Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση με το βλέμμα στις τράπεζες και στις εξελίξεις στην Ουκρανία

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα ανοδική κίνηση με το βλέμμα στις τράπεζες και στις εξελίξεις στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται δημιουργούν μία αισιοδοξία στους επενδυτές πως μπορεί να έρθει το τέλος του πολέμου. Με αυτήν την ελπίδα οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με καλή άνοδο. Από την άλλη, από όσα βλέπουμε, δεν υπάρχουν σημάδια, υποχώρησης της Ρωσίας. Συνεχίζει να καταστρέφει πόλεις και να στέλνει κόσμο στην προσφυγιά.

Στην Ελλάδα, έχουμε αποτελέσματα τραπεζών αυτήν την εβδομάδα. Σήμερα η ΑΛΦΑ, αύριο η ΠΕΙΡ και μεθαύριο η ΕΤΕ. Επιπλέον έχουμε Moody’s και DBRS στις 18/3 και περιμένουμε την αξιολόγηση της οικονομίας από τους δυο αυτούς οίκους. Το ΧΑ άνοιξε και αυτό με καλή άνοδο και πάνω από τις 830 μονάδες με τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν.

ALPHA BANK: Σήμερα, μετά το κλείσιμο της αγοράς, δημοσιεύει αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και η Eurobank Equities περιμένει ζημιές 356 εκατ. ευρώ από ζημιά 171 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, λόγω πωλήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων (Orbit και Sky). Η Euroxx περιμένει ζημία από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 314 εκατ. ευρώ. Η Πειραιώς περιμένει ζημία 417,8 εκατ. ευρώ. Στα 1,0650 ευρώ η μετοχή με κέρδη άνω του 3% στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα. Κέρδη 112 εκατ. ευρώ περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο η Euroxx. Άνω του 3% και εδώ η ενίσχυση της μετοχής.

EUROBANK: Παρά τη μεγάλη άνοδο την περασμένη Παρασκευή, συνεχίζει ανοδικά και ενισχύεται άνω του 3%.

LAMDA: Με την ανακοίνωση της εταιρείας την περασμένη Παρασκευή, νομίζουμε πως ξεκινάει και επίσημα το Ελληνικό. Αρχίζουν οι κανονικές εργασίες πλέον, όπως μας τις είχε ανακοινώσει η εταιρεία. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την παροχή ενός εκτεταμένου οδικού δικτύου. Η υπογειοποίηση και ο ανισόπεδος κόμβος της Λεωφόρου Ποσειδώνος είναι εκ των βασικών έργων. Η Άβαξ έχει αναλάβει τα έργα. Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή αλλά με χαμηλό όγκο.

ΟΛΠ: Σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα και περιμένουμε καλά αποτελέσματα και καλύτερο μέρισμα από αυτό της περσινής χρήσης. Λόγω και της υποχώρησης της τιμής στο ταμπλό, περιμένουμε ελκυστικούς δείκτες.

QUEST: Η ανακοίνωση που έβγαλε την περασμένη εβδομάδα έλεγε για split 2 νέες για 1 παλιά, αλλά η απόφαση της Γ.Σ. έλεγε για 3 νέες για κάθε μία παλιά. Βέβαια αν κοιτάξεις την ανακοίνωση και την ονομαστική αξία βλέπεις ότι σπάει στα 3. Στις 16/3 κόβει το δικαίωμα και στις 21/3 μπαίνουν οι νέες μετοχές. Το splits σίγουρα θα βελτιώσει την εμπορευσιμότητα και είναι κάτι που το χρειάζεται η μετοχή.

ΑΒΑΞ: Με άνοδο άνω του 3% στο ξεκίνημα, προσπαθεί και πάλι να βρει το βηματισμό της η μετοχή, αφού το τελευταίο διάστημα έχει κάνει μεγάλη πτωτική κίνηση.

ΕΥΔΑΠ: Πτωτικό το άνοιγμα της μετοχής αν και με χαμηλό όγκο. Βέβαια, οι αγοραστές ανέβηκαν αμέσως υψηλότερα, αλλά με την αποτίμηση στα 725 εκατ. ευρώ ίσως δε θα έπρεπε να βλέπουμε τέτοια ανοίγματα.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Περιορισμένες κινήσεις βλέπουμε στο ξεκίνημα και χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Μας στέλνετε διάφορα ερωτήματα, γιατί πιέζεται σημαντικά η τάδε μετοχή, αν συμβαίνει κάτι με εκείνη τη μετοχή κ.α. Δεν υπάρχει κάτι που να έχει φτάσει στα αυτιά της στήλης και δεν βλέπουμε μετοχές να ξεχωρίζουν με την πτώση τους που να δημιουργούν προβληματισμό. Βέβαια, ο κάθε επενδυτής τις δικές του μετοχές κοιτάζει και είναι λογικό να θεωρεί πως έχουν πιεστεί περισσότερο από άλλες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης