Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει την αντίδραση – Στις αγορές του εξωτερικού το βλέμμα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ψάχνει την αντίδραση – Στις αγορές του εξωτερικού το βλέμμα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τη Wall Street να έχει κάνει τρομερό come back, πατώντας και σε κρίσιμες στηρίξεις, το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα και μαζί με τις ευρωπαϊκές αγορές θα μπορούσε να δώσει αντίδραση. Βέβαια, στο ξεκίνημα τους οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν μεταβλητότητα, καθώς τα ρίσκα παραμένουν (επιτόκια, γεωπολιτικός κίνδυνος). Ο DAX από άνοδο περίπου 1% σε 30 λεπτά γύρισε αμετάβλητος.

Αργά χθες βράδυ βγήκε η ανακοίνωση της ΕΧΑΕ, ότι θα λειτουργήσει κανονικά, αν και είναι αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τα χρηματιστήρια πρέπει να παραμένουν ανοικτά και ίσως να υπήρχε χθες αρκετή διαβούλευση μέχρι να βγει η απόφαση. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται άνω του 0,5% και είναι στις 920 μονάδες. Βγάζουν αντίδραση οι τράπεζες, ενώ υποχωρεί η Ελλάκτωρ λόγω και των εικόνων ντροπής στην Αττική Οδό. Χαμηλός ο τζίρος στο ξεκίνημα αφού υπάρχει και μία στάση αναμονής λόγω των όσων έχουν γίνει στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Alpha Bank και Εθνική έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο και συμβάλουν στην αντίδραση που βγάζει το ΧΑ. Ανοδικά αλλά πιο ήπια οι άλλες δύο συστημικές. Περιμένουν μεταβλητότητα οι αναλυτές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Την Πέμπτη δημοσιεύει αποτελέσματα και αναμένεται να δώσει και μία συνολική εικόνα για τους κλάδους που δραστηριοποιείται. Χθες βρέθηκε κάτω από τα 15 ευρώ και σήμερα προσπαθεί να περάσει και πάλι από πάνω.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό θα ξεκινήσει και όσα συνέβησαν χθες σίγουρα θα επηρεάσουν. Απογοητευτικές εικόνες, απίστευτη ταλαιπωρία από την έλλειψη οργάνωσης. Η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες σημαντικές και έγραψε χαμηλό κοντά στα 1,25 ευρώ. Στα 1,27 ευρώ και στο -2,08%.

ΔΕΗ: Βγάζει και αυτή αντίδραση στο ξεκίνημα αλλά έχει απομακρυνθεί από τα 9 ευρώ που ήταν η τιμή της αύξησης. Στα 8,65 ευρώ με άνοδο λίγο πάνω από 1%.

ΕΧΑΕ: Βγάζει και αυτή αντίδραση και είναι κοντά στα 3,90 ευρώ, αν και λίγες μέρες πριν προσπαθούσε να ξεπεράσει τα 4 ευρώ και να πάρει και απόσταση ασφαλείας. Ο νέος CEO αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα και πιστεύουμε πως ήδη έχει ένα πλάνο στο μυαλό του για την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

CENERGY: Συνεχίζει να ξεχωρίζει. Στα 3,68 ευρώ με άνοδο 1,5%.

ΟΛΠ: Παραμένει χαμηλά η μετοχή με μία συμπεριφορά που μάλλον δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Η αποτίμηση στα 434 εκατ. ευρώ για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

INTRAKAT: Αύριο κόβει το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου με τους κατόχους μετοχών στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Το ποσό των 51,3 εκατ. ευρώ σκοπεύει να αντλήσει η εταιρεία. Αμετάβλητη ξεκίνησε η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Χθες έκοψε προς τα κάτω τον εκθετικό των 200 ημερών, επομένως είναι κάπως κρίσιμες οι επόμενες συνεδριάσεις και η σημερινή. Αρκετές μετοχές έχουν βρεθεί κάτω από τον εν λόγω κινητό. Εδώ όμως οι επενδυτές έχουν «τιμωρήσει» τη μετοχή αρκετά το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να επιστρέψει πάνω από τα 6,60 ευρώ. Στα 6,31 ευρώ και στο +1,77%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Διατηρεί μία καλύτερη εικόνα στις τελευταίες συνεδριάσεις με ζητούμε το διάρκεια. Στα 1,77 ευρώ με άνοδο 1,37% και όγκο 20 χιλ. τεμάχια που είναι αυξημένος για τα δεδομένα της. Τα 17 χιλ. τεμάχια πάντως έγιναν με μία πράξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης