Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά τα υψηλά 7 ετών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά τα υψηλά 7 ετών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές και έξι στις επτά του νέου έτους, η αγορά ξεκίνησε με ήπιες απώλειες ακολουθώντας τις αγορές της Ευρώπης. Οι αναλυτές παραμένουν θετικοί και τόνιζαν την πιθανότητα εκδήλωσης κάποιων κινήσεων κατοχύρωσης κερδών αφού τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι σημαντικά. Δεν αποκλείεται βέβαια αν οι αγοραστές κινηθούν και πάλι επιθετικά να απορροφήσουν την προσφορά.

Στο ξεκίνημα ο όγκος είναι και πάλι σχετικά καλός και δεν βλέπουμε διαθέσεις για μεγάλες πωλήσεις. Το επιλεκτικό ενδιαφέρον κινείται και σε μετοχές που ίσως έχουν μείνει πίσω το τελευταίο διάστημα ή έχουν κάποιο καλό νέο. Σήμερα περιμένουμε πληθωρισμό από Ελλάδα και αύριο Fitch. 

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μετά από καιρό έπιασε και πάλι την τιμή του placement, ήτοι τα 2 ευρώ και προσπαθεί να τα ξεπεράσει.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank δείχνει διαθέσεις για λίγο υψηλότερα, ενώ ήπιες απώλειες καταγράφουν οι άλλες συστημικές. Μας αρέσει και η κίνηση της Ελλάδος το τελευταίο διάστημα και δείχνει διαθέσεις να σπάσει ανοδικά τη συσσώρευση. Υπάρχουν και κάποιες φήμες στα χρηματιστηριακά γραφεία για καλύτερο μέρισμα, χωρίς να μπορούν να επιβεβαιωθούν.

JUMBO: Διορθωτικά κινείται η μετοχή μετά την πρόσφατη δυνατή άνοδο και είναι η μετοχή με τις υψηλότερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση στα πρώτα λεπτά. Παραμένει όμως πάνω από τα 14 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Έχει δώσει καλή κίνηση και γύρω από τα 15 ευρώ έχει μία καλή αντίσταση. Σταθεροποιητικά στο ξεκίνημα παρά το δυνατό ανοδικό σερί.

FOURLIS: Έβγαλε είδηση χθες και ίσως κάποιοι να έτρεξαν νωρίτερα να αγοράσουν, γι΄ αυτό και να είδαμε το σημαντικό ποσοστό ανόδου χθες. Ήπια ανοδικά σήμερα.

INTERLIFE: Η σύγκριση των αποτιμήσεων την ευνοεί. Με νέα άνοδο σήμερα και στα 4,50 ευρώ.

ATTICA GROUP: Όπως όλα δείχνουν θα πάρει την ΑΝΕΚ και μάλλον σχετικά «καθαρή». Από δάνεια εννοούμε. Άρα αυτό που μένει είναι να μάθουμε τη σχέση ανταλλαγής. Ελπίζουμε να είναι δίκαιη. Ανοδικά και στα 1,10 ευρώ με την αποτίμηση να λέει 237 εκατ. ευρώ.

INSIDE: Έρχονται στα αυτιά της στήλης διαμαρτυρίες από στελέχη της αγοράς, αναφορικά με την πρόσβαση στην ενημέρωση που έχουν κάποιοι και μάλιστα τη χρησιμοποιούν προς όφελος, αγοράζοντας ή πουλώντας μετοχές, την ώρα που η αγορά συνολικά δεν έχει ενημερωθεί. Μας έδιναν μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα μετοχών, όπου κοιτάζοντας την πορεία τους μάλλον έχουν δίκιο αυτοί που μας τα μεταφέρουν. Ίσως θα πρέπει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ασχοληθεί με όσα κυκλοφορούν.

MIG: Με καλή άνοδο στο ξεκίνημα και υψηλό όγκο.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Προσπαθεί και πάλι να ξεπεράσει τα 0,50 ευρώ, αλλά στα 0,5080 ευρώ βλέπουμε καλούς πωλητές. Τα γνωστά δηλαδή.

ΕΛΤΟΝ: Έβγαιναν χθες αρκετοί πωλητές και η μετοχή παρά το καλό εννεάμηνο δεν έχει κάνει την άνοδο άλλων μετοχών. Στα 1,86 ευρώ, με υψηλό τον περασμένο Σεπτέμβριο οριακά χαμηλότερα από τα 2 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης