Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τείχος προστασίας από τράπεζες – Δε λύγισε παρά τις διεθνείς πιέσεις

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τείχος προστασίας από τράπεζες – Δε λύγισε παρά τις διεθνείς πιέσεις
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη η πορεία μας σήμερα. Μεγάλες απώλειες στο εξωτερικό, με αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα αλλά εμείς κρατήσαμε. Και πλέον αποτελεί θέμα συζήτησης το γεγονός ότι ο DAX πέφτει περίπου 2% αλλά εμείς με το ζόρι 0,50%. Ή που εμείς κλείσαμε στο -0,12% την ώρα που ο DAX έχανε 1,4%. Η Εθνική ήταν ο βασικός λόγος που σήμερα δεν είδαμε μεγάλες απώλειες.

Σημειώνουμε πως ο δείκτης DAX έκοψε προς τα κάτω τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών και πήγε άνετα προς τη στήριξη που έχει επιβεβαιώσει στο παρελθόν των 15.050 μονάδων. Οι τράπεζες δείχνουν το δρόμο στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον δείκτη να κλείνει σε νέα υψηλά 24 μηνών και με άνοδο 0,95%.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Προφανώς και το ταμπλό φωνάζει και θέλει να πει κάτι. Στην αγορά απέδιδαν την κίνηση στην επικείμενη αναθεώρηση των δεικτών MSCI και σημείωναν πως μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε πως στις 9/2 θα ανακοινωθεί η είσοδος στον MSCI Greece Standard. Θα πούμε πως η μετοχή με το σπαθί της έχει κερδίσει την κεφαλαιοποίηση των 3,3 δισ. ευρώ περνώντας πάνω από τη ΔΕΗ, έστω οριακά, και φυσικά την ΑΛΦΑ.

Και λέμε με το σπαθί της γιατί δεν έχει κάνει αύξηση κεφαλαίου. Μπροστά της έχει placement, αλλά πρέπει να γίνουν και κάποιες ρυθμίσεις πρώτα. Εκτός και αν τα μεγάλα παιδιά έχουν αναλάβει τη δουλειά και ξέρουν περισσότερα. Στα 3,64 ευρώ και στο +2,82% με όγκο 2,5 εκατ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Alpha Bank και Eurobank έκλεισαν επίσης με άνοδο. Μεγάλος ο όγκος στη Eurobank με αρκετά πακέτα. Έγραψε και τις 700 μονάδες ενδοσυνεδριακά ο τραπεζικός δείκτης. Ανοδική και η Ελλάδος.

ΟΤΕ: Με υψηλό στα 17,74 ευρώ έκλεισε κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στα 17,3550 ευρώ με μικρές πάντως απώλειες 0,34%.

QUEST: Απίστευτη η μετοχή. Πριν λίγες μέρες έκοψε μέρισμα 1,25 ευρώ και δεν το έχει χάσει όλο. Στα 19 ευρώ και στο +1,06% ενώ ετοιμάζεται και split το οποίο λογικά θα βελτιώσει την εμπορευσιμότητα.

ΕΥΔΑΠ: Κάποιοι απέδιδαν την πτώση της μετοχής στο γεγονός ότι δεν πέρασε από το ΣτΕ η μεταφορά των μετοχών στο υπερταμείο. Εμείς θα πούμε πως φταίει ότι είναι δημόσιο! Και επειδή είναι δημόσιο το κράτος παίζει μαζί της. Αντί να την κάνουν εταιρειάρα κάθονται και μια της κόβουν το δρόμο για τα έργα ΣΔΙΤ, την άλλη της παίρνουν το ταμείο κ.ο.κ.

Τα ίδια μπορούμε να πούμε και για την ΕΥΑΘ. Φταίει και το γεγονός ότι οι Έλληνες θεσμικοί κυνηγάνε μετοχάρες με μπομπονάτες ζημιές και όχι αυτές που έχουν μετρητά, κέρδη και που δίνουν μερίσματα. Για ποιο λόγο το κάνουν, είναι εύκολο να το αντιληφθεί κάποιος. Στα 7,53 ευρώ και στο -2,59% με το γράφημα να γέρνει καιρό και τώρα να κόβει προς τα κάτω.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Είναι καλός στις τελευταίες συνεδριάσεις και προσπαθεί να περάσει πάνω από τα 1,30 ευρώ. Σήμερα τα κατάφερε και έκλεισε στα 1,31 ευρώ. Σημαντικό να βρεθεί πάνω από τα 1,40 ευρώ.

INTRACOM: Ξαφνική αφύπνιση στη μετοχή με μεγάλο όγκο συναλλαγών. Τα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος προσφέρουν καλή στήριξη και μάλλον επιβεβαιώθηκαν ξανά. Τώρα δεν αποκλείεται η κίνηση να έχει να κάνει και με την ΑΜΚ της Intrakat, η οποία μάλλον καλύπτεται με χαρακτηριστική ευκολία.

CENERGY: Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 3,80%. Νέα έργα ανακοίνωσε πάλι χθες η εισηγμένη.

ΛΥΚΟΣ: Με βελτιωμένο όγκο σήμερα και άνοδο 1,94%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης