Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ήπια πτωτικά με χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ήπια πτωτικά με χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πληθωρισμός, πορεία αποδόσεων ομολόγων και τιμές πετρελαίου ανησυχούν τους επενδυτές και οδηγούν τις αγορές χαμηλότερα. Θα αλλάξει η τάση ή πρόκειται για μία διόρθωση και οι αποτιμήσεις που θα διαμορφωθούν να φέρουν ξανά αγορές; Ο Nasdaq έκλεισε κάτω από τον εκθετικό των 200 ημερών και αυτή η εξέλιξη μπορεί να φέρει νέες απώλειες και να επηρεάσει και ομοειδείς εταιρείες σε άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και τη δική μας. Το γερμανικό δεκαετές μετά από πάνω από 2,5 χρόνια έχει ξανά θετική απόδοση.

Μία εικόνα από την απόδοση του ελληνικού, θα έχουμε μάλλον σήμερα, καθώς η χώρα βγαίνει στις αγορές. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με σημαντικές απώλειες, αλλά λίγα λεπτά αργότερα τις περιόρισαν σημαντικά. Η αγορά μας άνοιξε με ήπιες απώλειες ακολουθώντας τις ξένες αγορές με τις τράπεζες να υποχωρούν λίγο παραπάνω. Χαμηλός ο τζίρος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο ξεκίνημα έγινε ένα πακέτο σχεδόν 2 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank, το οποίο αυξάνει το τζίρο. Απώλειες, αλλά ήπιες στις συστημικές. Ανοδικά η Αττικής, αμετάβλητη η Ελλάδος.

JUMBO: Σε λίγες ώρες η γενική συνέλευση για τη διανομή έκτακτου μερίσματος 0,385 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,8% με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Ήπια ανοδικά άνοιξε η μετοχή.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Τα περισσότερα έχουν ανοίξει με χαμηλό όγκο. Η Μυτιληναίος υποχωρεί 0,64% με 4 χιλ. τεμάχια και η Τιτάν 1,36% με 280 τεμάχια. Χαμηλός ο όγκος για Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α.

PREMIA: Αρχίζει η δημόσια εγγραφή για το εταιρικό ομόλογο ύψους έως 100 εκατ. ευρώ με εύρος απόδοσης από 2,7% έως 3,10%. Να σημειώσουμε πως οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ανεβαίνουν στις τελευταίες μέρες και σε συνδυασμό με όσα έχουμε δει από τη διαπραγμάτευση άλλων εταιρικών ομολόγων, οι επενδυτές θα πρέπει να το συνυπολογίσουν. Από την άλλη δε βρίσκει κανείς εύκολα αποδόσεις πάνω από 2,5%, όταν δεν τον ενδιαφέρει πως θα κινηθεί χρηματιστηριακά το ομόλογο μέχρι τη λήξη του. Αν το εξετάζει και χρηματιστηριακά, μέσα από την αγορά μπορεί να βελτιώσει λίγο την απόδοση.

CENERGY: Πλέον αποτελεί μία εκ των κορυφαίων εταιρειών ίσως στον κόσμο, αφού εδώ και καιρό δημοσιεύονται από την εταιρεία ανακοινώσεις για νέα έργα που αναλαμβάνει. Χθες, ανακοίνωσε πως γίνεται αποκλειστικός προμηθευτής inter-array καλωδίων για το Dogger Bank, το μεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, με συνολικό μήκος 900 χλμ. Mε άνοδο 0,87% ξεκίνησε η μετοχή.

AS COMPANY: Νέο δυνατό μάζεμα στη μετοχή και στα πρώτα λεπτά είχε κάνει σχεδόν 50 χιλ. τεμάχια, αλλά μετά από λίγα λεπτά ο όγκος είχε ξεπεράσει τις 120 χιλ. τεμάχια και η μετοχή ήταν με άνοδο 1,38% και στα 2,20 ευρώ. Χωρίς πακέτο δηλαδή είχε γίνει περίπου το 1% του συνόλου των μετοχών. Μάλλον κάποιοι ξέρουν ότι τελειώνει ο πωλητής.

EPSILON NET: Ήπια πτωτικά ξεκίνησε σήμερα η μετοχή αλλά με καλές συναλλαγές και οι εντολές που υπάρχουν ίσως δείχνουν πως σήμερα θα έχουμε αντίδραση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης