Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η κίνηση της Καρέλιας και πως εκθέτει άλλες εισηγμένες

Η κίνηση της Καρέλιας και πως εκθέτει άλλες εισηγμένες
Δίνουν προκλητικά stock options άλλες εταιρείες που ούτε τα κέρδη του έχουν δει ποτέ ούτε τη ρευστότητα που έχει διαθέτουν
Σχετικά Άρθρα

Δεν αποτελεί πλέον έκπληξη η έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Καρέλιας στους εργαζομένους της, αφού τα τελευταία χρόνια, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, ανακοινώνει μία μεγάλη δαπάνη για αυτούς.
Και θα μπορούσαν κάποιοι να πουν πως χρηματιστηριακά η διοίκηση δεν ασχολείται με τη μετοχή, πως έχει χαμηλή διασπορά, υψηλή τιμή άρα χρειάζεται spilt κτλ, αλλά θα μπορούσε εύκολα και κάποιος να πει πως ούτε προγράμματα stock option με δωρεάν διαθέσεις μετοχών στα στελέχη, ή μεγάλα bonus προς τη διοίκηση κάνει.
Έχοντας κάθε χρόνο μία πολύ καλή κερδοφορία, αλλά και ένα μεγάλο ταμείο που θα ζήλευαν ισχυροί όμιλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν έχουν δοθεί μετοχές στα στελέχη όπως κάνουν άλλες εταιρείες και μάλιστα σε προκλητική τιμή, που ούτε το ταμείο της έχουν, ούτε τα κέρδη του έχουν δει.
Και από κάποιες εισηγμένες προβάλλεται το επιχείρημα ότι τα στελέχη πρέπει να αμείβονται σωστά για να μένουν στην εταιρεία, αλλά το να δίνεις μετοχές σε προκλητική τιμή όταν βγάζεις ζημιές, μάλλον η επιχειρηματολογία δεν είναι και τόσο ορθή.
Και έρχεται η Καρέλιας με πρόγραμμα άνω των 4 εκατ. ευρώ σε εργαζομένους αλλά και φορείς το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυξήσεις μισθών για όλους, έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για το εορταστικό τραπέζι αλλά και όσους εργαζόμενους έχουν παιδιά που σπουδάζουν αλλά και δωρεές σε ιδρύματα και την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Η κίνηση επομένως της εισηγμένης, εκτός από τη σημαντικότητα για τους εργαζόμενους, καταρρίπτει επίσης και την επιχειρηματολογία κάποιων εισηγμένων, εκθέτοντας τις διοικήσεις και ειδικά εκείνες που από τον πρώτο χρόνο που αναλαμβάνουν καθήκοντα ένα από τα πρώτα μέτρα που υιοθετούν είναι η διανομή δωρεάν μετοχών σε στελέχη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης