Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μια ανάσα από τις 900 μονάδες με ελάχιστους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μια ανάσα από τις 900 μονάδες με ελάχιστους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στις τελικές δημοπρασίες κατάφερε να κλείσει στο υψηλό ημέρας και ουσιαστικά μία ανάσα κάτω από τις 900 μονάδες. Με χαμηλό πάλι τζίρο η αγορά και ελάχιστες μετοχές να τραβούν επενδυτικά βλέμματα. Αυξημένος ο τζίρος σε πακέτα. Συνολικά από τα 46,6 εκατ. ευρώ του τζίρου σε πακέτα έγιναν 10,2 εκατ. ευρώ.

Εξακολουθεί να μη μας… συγκινεί η εικόνα του χρηματιστηρίου και θα λέγαμε πως είμαστε «εγκλωβισμένοι» στο να παρακολουθούμε κάτι, λόγω επαγγέλματος, το οποίο δε μας δίνει κάτι για να γράψουμε. Εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος και τι να σχολιάσουμε για τις μετοχές που ξεχώρισαν; Να βρούμε κάτι να πούμε για ποια μετοχή;

Μήνες τώρα η ίδια εικόνα. Άντε λες να περάσει το καλοκαίρι, γιατί είναι και περίοδος διακοπών. Άντε λες να περάσουν και μερικές εβδομάδες μετά, αλλά φτάνουμε στα Χριστούγεννα και με εξαίρεση ένα-δύο μήνες, όλη η χρονιά ήταν ύπνος βαθύς. Κρίμα, να βρίσκεις τόσες καλές και φθηνές μετοχές και να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.

Στο σύνολο της χρονιάς μέχρι στιγμής βέβαια έχουμε δει πολλές μετοχές με καλές αποδόσεις. Αλλά η τελική εικόνα είναι πως η αγορά σε συνολικό επίπεδο αλλά και δεικτών, σέρνεται. Θα μας πείτε, μην κοιτάτε δείκτες! Δυστυχώς, και εμείς να μην κοιτάμε, είναι άλλοι που τους ακολουθούν πιστά. Σε εσωτερικό και εξωτερικό. Και τι νομίζετε ότι λένε όταν ακούν 900 μονάδες;

OTE: Χαρτάρα! Σε πολλούς δεν αρέσει γιατί έχει υψηλό p/e ή γιατί τον συγκρίνουν με άλλες εταιρείες του εξωτερικού. Στην Ελλαδίτσα μας και σε αυτό το χρηματιστήριο, εμείς θα πούμε πως αυτή η μετοχή είναι κόσμημα. Θα επαναλάβουμε πως δεν έχουμε πολλούς ομίλους, με τέτοιες ταμειακές ροές που θα μπορούσαν αν δεν έδιναν τόσα στους μετόχους να είχαν αρνητικό καθαρό δανεισμό παρά τις μεγάλες επενδύσεις. Όμως όλα τα μπορεί ο ΟΤΕ. Και μερισματάρες και αγορές ιδίων και επενδύσεις και χαμηλό δανεισμό. Εύκολα ξανά πάνω από τα 16 ευρώ και συγκεκριμένα στα 16,10 ευρώ με άνοδο 2,03%.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Το ζητούμενο είναι η άνοδος να είναι διατηρήσιμη και να αρχίσουν κάποια στιγμή να μηδενίζουν τις απώλειες λόγω της πανδημίας. Ακόμα έχουν δρόμο μπροστά τους. Καλοδεχούμενη βέβαια η σημερινή κίνηση αλλά θέλουμε συνέχεια και να ξεφύγουν από το γνωστό δρομολόγιο. Πάνω από 2% ενισχύθηκαν τα ΕΛΠΕ και η Motor Oil. Υποαποδίδουν έναντι της αγοράς, λόγω των μεγάλων ζημιών που έγραψαν το 2020. Το 2021 ωστόσο είναι πολύ καλύτερο.

JUMBO: Στις τελικές δημοπρασίες πήγε στο υψηλό ημέρας και στα 12,99 ευρώ βοηθώντας με το +1,96% και τους δείκτες που συμμετέχει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα σήμερα από την Alpha Bank και γυρίζει στα γνωστά επίπεδα ήτοι κοντά στα 1,10 ευρώ. Ανοδικά και η Πειραιώς. Μάλιστα μπήκαν και κάτι μεγάλες εντολές αγοράς. Συσσώρευση για Eurobank και ήπια υποχώρηση για Εθνική, που όμως έχει δώσει κίνηση το προηγούμενο διάστημα και δικαιολογείται.

FOURLIS: Συνεχίζεται το μάζεμα και νομίζουμε πως η διάθεση για υψηλότερα υπάρχει, αλλά βγαίνουν ακόμα κάποια κομμάτια. Την πήγαν μέχρι τα 3,87 ευρώ σήμερα, αλλά προς το κλείσιμο εύκολα πήγε υψηλότερα και τελικά έκλεισε στα 3,9450 ευρώ.

MEDICON: Με βάση ανακοίνωση της εταιρείας για κάποια ενδοοικογενειακή μεταβίβαση παρατηρούμε ότι ο Ιωάννης Πράσινος είχε άμεση συμμετοχή 5,0029% και μετά τη μεταβίβαση πήγε στο 3,1476%. Όμως στον ισολογισμό χρήσης 2020 φαινόταν να είχε ποσοστό 5,3176% που σημαίνει πως μέσα στη χρήση έχει πουλήσει ένα μικρό αριθμό μετοχών. Στα 4,20 ευρώ και στο +0,72%.

AS COMPANY: Πιο ψηλά ανέβηκε λίγο ο πωλητής σήμερα και δεν πέταξε κομμάτια στα 2,10 ευρώ. Έτσι μπόρεσε και η μετοχή να πάει στα 2,20 ευρώ, αλλά έμεινε με 10 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστο στους πωλητές στο κλείσιμο και συνολικό όγκο 35 χιλ. τεμάχια.

Q&R: Σε νέα υψηλά σήμερα η μετοχή και στο +9,26% με όγκο 244 χιλ. τεμάχια όγκο. Για να δούμε αν θα έχουμε ανακοινώσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης