Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο 27/1 πριν το άνοιγμα του ΧΑ τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Αύριο 27/1 πριν το άνοιγμα του ΧΑ τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγo για πωλήσεις 2,46 δισ. ευρώ, EBITDA 355 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 158 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Αύριο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης του ΧΑ θα ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης 2021 η Μυτιληναίος.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγo για πωλήσεις 2,46 δισ. ευρώ, EBITDA 355 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 158 εκατ. ευρώ.
Η Euroxx αναφέρει πως περιμένει ισχυρή πορεία με τα EBITDA να ενισχύονται 16% και να διαμορφώνονται στα 366 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται κατά 28% και στα 165,6 εκατ. ευρώ.
Το συνολικό μέρισμα αναμένεται στα 0,42 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,8% και ο καθαρός δανεισμός στα 807 εκατ. ευρώ ή 2,2 φορές τα EBITDA, αυξημένος κατά 50% λόγω των υψηλότερων επενδυτικών δαπανών.
Σημαντικό για τη χρηματιστηριακή είναι να παραμείνει περίπου αμετάβλητο το outlook του 2022.
Η Eurobank Equities αναφέρει πως περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο EBITDA 113 εκατ. ευρώ και για το σύνολο του έτους 354 εκατ. ευρώ.
Περιμένει καλό κλείσιμο της χρονιάς και από τον μεταλλουργικό κλάδο και από τον κλάδο ενέργειας.
Η Beta αναμένει πως τα αποτελέσματα θα διαμορφωθούν στο πάνω μέρος των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών με τον μεταλλουργικό κλάδο να έχει ισχυρή πορεία παρά τα υψηλότερα κόστη.
Συνολικά περιμένει πωλήσεις 2,551 δισ. ευρώ αυξημένες κατά 34,3%, EBITDA 350 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 11,1% και καθαρά κέρδη 150 εκατ. ευρώ ανάλογα με την εκτίμηση της διοίκησης.
Η εταιρεία θα ενημερώσει αύριο μετά το κλείσιμο της αγοράς τους αναλυτές και η Beta περιμένει επικαιροποίηση των προοπτικών με δεδομένο τις υψηλές τιμές αλουμινίου και τα υψηλά ενεργειακά κόστη, αλλά και ενημέρωση για τη νέα μονάδα ενέργειας και τη μερισματική πολιτική του 2021.
Σημειώνει πως αγοράζει τη μετοχή λόγω αποτίμησης και ισχυρό momentum κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης