Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρίτη συνεχόμενη πτωτική – Που εστίασαν οι επενδυτές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρίτη συνεχόμενη πτωτική – Που εστίασαν οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν και ξεκίνησε καλά, μία αδυναμία την είχε. Με τις αγορές του εξωτερικού να κρατάνε το θετικό πρόσημο παρά τη μεταβλητότητα ο Γενικός Δείκτης φάνηκε ειδικά μετά τις πρώτες δύο ώρες πως δεν έχει και πολλές διαθέσεις. Το άνοιγμα της Wall Street δημιουργεί νέες ανησυχίες, ενώ γύρισε πτωτικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μέχρι να κλείσουμε εμείς. Έτσι ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Μικρές ωστόσο, της τάξης του 0,16%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αρκετή η μεταβλητότητα και διατηρήθηκε μέχρι και το κλείσιμο. Είχαμε και ένα σημαντικό πακέτο 9,1 εκατ. τεμαχίων στην Alpha Bank, μεταξύ άλλων. Η Εθνική είχε μάλλον την καλύτερη εικόνα και έκλεισε με τη μεγαλύτερη άνοδο. Στο κλείσιμο βοηθήθηκε η Alpha Bank και έκλεισε στο +1,60%. Οριακή η άνοδος για Eurobank με οριακή η πτώση για Πειραιώς.

JUMBO: Σημαντική η πίεση στη μετοχή και έχασε 3%. Η τιμή στα 13,26 ευρώ.

AEGEAN: Αν και ήταν ανοδική στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης κάποιες εντολές την πήγαν στα 5,20 ευρώ και στο -1,89%. Μάλιστα στο κλείσιμο έμειναν ανεκτέλεστα στους πωλητές 65 χιλ. τεμάχια με το συνολικό όγκο να είναι στις 39 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Μετά το δημοσίευμα του ΒΝ ο κ.Περιστέρης ανακοίνωσε πως θα μειώσει στο προσεχές διάστημα τη συμμετοχή του ώστε να μην υπερβαίνει το όριο του νόμου ο οποίος αφορά στην υποχρέωση δημόσιας πρότασης. Στα 9,42 ευρώ και στο -1,46%.

ΔΕΗ: Βγήκε αρκετή πίεση σήμερα στη μετοχή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με όσα έγιναν στην Αττική Οδό και όσα ακούστηκαν από πολιτικούς, ίσως να πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να μην κερδίσει την ανανέωση της σύμβασης ή αν την κερδίσει να είναι σε κάποιο σχήμα με μικρότερο ποσοστό. Σε κάθε περίπτωση ο νέος διαγωνισμός δε θα είναι η κότα που κάνει τα χρυσά αυγά. Θα πρέπει να εστιάσουμε στα άλλα περιουσιακά στοιχεία και να δούμε τις κινήσεις στον κατασκευαστικό κλάδο από τη διοίκηση. Είδαμε πίεση στο ξεκίνημα, αλλά και προσπάθεια ωραιοποίησης προφανώς από αυτούς που έχουν τον έλεγχο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Το πέρασμα κάτω από τα 6,30 ευρώ δεν είναι καλή εξέλιξη. Θέλουμε να επανέλθει αλλιώς μπορεί να δούμε σημαντική διολίσθηση. Θυμίζουμε και το χάσμα τιμών που έχει μείνει από τον περασμένο Μάιο και κλείνει στα 5,05 ευρώ περίπου. Το κλίμα που θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα σίγουρα θα την επηρεάσει και θα διαμορφώσει την πορεία της. Στα 6,10 ευρώ και στο -1,61% με όγκο 89 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Η Optima Bank διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή αλλά αύξησε οριακά την τιμή στόχο στα 4,70 ευρώ από 4,60 ευρώ. Όπως αναφέρει η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2022 25 φορές σε discount 12% έναντι των ομοειδών του εξωτερικού. Επιπλέον η Optima περιμένει καθαρό ταμείο 73 εκατ. ευρώ το 2022 επομένως και με βάση αυτό το στοιχείο το discount πάει στο 25%. Φανταστείτε τώρα με τι p/e παίζουν οι μετοχές του εξωτερικού…

FOURLIS: Φαίνεται πως για μία ακόμη φορά τα 4,40-4,50 ευρώ σταμάτησαν την ανοδική κίνηση. Χάλασε βέβαια και το κλίμα όλων των αγορών. Διατηρεί μία καλή συμπεριφορά η μετοχή πάντως. Με απώλειες 0,82% και στα 4,2350 ευρώ.

CENTRIC: Μπήκε ελεύθερη εντολή πώλησης 999 τεμαχίων και οδήγησε τη μετοχή σε δημοπρασία. Έγινε η πράξη στα 0,2960 ευρώ και αμέσως, προφανώς ο αγοραστής, τα έβαλε για πώληση στα 0,3020 ευρώ! Και δεν είναι η μόνη μετοχή που παρακολουθούμε τέτοιες κινήσεις.

PREMIA: Ξεκινάει αύριο τη διαπραγμάτευσή του το εταιρικό ομόλογο της εταιρείες με το επιτόκιο να έχει καθοριστεί στο 2,80%. Για να δούμε πως θα πάει και αυτό, το οποίο υπερκαλύφθηκε κάτι παραπάνω από 2 φορές. Η μετοχή στο +3,12% και στα 1,65 ευρώ.

MEDICON: Σήμερα η μετοχή έφτασε να υποχωρεί μέχρι και στα 4,42 ευρώ. Μικρός ο όγκος βέβαια και μαζεύτηκε στο τέλος κλείνοντας με άνοδο 0,43% και στα 4,62 ευρώ. Πάντως είναι δυνατή η υποχώρηση της μετοχής το τελευταίο διάστημα. Ο στόχος των 5,50 ευρώ είχε δοθεί και ήταν καλό σημείο κατοχύρωσης, αφού τα κέρδη ήταν μεγάλα. Βέβαια, δεν περιμέναμε να χάσει σχεδόν ένα ευρώ τόσο γρήγορα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης