή. Όμως θα πρέπει να κρατήσουμε πως παρά τα όσα έχουν γίνει η εισηγμένη συνεχίζει να βγάζει καλή κερδοφορία συγκριτικά με την αποτίμηση.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τα 8 ευρώ βλέπει ξανά η μετοχή και υπάρχει έντονη φημολογία ότι έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλων παικτών που θέλουν να την αγοράσουν. Αυτή η εξέλιξη ίσως αλλάζει το πλάνο για την πώληση ιδίων μετοχών. Πάντως δε νομίζουμε πως στα τρέχοντα επίπεδα οι βασικοί μέτοχοι θέλουν να δώσουν την εταιρεία.

ΑΚΙΝΗΤΑ: Η κινητικότητα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα μας δίνει και την αίσθηση πως θα ομορφύνουν αρκετές περιοχές. Ακίνητα παρατημένα για πολλά χρόνια, τα οποία δημιουργούσαν μία άσχημη εικόνα στους επισκέπτες συγκεκριμένων περιοχών, αλλά και αποτελούσαν εστίες μόλυνσης, βρίσκουν αγοραστές και ετοιμάζονται επενδύσεις.

ΛΥΚΟΣ: Προμέρισμα 0,045 ευρώ ανά μετοχή δίνει η εισηγμένη με τη μετοχή να διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα αύριο 10 Δεκεμβρίου. Στο 3% περίπου η μικτή μερισματική απόδοση.

ΝΑΚΑΣ: Στα 0,17 ευρώ το δικό του μέρισμα. Στις 10 Δεκεμβρίου και η συγκεκριμένη αποκοπή και στο 6,8% η μικτή μερισματική απόδοση. Σημειώνεται πως υπάρχει και επιστροφή κεφαλαίου από την εταιρεία στο επόμενο διάστημα.

MODA BAGNO: Τα χθεσινά καλά αποτελέσματα εννεαμήνου έχουν φέρει αγοραστές στη μετοχή με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα 0,70 ευρώ με άνοδο σχεδόν 3% και αποτίμηση 13,1 εκατ. ευρώ. Χαμηλό το εκτιμώμενο p/e και κάτω από τη μονάδα ο δείκτης p/bv.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Κάνει και πάλι όγκους και στο ξεκίνημα έχει ήδη κάνει 30 χιλ. τεμάχια με την τιμή βέβαια να κρατάει τα 0,76 ευρώ. Εκεί μάλιστα έχει και μεγάλο αγοραστή. Φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για υψηλότερα και τα κομμάτια που βγάζουν οι πωλητές βρίσκουν μεθοδικούς αγοραστές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης