Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Κάτω από τις 950 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές – Κάτω από τις 950 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αναμένουν οι αναλυτές για σήμερα, λόγω της πορείας των αγορών στις ΗΠΑ, αλλά και την υποχώρηση που κατέγραφαν από νωρίς σήμερα τα παράγωγα του DAX. Θέλει λίγο προσοχή, αλλά οι αναλυτές σημειώνουν πως η χώρα έχει θετικά νέα που δημιουργούνται από τις προσδοκίες για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, την επενδυτική βαθμίδα αλλά και την επίσης υψηλή ανάπτυξη που αναμένεται για φέτος για την Ελληνική Οικονομία.

Στο Χρηματιστήριο Παραγώγων λήγουν σήμερα τα ΣΜΕ σειράς Ιανουαρίου. Απώλειες άνω του 1% για DAX, CAC και SMI. Πτωτικό άνοιγμα στα ΣΜΕ επί των δικών μας μετοχών αλλά με μικρούς όγκους. Με απώλειες άνω του 0,8% ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης και με πτώση 1,8% ο τραπεζικός. Καμία θετική μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από την αρχή του έτους και μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης έχει άνοδο 15,36%. Η Alpha Bank έχει άνοδο 20,24% έναντι ανόδου 12,28% της Εθνικής, 14,42% της Πειραιώς και 13,02% της Eurobank. Μας δίνει δηλαδή κάτι παραπάνω η ΑΛΦΑ το οποίο το χρωστούσε καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα είχε υποαπόδοση. Ο Γενικός Δείκτης στο ίδιο διάστημα έχει άνοδο 7,19%.

Οι τράπεζες ξεκίνησαν με απώλειες αλλά και σχετικά χαμηλές συναλλαγές. Όλες οι συστημικές με πτώση και η Alpha Bank έχει λίγο μικρότερες απώλειες.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ υποχωρεί άνω του 2% και είναι πάλι κάτω από τα 2 ευρώ. Υποχωρούν ΕΛΠΕ, Lamda, Viohalco και Titan.

ΕΥΔΑΠ: Μόνο ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της Κυβέρνησης να μην αφήσει ουσιαστικά την εταιρεία να παίρνει έργα ΣΔΙΤ. Απίστευτο πραγματικά! Αντί να τη στηρίζει και να κάνει ό,τι μπορεί να αυξήσει τα μεγέθη της, την καταδικάζει. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί τόσα χρόνια η εταιρεία δεν μπορεί ούτε στο εμφιαλωμένο νερό να μπει και να πάρει κομμάτι από την αγορά αυτή. Με ήπιες απώλειες και μικρό όγκο στο ξεκίνημα.

ΕΧΑΕ: Κάτω από τα 4 ευρώ η μετοχή και αναμένουμε στις επόμενες μέρες τις διοικητικές εξελίξεις στην εισηγμένη. Για να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Ακούγονται πολλά ονόματα, εμάς μας ενδιαφέρει να έχει όραμα και ιδέες και να βοηθήσει στην ανάκτηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση μεγάλων εταιρειών που δεν είναι εισηγμένες.

PREMIA PROPERTIES: Κοντά στο 2,7% ή και σε αυτό το σημείο αναμένεται να διαμορφωθεί η απόδοση του εταιρικού ομολόγου που εκδίδει η εισηγμένη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή των επενδυτών είναι υψηλή. Ανοδικά κατά 3% η μετοχή με τους πωλητές να βγαίνουν λίγο χαμηλότερα.

TRASTOR: Ανακοινώθηκε πως η Πειραιώς αγοράζει το ποσοστό προς 1,25 ευρώ ανά μετοχή. Αναμένεται επιστροφή της μετοχής στο ΧΑ. Οι συναλλαγές πρέπει να ελεγχθούν, αφού μάλλον και εδώ κάποιοι ήξεραν… Αναμένεται δημόσια πρόταση για το 3% δεν ελέγχει.

AS COMPANY: Στην προσυνεδρίαση μπήκε εντολή πώλησης 20 χιλ. τεμαχίων στα 2,16 ευρώ και λίγο μετά ακυρώθηκε. Με απώλειες 2% και στα 2,29 ευρώ η μετοχή αλλά με μικρό όγκο.

CENERGY: Μετά το πρόσφατο ράλι διορθώνει και αυτή προς τα 3,50 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης