Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιχειρεί διάσπαση των 900 μονάδων με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιχειρεί διάσπαση των 900 μονάδων με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών (προς το τέλος της εβδομάδας), FED και ΕΚΤ, θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα και θα δώσουν τον τόνο στις αγορές. Στο τέλος της εβδομάδας μπαίνει σε ισχύ η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE με την Quest να παίρνει τη θέση της ΕΧΑΕ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Οι αναλυτές για σήμερα περιμένουν κίνηση πέριξ των 900 μονάδων, με την τάση να έρχεται από το εξωτερικό.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικτές τάσεις και γύρω από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής. Ο DAX 40 σημειώνει άνοδο περίπου 0,5%. Το ΧΑ στα πρώτα λεπτά κινείται ήπια ανοδικά περνώντας πάνω από τις 900 μονάδες με χαμηλό τζίρο, όπως αναμενόταν. Η πλειονότητα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινείται ανοδικά, αλλά ήπια. Το +1,39% της Coca Cola αλλά με 3 τεμάχια ενισχύει τους δείκτες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζει να κινείται ανοδικά η Εθνική Τράπεζα και κοιτάζει τα ενδοσυνεδριακά υψηλό του Νοέμβρη ήτοι τα 2,90 ευρώ. Στα 2,87 ευρώ στο ξεκίνημα. Ανοδικά και οι άλλες συστημικές με την Alpha να προσπαθεί να κινηθεί πάνω από τα 1,09 ευρώ. Η Αττικής στα 0,40 ευρώ και στο +4% περίπου.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεγάλη η υπερκάλυψη και της δικής της ομολογιακής έκδοσης. Για να δούμε πως θα πάει η συγκεκριμένη στην αγορά ομολόγων του ΧΑ. Οι προηγούμενες που έγιναν, άλλων εταιρειών, δεν δείχνουν δυναμική παρά το γεγονός ότι υπερκαλύφθηκαν. Στα 9,80 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Προς τα 10 ευρώ κοιτάζει και πάλι η μετοχή. Στα 9,84 ευρώ και στο +0,92% με καλό όγκο συναλλαγών.

ΕΛΠΕ: Πιέστηκε στο κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής παρά την καλή είδηση αναφορικά με τη ΔΕΠΑ, όπου η εισηγμένη αντλεί ρευστότητα. Στα 6,06 ευρώ και στο +1,17% με χαμηλό όγκο.

EPSILON NET: Η εκτίμηση της διοίκησης κάνει λόγω για πωλήσεις το 2021 πάνω από 50 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία που έχει για το τέταρτο τρίμηνο. Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο είχε πωλήσεις 28,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 5,5 εκατ. ευρώ. Το Epsilon Smart, ένα πρόγραμμα διασύνδεσης με το my Data της ΑΑΔΕ έχει ξεπεράσει τις 50 χιλ. συνδρομές. Τρομερό growth αναμένεται επομένως να εμφανίσει η εισηγμένη. Η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο άνω του 5% και με την αποτίμηση στα 277 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Πατάει πλέον στα 4 ευρώ μετά τους μεγάλους όγκους που έγιναν σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα. Αρκετά πίσω έχει μείνει η μετοχή και έχει πληρώσει ένα βαρύ τίμημα λόγω της πανδημίας.

PREMIA: Παίρνει σειρά τον Ιανουάριο για έκδοση ομολόγου ύψους 100 εκατ. ευρώ. Στα 130 εκατ. ευρώ περίπου η αποτίμηση της εισηγμένης με την τιμή να συνεχίζει να συσσωρεύει γύρω από τα 1,50 ευρώ.

CENERGY: Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή και πάνω από τα 3 ευρώ. Στα 3,07 ευρώ και στο +2,33% με την αποτίμηση στα 584 εκατ. ευρώ.

MODA BAGNO: Το δυνατό εννεάμηνο δείχνει πως η εταιρεία βάζει τα θεμέλια για επιστροφή σε κερδοφόρες χρήσεις, αν βέβαια το περιβάλλον παραμείνει υποστηρικτικό.
Δυνατή η επίδοση της μετοχής μέσα στο 2020 αφού η άνοδος έχει ξεπεράσει το 100%. Στα 0,72 ευρώ και στο +1,41%.

ΕΚΤΕΡ: Με 1 τεμάχιο πήγε στα 1,29 ευρώ αλλά οι πωλητές έχουν κατέβει χαμηλότερα και στα 1,2650 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης