Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια διόρθωση μετά από 5 ανοδικές – Εβδομαδιαία άνοδος 4,73%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια διόρθωση μετά από 5 ανοδικές – Εβδομαδιαία άνοδος 4,73%
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά από 5 ανοδικές η αγορά είχε κάθε δικαίωμα να διορθώσει και οι επενδυτές να κατοχυρώσουν κάποια κέρδη. Θα λέγαμε πως ο τζίρος ήταν χαμηλός και αυτό είναι καλό σημάδι. Επίσης καλό σημάδι, το γεγονός ότι στο τέλος μάζεψε αρκετά την πτώση λόγω και ανάλογης κίνησης στο εξωτερικό. Οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να δίνουν κατεύθυνση αλλά αν σήμερα το βράδυ η Fitch μας αναβαθμίσει θα μπορέσουμε να αυτονομηθούμε. Η εβδομάδα έκλεισε με άνοδο 4,73%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank είχε την καλύτερη συμπεριφορά από νωρίς και μόλις μαζεύτηκαν λίγο οι απώλειες της αγοράς έκλεισε αμετάβλητη και με εβδομαδιαία άνοδο 13,64%. Η Εθνική υποχώρησε περισσότερα, αλλά δικαιολογείται. Κράτησε το 1 ευρώ η Eurobank. Και σήμερα είχε αρκετά πακέτα ο τραπεζικός κλάδος. Η Ελλάδος διατήρησε την καλή της εικόνα και έκλεισε στα 18,40 ευρώ με άνοδο 2,79%. Σημειώνεται πως το 2018 και το 2013 είχε γράψει υψηλά στα 19,20 ευρώ περίπου.

ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ: Στην Ελλάδα δυστυχώς άμα χρωστάς πολλά βρίσκεις τρόπο να μην πληρώσεις ή να πληρώσεις λίγα. Νομίζουμε πως υπάρχει και ένα θέμα ανταγωνισμού. Δηλαδή μία επιχείρηση που δεν έχει μεγάλα δάνεια και τα πληρώνει κανονικά, σε σύγκριση με κάποια που χρωστάει πολλά και της τα κουρεύουν για να επιβιώσει, λειτουργεί ανταγωνιστικά προς την πρώτη. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να επιβιώσουν όλοι, αλλά κυρίως αυτοί που χρωστάνε πολλά να μην έχουν να δώσουν, όχι να τα έχουν στο εξωτερικό και να έχουν και όφελος.

ΔΕΗ: Την ξαναέπιασε την τιμή της αύξησης κεφαλαίου και είχε και δυνατό όγκο. Έκλεισε στα 9,04 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Εξαιρετική και σήμερα και έκλεισε στα 14,90 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο κλείσιμο βρέθηκε στο υψηλό ημέρας και μία ανάσα από τα 10 ευρώ.

EPSILON NET: Επτά συνεχόμενες πτωτικές για τη μετοχή και δεν νομίζουμε πως έχουμε ξαναδεί τέτοιο σερί. Δεν έχει μεγάλη υποχώρηση βέβαια και μετά από τέτοιο ράλι δικαιολογείται, αλλά το κοιτάμε και συνδυαστικά με κάποιες κινήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας στο εξωτερικό. Στήριξη στα 4,80 ευρώ και κλείσιμο στα 4,83 ευρώ. Απώλειες 6,76% από την αρχή του έτους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Γενικά οι αποτιμήσεις είναι κάπως τσιμπημένες με βάση τα δικά μας standards, αλλά υπάρχει growth. Είμαστε λίγο προσεκτικοί πλέον με όλο τον κλάδο. Έδωσε μεγάλες αποδόσεις τους προηγούμενους μήνες. Η ταχύτητα με την οποία θα πέσουν τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάπτυξης στις εταιρείες τεχνολογίας θα μπορούσε να καθορίσει και την πορεία των μετοχών.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ (απάντηση): Η στήλη προτιμά τους Μύλους Λούλη, αλλά έχει αναφερθεί και στη συγκεκριμένη αρκετές φορές, λόγω των μεγάλων μερισμάτων που έχει δώσει. Ωστόσο, υπάρχει μικρή διασπορά στη μετοχή και μπορεί κάποια στιγμή οι βασικοί μέτοχοι να αποφασίσουν να τη βγάλουν έξω. Μας αρέσει καλύτερα και ο ισολογισμός του Λούλη.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή για τα δεδομένα της και μάλλον θα λέγαμε πως ήταν συμφωνημένες οι συναλλαγές. Αυτό λένε και οι πληροφορίες που έχουμε. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε και πολλούς που θα μπορούσαν να πάρουν τα κομμάτια. Λογικά θα δούμε ανακοίνωση.

LAVIPHARM: Στο +10,24% και στα 0,70 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Εδώ και μέρες είχε φανεί η διάθεση για υψηλότερα. Στα 2,23 ευρώ με άνοδο 2,76% και όγκο 120 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης