Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές - Με χαμηλό τζίρο πάνω από τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές - Με χαμηλό τζίρο πάνω από τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό είναι το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών με κάποιες μεγάλες αγορές να κινούνται και ήπια ανοδικά. Ο Γενικός Δείκτης θα δοκιμάσει και πάλι σήμερα να ξεπεράσει την αντίσταση των 900 μονάδων, με χαμηλό τζίρο. Η απουσία σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό, θα επηρεάσει, αλλά αναμένεται να λάβει τάση από το εξωτερικό.

Στο ξεκίνημα η Coca Cola άνοιξε με άνοδο 2,7% οδηγώντας το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 900 μονάδες. Ήπιες κινήσεις καταγράφονται για τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά. Με 160 χιλ. ευρώ τζίρο άνοιξε το χρηματιστήριο. Από αυτό το τζίρο τις 65 χιλ. ευρώ τις έχει κάνει η Coca Cola.

JUMBO: Απομακρύνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις από τα 12,20 ευρώ και σήμερα βρίσκεται κοντά στα 12,90 ευρώ αλλά με χαμηλό όγκο.

ΟΤΕ: Με περιορισμένες συναλλαγές κινείται και αυτός ανοδικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αμετάβλητες οι συστημικές πλην της Alpha Bank, που έχει μικρή άνοδο.

ΕΥΔΑΠ: Το πως θα αξιοποιήσει το ταμείο της και τι ανάπτυξη θα δώσουν οι επενδύσεις που θα γίνουν, θα κρίνει και την πορεία της. Κάποιοι αναλυτές βλέπουν δίκαιη την τιμή της μετοχής. Νομίζουμε πως έχει σημαντικά περιθώρια ανόδου, αν κάνει δυο-τρεις κινήσεις το επόμενο διάστημα που θα δείξουν ότι μπορεί να φέρει καλύτερα νούμερα.

PRODEA: Ουσιαστικά συσσωρεύει η μετοχή στα ψηλά της. Στα 8,30 ευρώ άνοιξε σήμερα με άνοδο 4,4% και όγκο κοντά 2 χιλ. τεμάχια. Στο πάνω μέρος σχεδόν της συσσώρευσης και περιμένει η αγορά εδώ και μήνες τις κινήσεις για βελτίωση της διασποράς. Η αποτίμηση των 2,1 δισ. ευρώ είναι κάπως απαιτητική, αλλά θα ήταν πολύ καλό συνολικά για την αγορά να δούμε καλύτερους όγκους και καλύτερη διασπορά από τη συγκεκριμένη εισηγμένη.

FOURLIS: Πάνω από τα 4 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή. Με καλό κλίμα θα μπορούσαμε να δούμε συνέχιση της κίνησης προς την επόμενη αντίσταση ήτοι κοντά στα 4,40 ευρώ που έχουμε δει στο παρελθόν να πιάνει αλλά να μην τα ξεπερνάει.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που τον δίνουν κορυφαία επιλογή. Η εκτίμηση είναι πως μπορεί να σπάσει τα 16 ευρώ που τα έχει πιάσει 3 φορές. Στα 15,29 ευρώ και στο +0,72%.

ΚΕΚΡΟΨ: Τόσα ακούστηκαν και άλλα τόσα γράφτηκαν αλλά μία ανακοίνωση δεν έβγαλε η εταιρεία.

ΝΙΚΑΣ: Δημόσια πρόταση θα γίνει μετά τις μετοχικές αλλαγές και καθώς πλέον ο κ.Θεοδωρόπουλος απέκτησε έμμεσα το 95,05% της εισηγμένης. Αναμενόταν θα λέγαμε η κίνηση, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι θα παραμείνει στο ταμπλό.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Αυτή είναι η άλλη εισηγμένη που δεν έχουμε μάθει νεότερα αναφορικά με την υποχρέωση ή μη υποβολής δημόσιας πρότασης μετά και την εξαγορά ποσοστού που έγινε από τον βασικό μέτοχο και αύξηση σημαντικά το ποσοστό του. Έχουμε την εντύπωση ότι θα πρέπει να υποβληθεί δημόσια πρόταση, αλλά έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Ξεκίνημα με συναλλαγές 20 χιλ. τεμαχίων και άνοδο άνω του 3%.

CENTRIC: Βγήκαν κομμάτια χθες και σήμερα στο άνοιγμα έχει κάνει όγκο 10 χιλ. τεμάχια στο χθεσινό κλείσιμο των 0,2740 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης