Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα άνοδος παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα άνοδος παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ωραία και η σημερινή συνεδρίαση. Ξεκίνησε με ήπιες απώλειες, γύρισε ανοδική, επέκτεινε την άνοδο μέχρι και τις 960,88 μονάδες και το +1,10% και εκδηλώθηκαν εκεί κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με αποτέλεσμα να κλείσει στις 955,76 μονάδες και στο +0,57%. Απολύτως θεμιτές και δικαιολογημένες οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Μπαίνει όμως φρέσκο χρήμα και μπορεί και τις απορροφά.

Δυνατές και σήμερα οι τράπεζες αν και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε μακριά από τα υψηλά ημέρας. Ζωγράφισε η μετοχή του ΟΤΕ, καλή άνοδο από Aegean, συνέχισε ανοδικά η μετοχή των ΕΛΠΕ, της Motor Oil, της Μυτιληναίος και άλλων. Καλές κινησούλες είδαμε και στην περιφέρεια, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει τη σκυτάλη.

Τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι σημαντικά και ακόμα δεν έχουμε δει το μισό του Γενάρη. Το January effect όμως μάλλον έχει ξεδιπλωθεί. Αύριο έχουμε Fitch το βράδυ και ελπίζουμε να μας κάνει το χατίρι. Έχουμε μεγάλες εισροές από ισχυρούς και γνωστούς οίκους του εξωτερικού που μας τραβάνε υψηλότερα. Παραμένουμε προσεκτικοί και κοιτάμε και τα θεμελιώδη. Βάζουμε και κάτι στην τσέπη, άλλωστε δε χάθηκαν οι ευκαιρίες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόλις μία πτωτική φέτος και αυτή με 0,01%. Συνολική απόδοση μετά και το σημερινό +0,55%, περίπου 13% για τον τραπεζικό δείκτη. Η Alpha Bank επιτέλους υπεραποδίδει έναντι των άλλων συστημικών και σήμερα έκλεισε στα 1,25 ευρώ. Συνολικά 13 πακέτα έγιναν σήμερα στη μετοχή και ο συνολικός όγκος εκτινάχθηκε στα 24,4 εκατ. τεμάχια. Καλή κίνηση και από Εθνική και Πειραιώς, ενώ διόρθωσε η Eurobank, αλλά κράτησε το 1 ευρώ. Μέχρι και η Αττικής ενισχύθηκε 9,4%, αλλά παραμένει κάτω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου. Να πούμε και για την Ελλάδος, της οποίας της έχουμε και ιδιαίτερη συμπάθεια πως έπιασε σήμερα τα υψηλά του Σεπτέμβρη. Παραδοσιακά κάνει κίνηση τέτοιες μέρες λόγω μερίσματος. Στα 17,90 ευρώ με άνοδο 1,70%.

ΟΤΕ: Έγραψε υψηλό στα 17,38 ευρώ και έκλεισε στα 17,29 ευρώ με άνοδο 2,07%. Η αποτίμηση στα 7,9 δισ. ευρώ. Τι άλλο να πούμε;

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Είχαν πιεστεί αρκετά και νομίζουμε πως ακόμα έχουν περιθώρια, αν διατηρηθεί το καλό κλίμα. Τα ΕΛΠΕ σε λίγο διάστημα από τα 6 ευρώ πήγαν στα 6,80 ευρώ, ενώ η Motor Oil σήμερα έπιασε και πάλι τα 15 ευρώ. Απέχει ελάχιστα από τα υψηλά 52 εβδομάδων.

ΤΙΤΑΝ: Πρώτο τεστ σήμερα με την ευρύτερη περιοχή των 15 ευρώ, αλλά είχαμε και 8 ανοδικές. Με υψηλό ημέρας τα 14,94 ευρώ έκλεισε στα 14,70 ευρώ και με μικρές απώλειες 0,41%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Έπιασε τα 2 ευρώ που θεωρούμε σημαντικά αφού εκεί είχε γίνει το placement, αλλά στο τέλος έκλεισε και πάλι χαμηλότερα.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Και πάλι με καλό όγκο η μετοχή και είναι αυτή που ξεχώρισε στα μικρά με άνοδο 9,76%.

LAVIPHARM: Με άνοδο 6,72% η συγκεκριμένη και καλό όγκο σχεδόν 90 χιλ. τεμάχια.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Με καλό όγκο στο +5,67%.

ATTICA GROUP: Στα 1,13 ευρώ και στο +5,61%. Αν βάλουμε και το μέρισμα φτάνουμε στα 1,18 ευρώ. Θα ξαναγράψουμε την άποψή μας σε σχέση με το deal με την ΑΝΕΚ. Η τελευταία ευνοείται από το μεγάλο κούρεμα που ακούγεται. Θα φτιάξει ίδια κεφάλαια και θα μειώσει δάνεια. Όμως η συγχώνευση θα φέρει σχέση ανταλλαγής. Και επειδή έχουμε δει πολλά στο ΧΑ, φοβόμαστε το άγνωστο. Άρα θέλουν και οι δύο μετοχές προσοχή και όσοι έχετε απλά να το γνωρίζετε.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Με άνοδο 5,11% και στα 18,50 ευρώ και το σημαντικό είναι πως στο τέλος έκανε 5 χιλ. τεμάχια στην τιμή κλεισίματος που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΕΧΑΕ: Άλλη η συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα. Πέρασε πάνω από τα 4 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε τα 0,80 ευρώ τελικά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 3%. Έκανε και πάλι μεγάλο όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης