Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση περιορισμένου ενδιαφέρον και λίγων πρωταγωνιστών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεδρίαση περιορισμένου ενδιαφέρον και λίγων πρωταγωνιστών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Συνεχίστηκε η εικόνα απαξίωσης στο ελληνικό χρηματιστήριο με το γενικό δείκτη να συνεχίζει τη συσσώρευση πέριξ των 900 μονάδων αλλά με ανύπαρκτες συναλλαγές. Λίγες μετοχές και πάλι τράβηξαν το επενδυτικό ενδιαφέρον με την πλειονότητα να μην κάνει συναλλαγές άξιες σχολιασμού.

Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ. Και ακόμα δεν έχουμε δει την πλήρη επίδραση από την αύξηση στο ενεργειακό κόστος. Οι αγορές πάντως ούτε από αυτά τα στοιχεία δείχνουν να προβληματίζονται. Πλέον το θέμα του πληθωρισμού δείχνει πως οι κυβερνήσεις στον πλανήτη, πιάστηκαν αδιάβαστες και μάλλον υποβάθμισαν τον κίνδυνο.

Το ΧΑ έκλεισε σχεδόν αμετάβλητο ή με οριακή άνοδο και λίγο χαμηλότερα από τις 900 μονάδες. Ο τζίρος τραγικός και ίσα που ξεπέρασε ο καθαρός τα 30 εκατ. ευρώ. Διατηρεί την επαφή με τις 900 μονάδες, διατηρεί και το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού. Η εβδομάδα είχε κέρδος πάντως περίπου 20 μονάδων σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, οπότε κρατάμε αυτό στα θετικά, ειδικά αφού το πέτυχε χωρίς να ξοδέψει δυνάμεις.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Από τα βαριά χαρτιά που ξεχώρισαν σήμερα, έστω και αν στο κλείσιμο περιορίστηκε η άνοδος στο 0,60%. Στα 13,50 ευρώ με την αποτίμηση στα 1,56 δισ. ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πάνω από 2 φορές φαίνεται πως καλύπτεται και η δική της ομολογιακή έκδοση, ενώ η μετοχή έκλεισε με ήπια άνοδο και στα 9,80 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Μόλις πήγε πάλι προς τα 6,20 ευρώ βγήκαν πωλήσεις. Ειδικά προς το τέλος την έστειλαν τη μετοχή στο χαμηλό ημέρας και στα 5,98 ευρώ. Έκλεισε στα 5,99 ευρώ και στο -1,96% αλλά έμειναν 48 χιλ. τεμάχια στην πλευρά των πωλητών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λίγο η Εθνική ξεχώρισε και η Alpha στο κλείσιμο κατάφερε να κλείσει με μικρή άνοδο. Λίγο χαμηλότερα οι άλλες συστημικές με τη Eurobank μάλιστα να έχει μικρό όγκο.

ΕΥΔΑΠ: Καλή εικόνα σήμερα από τη μετοχή και πήγε σχεδόν στο +2% και στα 7,68 ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Οι πληροφορίες για πώληση του ΓΑΙΑ, έχουν βελτιώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και η μετοχή έχει αυξήσει λίγο αποτίμηση και όγκο. Άγνωστο το τίμημα της πώλησης αλλά και το όφελος που θα έχει στο ύψος του καθαρού δανεισμού. Το εννεάμηνο πάντως ήταν αρκετά καλό.

CENERGΥ: Έπιασε και πάλι τα 3 ευρώ και χωρίς μεγάλο όγκο συναλλαγών.

FOURLIS: Αν και η αγορά δεν έκανε όγκο, η συγκεκριμένη ξεπέρασε τις 230 χιλ. τεμάχια. Στα 4 ευρώ το κλείσιμο και φτιάνει κάπως η τιμή.

ΦΒΜΕΖΖ: Καλή εικόνα συνεχίζει να έχει η μετοχή στο ταμπλό και σήμερα ενισχύθηκε κατά 2,62%. Σε σύγκριση με το άλλο MEZZ νομίζουμε πως η δική της συμπεριφορά είναι σημαντικά καλύτερη.

ΕΚΤΕΡ: Οι αγορές ιδίων μάλλον έχουν βελτιώσει τη συμπεριφορά και κινείται ξανά η μετοχή προς τα 1,30 ευρώ. Η γνωστή διαδρομή δηλαδή από 1,15 ευρώ σε 1,30 ευρώ. Το θέμα είναι κάποια στιγμή να κάνει την υπέρβαση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Από παράταση σε παράταση το τελικό πόρισμα του ανεξάρτητου συμβούλου αναφορικά με τις εκκρεμότητες που προέκυψαν από την πώληση του Πόρτο Καρράς. Εκεί που ήταν να ανακοινωθεί σήμερα, ενημέρωσε η εταιρεία πως πάει για μέσα Μαρτίου 2022. Εφόσον υπάρξει σύγκλιση απόψεων.

ΝΑΚΑΣ: Χωρίς το μέρισμα διαπραγματευόταν σήμερα και υποχώρησε 3,94% αλλά δεν έχασε όλο το μέρισμα.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης